Eenvoudigere zonnestroominstallatieplanning: SMA en Renusol verbinden hun planningstools

Eenvoudigere zonnestroominstallatieplanning: SMA en Renusol verbinden hun planningstools

SMA Solar Technology AG (SMA) en Renusol Europe GmbH, een hoogwaardige producent van zonnestroommontagesystemen, verbinden hun online planningstools voor dakmontagesystemen en systeemdesign voor zonnestroom. Installateurs krijgen nu toegang tot de mechanische en elektrische planningsgegevens van meer dan 100.000 verschillende zonnestroommodules bij het configureren van hun zonnestroominstallaties. De interface tussen de Renusol PV Configurator 3.0 en de systeemtool SUNNY DESIGN voor omvormers zorgt er ook voor dat gebruikers hun data niet verschillende keren moeten ingeven en bespaart dus werk bij de planning.

"Door de planningstools te verbinden, maken we het veel eenvoudiger voor zonne-energieprofessionals en installateurs om hun zonnestroominstallaties te plannen en vereenvoudigen we ook de overdracht van lay-out veranderingen", aldus Dr. Thomas Straub, Senior Product Manager SUNNY DESIGN bij SMA. "Het geïntegreerde systeem combineert de installatieplanning en het design van zowel zonnestroom- als accu-installaties en biedt dus een optimale workflow, steeds aangepast aan de omstandigheden op de locatie. Dit bespaart onze klanten tijd en geld."

Het is belangrijk voor ons om voortdurend het zonnestroomplanningsproces te vereenvoudigen en efficiënter te maken om trouw te blijven aan ons bedrijfsmotto 'Eenvoudig. Betrouwbaar. Service.'," aldus Marko Balen, Product Manager bij Renusol Europe. "Door onze krachten te bundelen met SMA en onze twee schitterende services te combineren creëren we een meerwaarde voor onze klanten. Naast een projectrapport en een montage-overzicht, bevat de PV Configurator 3.0 ook een geodatabase die automatisch de relevante wind- en sneeuwladingen berekent. De PV Configurator 3.0 bevat ook windtunneltests, het Eurocodeveiligheidsconcept en een aantal statische tests."

Vlotte data-overdracht in Sunny Design
Op www.pv-configurator.com, kunnen zonnestroomplanners met slechts een paar muisklikken een projectrapport genereren over de planning van een zonnestroominstallatie, volledig met alle componenten inclusief een montage-overzicht en gedetailleerde en transparante statische berekeningen met parameterdocumentatie en een rekening voor de materialen. Er is ook een uitgebreide moduledatabase aanwezig met gegevens van meer dan 100.000 zonnestroommodules, waarbij elke module wordt uitgesplitst naar grootte en framedikte en wordt weergegeven naast hun vermogengegevens en datasheets.

In een volgende stap is het mogelijk om de systeemparameters automatisch over te zetten naar de SUNNY DESIGN omvormerdesign tool. Zo worden fouten bij het overzetten voorkomen. De SMA planningstool SUNNY DESIGN bevat reeds alle positiegerelateerde aspecten zoals netspanning en wettelijke bepalingen. Gebruikers kunnen dan geschikte zonnestroomomvormers selecteren voor het geplande design, gebaseerd op de ingevoerde data. SUNNY DESIGN biedt ook ondersteuning aan bij het berekenen van de optimale kabelgrootte en het selecteren van accuopslagsystemen.

Leer meer over Sunny Design


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in zonnestroominstallatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroomomvormers en accu-omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroominstallaties van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 100 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.600 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de TecDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren omvatten onder meer deze die SMA heeft besproken in gepubliceerde rapporten. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.