Dankzij de SMA Energy-app wordt energiebesparing nog eenvoudiger

Dankzij de SMA Energy-app wordt energiebesparing nog eenvoudiger

Wordt de energie van de zon alleen gebruikt om mijn wasgoed te wassen of stroomt het naar het batterijopslagsysteem? Huiseigenaren die hun eigen zonne-energie opwekken, willen ook weten wat ermee gebeurt. Speciaal hiervoor heeft SMA de nieuwe SMA Energy app ontwikkeld. De app visualiseert de productie en het gebruik van zonne-energie, geeft het eigen verbruik en de netvoeding weer en geeft, indien beschikbaar, informatie over de oplaadtoestand van het batterijopslagsysteem. Bestuurders van elektrische voertuigen die de nieuwe SMA EV Charger hebben geïnstalleerd, kunnen de SMA Energy app ook gebruiken om het opladen van hun elektrische voertuigen gemakkelijk vanuit hun woonkamer te plannen, waarbij ze zoveel mogelijk kosteneffectieve zonne-energie gebruiken.

In navolging van de 360° app die installateurs uitgebreide ondersteuning bij hun dagelijkse werk biedt, is de SMA Energy app precies afgestemd op de behoeften van eindklanten met zonnestroomsystemen en speciaal ontwikkeld om energiebesparing te vergemakkelijken. Alle relevante energiegegevens van de online SMA Sunny Portal worden eenvoudig op de intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface gevisualiseerd. Dit omvat niet alleen de huidige energieopbrengst, het eigen verbruik en de reststroom van het openbare stroomnet, maar ook de CO2-voetafdruk die het huishouden achterliet vanaf het moment dat het begon met het opwekken van zonnestroom. Heeft u een batterijopslagsysteem om nog duurzamere zonne-energie voor uw eigen doeleinden te gebruiken, kunt u ook via de app de oplaadtoestand bekijken. Bestuurders van elektrische voertuigen die de nieuwe SMA EV Charger gebruiken, kunnen nu met de nieuwe SMA Energy app eenvoudig en op basis van hun behoeften het opladen van hun voertuigen inplannen.

“Met de SMA Energy app maken we het onze klanten in de toekomst nog gemakkelijker om te profiteren van hun SMA Energy Systems, aangezien alle huishoudtoestellen die op de Sunny Home Manager zijn aangesloten binnenkort ook via de app kunnen worden bediend”, aldus Benjamin Blaurock, Product Manager Digital Components bij SMA. “Het kunnen inzien van een geschiedenis van uw eigen energie- en kostenbalans is een praktisch hulpmiddel voor alle app-gebruikers die nog meer energie willen besparen. Dit onthult verborgen energievreters en helpt te voorkomen dat er in de toekomst energie wordt verspild".

De SMA Energy app voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kan nu via appstores worden gedownload. Begin oktober zal de app ook beschikbaar zijn voor Italië, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Australië.

Lees hier meer over de nieuwe SMA Energy-app.
Meer over de SMA EV Charger.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroom-omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroomsystemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 90 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.500 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.