Emissievrij autorijden: De nieuwe EV Charger  van SMA combineert zonne-energie met e-mobiliteit

Emissievrij autorijden: De nieuwe EV Charger van SMA combineert zonne-energie met e-mobiliteit

Volgens voorspellingen rijden er tegen 2025 in Europa 10 miljoen elektrische voertuigen op onze wegen. Ongeveer 80% hiervan wordt thuis opgeladen. Het gebruik van zonne-energie vanaf uw eigen dak heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarom heeft SMA de SMA EV-oplader ontwikkeld. Deze intelligente laadoplossing laadt elektrische voertuigen altijd zo op dat de maximale hoeveelheid zelf opgewekte zonne-energie wordt benut. Ook als snel moet worden opgeladen. Bovendien integreert de SMA EV-oplader naadloos in SMA Energy System Home. Dit maakt installatie en onderhoud eenvoudiger voor installateurs.

“Zonne-energie maakt e-mobiliteit echt de moeite waard”, zegt Nick Morbach, Executive Vice President van de businessunit Home & Business Solutions bij SMA. “Daarom hebben we de SMA EV Charger ontwikkeld. Hiermee kunnen bestuurders van elektrische auto's altijd gemakkelijk en betrouwbaar opladen en tegelijkertijd de maximaal beschikbare hoeveelheid kosteneffectieve en CO2-neutrale zonne-energie gebruiken. Met de SMA EV Charger bieden we installateurs een belangrijk onderdeel van een ‘alles-in-één pakket’, omdat de SMA EV Charger deel uitmaakt van SMA Energy System Home. Alle onderdelen, inclusief berichtmeldingen aan het huishoudelijke energiesysteem, komen uit één bron en er is maar één aanspreekpunt voor vragen over uitbreiding, garanties of onderhoud.”

Snel en betrouwbaar opladen - natuurlijk met zonne-energie
De SMA EV Charger maakt snel, betrouwbaar en kostenbesparend opladen mogelijk en beschikt hiervoor over verschillende oplaadmodi. Het doel is altijd om maximaal gebruik te maken van de aanwezige zonne-energie. Door het elektriciteitsnet en de zonne-energie te combineren, kan de SMA EV Charger eenfasig opladen tot 7,4 kW en is hij daarmee bijna twee keer zo snel als conventionele wandcontactdozen, die vanwege een ongebalanceerde belasting meestal slechts 4,6 of 3,7 kW laden. Heeft u haast, dan laadt de SMA EV Charger zelfs tot wel tien keer sneller op dan een conventioneel stopcontact. De stroomuitvalbeveiliging beschermt de huisaansluiting tegen overbelasting.

Het oplaadproces van de SMA EV Charger kan ook optimaal worden gepland met de SMA Energy app. De Sunny Home Manager 2.0 plant op intelligente wijze het laadproces voor het energiebeheer in huis en houdt daarbij ook rekening met de andere toestellen. Op deze manier wordt gelet op minimale laadkosten en wordt de gewenste vertrektijd gegarandeerd. De SMA EV Charger is nu te bestellen en wordt vanaf september 2020 verzonden.

Lees meer over de SMA EV Charger op de website.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroom-omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroomsystemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 85 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.500 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.