Slimme verwarmingselementen

14/10/2021

Een slim verwarmingselement staat in contact met de Sunny Home Manager en zorgt ervoor dat de hoeveelheid vermogen die in het buffervat wordt ingevoerd, is aangepast aan de beschikbare hoeveelheid overtollige zonnestroom.

De fabrikant ‘MyPV’ is producent van dergelijke slimme verwarmingselementen. Ze kunnen hun vermogen snel verhogen of verlagen op basis van de communicatie die via een netwerkkabel binnenkomt. Daarom zijn deze elementen niet alleen met een AC-kabel aan de meterkast verbonden, maar beschikken ze ook over een RJ45-poort waarin een netwerkkabel zit die naar de router leidt. Via de router ‘praten’ ze met de Sunny Home Manager.

U kunt het verwarmingselement toevoegen aan Sunny Portal en daar configureren door onder ‘Overzicht en planning van verbruikers’ te klikken op het tandwieltje (configuratie).

Hier stelt u de ‘prioriteit van de verbruiker’ in met behulp van de schuifregelaar. Tip: doorgaans geeft u het warme water een hoge prioriteit en schuift u dus de regelaar ver naar rechts.

Verder kunt u bij ‘Optionele energiebehoefte’ instellen bij welk percentage beschikbare PV-energie u het verwarmingselement wil inschakelen. Meestal zult u ook deze regelaar ver naar rechts willen schuiven, zodat het element pas bij een grote hoeveelheid overtollige zonnestroom in werking gaat.

De verwarmingselementen van MyPV die u kunt laten aansturen door de Sunny Home Manager vindt u op de compatibiliteitslijst. Op dit moment gaat het om de volgende modellen:

  • AC ELWA-E

  • AC Thor

  • AC Thor 9s

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de site van MyPV.

Naar de website