Stiebel Eltron warmtepompen

14/10/2021

Om uw Stiebel Eltron warmtepomp optimaal met uw Sunny Home Manager te laten samenwerken, moet de warmtepomp voorzien zijn van een communicatiemodule die de warmtepomp verbindt met het internet. Die communicatiemodule van Stiebel Eltron heet de ‘ISG Web’.

De warmtepomp kan vervolgens via de ‘Servicewelt’-app of het ‘Servicewelt’-portaal van Stiebel van op afstand worden bediend. In de app of het portaal kunt u ook aangeven dat u de warmtepomp wil laten aansturen door de Sunny Home Manager. Ga daarvoor in de Servicewelt-omgeving van Stiebel in de instellingen naar ‘Energy Management’ en activeer de EMI zoals te zien in deze afbeeldingen:

Op de homepagina van Servicewelt ziet u dan dat de Sunny Home Manager de besturing heeft:

Daarna kunt u de andere instellingen regelen via Sunny Portal. Dat doet u via ‘Configuratie’ —> ‘Overzicht en planning van de verbruikers’, waarna u klikt op het tandwieltje (configuratie) van de warmtepomp.

Hier kunt u de ‘prioriteit van de verbruiker’ instellen met behulp van de schuifregelaar. Tip: doorgaans geeft u het warme water een hoge prioriteit en schuift u dus de regelaar ver naar rechts.

Verder kunt u bij ‘Optionele energiebehoefte’ instellen bij welk percentage beschikbare zonne-energie u de warmtepomp wil inschakelen. Meestal zult u ook deze regelaar ver naar rechts willen schuiven, zodat de warmtepomp pas bij een grote hoeveelheid overtollige zonnestroom in werking gaat.

Hoe werkt de besturing van de warmtepomp?

Wanneer de Sunny Home Manager de besturing van uw warmtepomp overneemt, zal de warmtepomp zijn energiebehoefte zoveel mogelijk afstemmen op de overtollige stroom in huis. Op die manier verbruikt u zoveel mogelijk zelf opgewekte stroom en zo weinig mogelijk netstroom. Als er geen zonnestroom voorhanden is, maakt u uiteraard wel nog gebruik van het elektriciteitsnet. U komt dus nooit zonder warm water te zitten, ook al is het lange tijd zwaarbewolkt.

Welke modellen warmtepomp van Stiebel Eltron kan ik gebruiken in combinatie met de Sunny Home Manager?

De lijst met compatibele warmtepompen van Stiebel Eltron wordt steeds langer! Op onze compatibiliteitslijst vindt u momenteel deze modellen:

  • Stiebel LWZ

  • Stiebel WPL

  • Stiebel WPF

  • Stiebel WPC

Kijk voor meer informatie op de website van Stiebel Eltron