De zon maximaal in huis vasthouden dankzij de SMA oplossing

Bespaar op energiekosten en verhoog het eigenverbruik met intelligent energiebeheer en efficiënte opslagoplossingen

Wat is eigenverbruik?

Eigenaars van een zonnestroominstallatie kunnen door slim gebruik te maken van opgewekte zonne-energie hun elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen. Dit kan door het eigenverbruik op een eenvoudige manier maximaal te benutten en zelfs te verhogen. Eigenverbruik betekent dat de klant de energie die de zon oplevert rechtstreeks verbruikt, zonder eerst op het elektriciteitsnet te injecteren om hem nadien weer aan te kopen. Een gezin met 2 kinderen heeft op jaarbasis een gemiddeld energieverbruik an 30%. Men bespaart 20 à 30 % aan energiekosten.

Hoe meer besparen door eigenverbruik te verhogen?

De zon in huis vasthouden kan door toestellen op een slimme manier aan te sturen wanneer de zon schijnt en/of door zonne-energie zelf op te slaan om nadien te verbruiken. Hierdoor moet er dan ook minder elektriciteit worden aangekocht. De SMA oplossing met de Sunny Home Manager 2.0 en/of de Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 laat toe om op een eenvoudige manier het eigenverbruik te verhogen op maat van het huishouden.

U heeft al een zonnestroominstallatie en wil nu het eigenverbruik verhogen? Geen probleem. Het modulaire systeem van de SMA oplossing maakt het mogelijk om een bestaande zonnestroominstallatie op elk gewenst moment stelselmatig uit te breiden met deze krachtige bouwstenen. Afhankelijk van de gekozen oplossing kan het eigenverbruik worden verhoogd tot 40-50%.

Bouwstenen om het eigenverbruik te maximaliseren op maat van uw huishouden

 • Zonnestroomomvormer

  zoals Sunny Boy en Sunny Tripower

 • Batterij-omvormer

  zoals Sunny Boy Storage en Sunny Island

 • Energiebeheer

  met Sunny Home Manager 2.0

 • Monitoring

  met Sunny Portal en Sunny Places

 • Flexibele elektrische toestellen

  Zoals fornuizen, wasmachines, afwasmachines, ...

 • E-mobility integratie

Intelligent energiebeheer dankzij de Sunny Home Manager 2.0

Sunny Home Manager 2.0

De Sunny Home Manager 2.0 is uw brein voor een intelligent energiebeheer. Hiermee kan u kostenbesparend gebruik maken van bijvoorbeeld wasmachine, verwarming, ventilatie en klimaatregeling, en elektrische voertuigen voordelig opladen. De Sunny Home Manager 2.0 maakt gebruik van lokale weersvoorspellingen en aangeleerde individuele verbruiksprofielen om toestellen slim aan te sturen op momenten met veel zon.

Innovatief, informatief en veelzijdig

 • Bewaakt alle energiestromen

 • Ziet automatisch waar energie kan worden bespaard

 • Vergemakkelijkt efficiënt gebruik van zonne-energie

Compatibele toestellen met de Sunny Home Manager 2.0

Het aanzetten van de afwasmachine, de was op een milieuvriendelijke manier laten draaien of het opladen van de e-auto met zonne-energie, met de Sunny Home Manager 2.0 van SMA kan u verschillende slimme huishoudelijke toestellen aansturen dankzij de internationale uniforme communicatiestandaard EEBUS. In het kader van het EEBUS-initiatief werkt SMA samen met verschillende fabrikanten van huishoudelijke toestellen, waaronder ook fabrikanten van voertuigen en laadstations. Reeds verschillende merken zoals Mennekes, Bosh, Edimax,Vaillant, Siemens,… zijn compatibel. Het resultaat: een efficiënt energiegebruik voor alle aangesloten toestellen waardoor gebruikers kunnen profiteren van een maximaal eigenverbruik en een lagere energiekost.

Alle compatibele toestellen

E-mobility

Elektrische auto's worden meestal thuis opgeladen. Een energiemanagementsysteem zorgt ervoor dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in intelligent gekoppelde woningen. De mogelijkheid om gratis zonne-energie uit de eigen zonnestroominstallatie te gebruiken, maakt dit bijzonder aantrekkelijk voor huiseigenaren. Audi en SMA bundelen daarom hun expertise op het gebied van e-mobiliteit en energiebeheer en koppelen het elektrische model Audi e-tron aan het Home Energy Management System (HEMS) van SMA.

Maximaal plezier van de zon dankzij efficiënte opslagoplossingen

Sunny Boy Storage 2.5

De Sunny Boy Storage 2.5 slaat de zonne-energie in de batterijen op die niet onmiddellijk in het huishouden wordt verbruikt en maakt deze beschikbaar zodra er energie nodig is. Zo benut u zonnestroom de klok rond, ook na zonsondergang.

Flexibel, veilig, efficiënt

 • Meerdere configuraties en uitbreidingen mogelijk

 • Eenvoudige installatie en intuïtieve webinterface

 • Dynamische terugleveringsregeling voor SMA omvormers met Webconnect

Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0

De Sunny Boy Storage 3.7/5.0/6.0 slaat de zonne-energie in de batterijen op die niet onmiddellijk in het huishouden wordt verbruikt en maakt deze beschikbaar zodra er energie nodig is. Zo benut u zonnestroom de klok rond, ook na zonsondergang. Zelfs wanneer het net uitvalt, kan uw stroomvoorziening intact blijven.

Flexibel, veilig, eenvoudig

 • Uit te breiden met maximaal 3 verschillende hoogspanningsbatterijen

 • Geïntegreerde noodstroomfunctie

 • Intuïtieve opvolging via smartphone/tablet

 • Back-up mogelijkheid bij netuitval

Sunny Island 4.4/6.0/8.0

De Sunny Island 4.4/6.0/8.0 slaat de zonne-energie in de batterijen op die niet onmiddellijk in het huishouden wordt verbruikt en maakt deze beschikbaar zodra er energie nodig is. Zo benut u zonnestroom de klok rond, ook na zonsondergang. Zelfs wanneer het net uitvalt, kan uw stroomvoorziening intact blijven. Als kers op de taart overtuigt deze batterij-omvormer zowel in netgekoppelde- als off-grid-installaties.

Flexibel, communicatief, betrouwbaar

 • Zowel netgekoppeld als off-grid

 • Keuze uit verschillende batterijtechnologieën

 • Intuïtieve opvolging via smartphone/tablet

 • Achteraf en modulair uitbreidbaar voor één- en driefasige systemen