80% besparen op je elektriciteitsfactuur dankzij opslagoplossingen van SMA en LG Chem

80% besparen op je elektriciteitsfactuur dankzij opslagoplossingen van SMA en LG Chem

Naar verwachting wordt opslag de belangrijkste groeimotor van de zonnestroomindustrie. SMA Solar Technology AG (SMA) en LG Chem Ltd. hebben de handen in elkaar geslagen om dit florerende marktsegment te dienen. De bedrijven hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een bijzonder flexibele en kostenefficiënte oplossing voor de opslag van zonnestroom om zo de elektriciteitskosten voor de consument terug te schroeven met meer dan 80%. De nieuwe opslagoplossing is afgestemd op gebruik in privé-huishoudens en bestaat uit SMA's Sunny Boy Storage 2.5 batterij-omvormer en LG Chems RESU 10H en 7H opslagunits. In de toekomst plannen de twee marktleiders de focus van hun samenwerking uit te breiden naar opslagoplossingen op de schaal van nutsbedrijven met de SMA Sunny Central Storage batterij-omvormer.

“Zonnestroom is minder duur dan het elektriciteitstarief dat aan privé-huishoudens in veel Europese landen aangerekend wordt door regionale nutsbedrijven”, aldus Pierre-Pascal Urbon, CEO bij SMA. “Privé-huishoudens willen hun investering in een zonnestroominstallatie naar een hoger niveau tillen door te investeren in opslagsystemen. De nieuwe en toekomstbestendige oplossing van SMA en LG Chem is toegesneden op gebruik met bestaande en nieuwe residentiële zonnestroominstallaties. Door het nieuwe pakket van SMA/LG Chem te gebruiken, kunnen privé-huishoudens meer dan 80% bezuinigen op hun elektriciteitskosten en zich bevrijden van de trend van stijgende elektriciteitstarieven. Met de RESU-opslagunit en de Sunny Boy Storage batterij-omvormer combineert de nieuwe oplossing twee zeer innovatieve toestellen, die beide werden bekroond met de ees Award op Intersolar Europe dit jaar. Het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van SMA en LG Chem is het beste opslagsysteempakket dat aangeboden wordt op de meeste relevante markten, voornamelijk in Europa en Australië.”

“LG Chem en SMA zijn innovatieve bedrijven en leiders in deze industrie, en we werken al samen sinds we ons allereerste residentiële energie-opslagsysteem introduceerden in Duitsland in 2012”, aldus dr. Sung Hoon Jang, adjunct-directeur van LG Chem en hoofd van ESS Battery Division. “We zijn verheugd dat we ons langdurig, strategisch, zakelijk partnerschap kunnen versterken en de lancering mogen aankondigen van de nieuwe RESU met Sunny Boy Storage. De combinatie van het RESU 400V opslagsysteem geïntegreerd met Sunny Boy Storage zal een grote impact hebben op de Europese en Australische markt van residentiële opslag. We verwachten dat deze nieuwe technologie een opstapje wordt waardoor meer mensen overal ter wereld thuis hernieuwbare energie gaan gebruiken.”

De nieuwe opslagoplossing voor hoogspanning bestaande uit de RESU 400V en de Sunny Boy Storage batterij-omvormer zal beschikbaar zijn voor opslagcapaciteiten van 7kWh en 10kWh. Dankzij AC-koppeling is de oplossing extreem flexibel en zijn alle zonnestroominstallaties van SMA “opslagklaar”, ongeacht de installatiedatum. Het systeem kan aangepast worden om tegemoet te komen aan de individuele noden van de klant en kan op elk ogenblik uitgebreid worden. Het is gemakkelijk te installeren en kan gebruikt worden met zowel nieuwe als bestaande zonnestroominstallaties. Klanten die willen genieten van alle voordelen van een flexibel systeem maar laagspanningstechnologie verkiezen, kunnen voor een opslagoplossing kiezen die de laagspanningsvariant van de RESU-opslagunit combineert met de Sunny Island batterij-omvormer van SMA.

Daarbovenop biedt het online portaal Sunny Places gebruikers van beide opslagsystemen een transparant totaalbeeld van hun huishouden, met een overzicht van de huishoudelijke energiestromen en de mogelijkheid om op bepaalde kosten te besparen. Met de Sunny Home Manager kan het systeem geïntegreerd worden in een uitgebreid energiemanagementsysteem indien nodig.

Volgens het verslag Energy Storage Inverter (PCS) Report 2016 van IHS Markit is SMA wereldleider op het gebied van energie-opslagomvormers onder 100 kilowatt. LG Chem staat op de eerste plaats in het Navigant Research Leaderboard Report Li-Ion Grid Storage. Met hun partnerschap zetten beide bedrijven zich onafgebroken in om hun klanten de modernste technologie aan te bieden, resulterend in het hoogste rendement voor de klant en een uitstekende verhouding in prijs/prestatie.

De opslagoplossingen van SMA en LG Chem zijn bestelbaar in Europa en Australië vanaf december 2016.


Over SMA
De SMA groep is met een geanticipeerde omzet van ongeveer € 1 miljard in 2015 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel, Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 3.000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. SMA biedt daarnaast ook systeemtechnologie aan voor allerhande accutechnologieën en systeemgrootten en werkt samen met gerenommeerde accuproducenten en bedrijven uit de automobielindustrie. De SMA technologie is wereldwijd beschermd door ongeveer 700 octrooien en gebruiksmodellen. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreid servicepakket en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Over LG Chem Ltd.
LG Chem Ltd. is het grootste gediversifieerde chemische bedrijf in Korea met drie hoofdzakelijke bedrijfsactiviteiten: petrochemie, IT & elektronische materialen en energie-oplossingen. De chemische bedrijfsafdeling produceert een breed scala aan producten, gaande van petrochemische goederen tot kunststoffen met een hoge toegevoegde waarde. De chemische expertise van het bedrijf strekt zich daarnaast uit tot hoogtechnologische domeinen zoals elektronische materialen en oplaadbare batterijen. Dankzij jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van batterijen is LG Chem een wereldleider op het gebied van opslagsystemen. In die hoedanigheid is het bedrijf een van de voornaamste leveranciers van de wereldwijde mobiele-telefoon- en automobielindustrie. Na de toetreding tot de sector van energieopslag in 2010 heeft LG Chem zich constant ontwikkeld en innovatieve oplossingen uitgebracht in marktsegmenten van energie-opslag, zoals Grid, Residential en UPS. Dankzij verschillende productiefaciliteiten en een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk is LG Chem uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf.

Bedrijfsgegevens
LG Chem Europe GmbH
Santiago Senn
Directeur energie-opslagsystemen
Otto-Volger-Strasse 7c
65848 Sulzbach (Taunus)
+49 6196 / 571 9617
santiagosenn@lgchem.com
www.lgchem.com
www.lgesspartner.com


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.