Schaduwoplossingen

1. Laat schaduw de pret niet bederven: een filmpje over de werking van SMA ShadeFix, de software waarmee alle SMA omvormers standaard zijn uitgerust

Wat als een boom, een schoorsteen of zelfs het huis van de buren voor schaduw zorgt op de zonnepanelen? Deze video toont hoe een zonnestroominstallatie meer zonne-energie opwekt dankzij SMA ShadeFix. Er is helemaal geen extra investering nodig. Trouwens wist u al dat een onafhankelijke studie aantoont dat OTGP echt de beste oplossing is?

Bekijk slide 13 waar u onze omvormer terugvindt onder SI+ (String Inverter with shademanagement) versus micro-omvormer (MI) en Power Optimizers (PO). Ook de eindconclusie van de studie spreekt boekdelen.

Bekijk hier de video

2. Haal meer zon uit de schaduw: een filmpje over de werking van de SMA optimizers

Er zullen toch wel altijd klanten zijn die optimizers willen. SMA heeft ze ook in haar portfolio maar alleen maar omdat deze optimizers het toelaten om er slim en bewust mee om te gaan.

Optimizers kunnen hun nut hebben, tenminste als u ze slim inzet. Door gericht de SMA optimizer aan panelen toe te voegen die schaduw trotseren of afwijkend liggen, haalt u de maximale energie uit deze zonnepanelen. Het is dus niet nodig om dan overal optimizers te plaatsen. Zo bespaart u kosten en installatie tijd.

Bekijk hier de video