Haal het maximum uit energie– SMA stelt zijn nieuwe energieoplossingen voor op Intersolar 2017

Niestetal/Munchen, 3 mei 2017 – Nieuwe energieoplossingen voor alle toepassingsgebieden: SMA Solar Technology AG (SMA) zal met een stand aanwezig zijn op de beurs Intersolar Europe 2017 in Munchen om er zijn systeemoplossingen voor te stellen, waaronder een volledig nieuw grensoverschrijdend platform voor energiebeheer. Het doel ervan is om de gebruikers van deze energieoplossingen hiermee optimaal hun hernieuwbare energie te laten benutten. Zowel particuliere als commerciële gebruikers kunnen zo hun energieopbrengsten verhogen en hun elektriciteitskosten nog meer doen dalen. Daarenboven bieden de innovatieve oplossingen SMA Power+ en SMA Energy+ extra essentiële aspecten die zorgen voor een superieur gebruiksgemak dankzij de nieuwe diensten, een intelligente moduletechnologie en een eenvoudige integratie van de opslag in alle toepassingen. Ook de Sunny Tripower CORE1 wordt in the picture geplaatst op de beurs. Deze omvormer is genomineerd voor de Intersolar AWARD en reduceert de kosten van commerciële zonnestroominstallaties tot wel 60% dankzij het unieke installatieprincipe.

“Door de sterke prijsdaling kent de internationale zonnestroom-markt momenteel een positieve evolutie. We verwachten hierdoor heel wat bezoekers, zowel uit Duitsland als uit het buitenland,” zegt de Chief Executive Officer van SMA Pierre-Pascal Urbon. “Dankzij de ontwikkeling van kostenefficiënte opslagsystemen en het Internet of things is de zonnestroom-wereld volledig van koers veranderd. Het doel is nu om de zonne-energiesystemen te koppelen aan de opslagsystemen, aan de verwarming, de airco en de ventilatie en de e-mobiliteit te optimaliseren door alles via intelligente platformen te laten besturen. De geavanceerde algoritmen van SMA maken het mogelijk om een massa aan gegevens om te zetten en te gebruiken voor de optimalisatie van de energiekosten. Onze “repowering” oplossing is zowel geschikt voor nieuwe installaties als voor bestaande systemen.”

Nog efficiënter energie opwekken, beheren en gebruiken
Op Intersolar 2017 onthult SMA zijn nieuw platform voor particuliere en commerciële gebruikers dat, dankzij het grensoverschrijdend energiebeheer, de eenvoudige integratie in nieuwe en bestaande systemen en de uitgebreide verbinding, de mogelijkheid biedt om het potentieel van hernieuwbare energie nog meer te benutten.De SMA Power+ Solution beschikt over de geïntegreerde service SMA Smart Connected en een intelligente moduletechnologie voor selectieve werking. Dit laat de gebruikers van residentiële zonnestroominstallaties toe om zowel hun energieopbrengsten te verhogen, alsde elektriciteitskosten te laten dalen. Daarenboven integreert de nieuwe SMA Energy+ Solution een batterij-opslagsysteem in de installatie en maakt het mogelijk de energie intelligent te beheren aan de hand van de nieuwe Sunny Home Manager 2.0,waardoor elektrische huishoudtoepassingen nog beter geïntegreerd worden en hun stroomverbruik geoptimaliseerd wordt. De installateurs profiteren van een meer eenvoudige installatie en lagere systeemkosten.

Unieke concepten voor commerciële PV-systemen en PV energiecentrales
De Sunny Tripower CORE1 werd genomineerd voor de Intersolar AWARD en is de eerste vrijstaande stringomvormer ter wereld voor gedecentraliseerde dak- en grondsystemen in de commerciële sector. Dankzij de combinatie van een uniek design en een innovatieve installatiemethode verlaagt de 50 kW omvormer aanzienlijk de installatietijd van commerciële zonnestroomsystemen. De nieuwe Sunny High Power PEAK1 bevat 75 kW stroom en is ideaal voor het gebruik bij zonne-energiecentrales die gedecentraliseerd zijn. De opvolger van de Sunny Tripower 60 is ideaal om te gebruiken in systemen die gebaseerd zijn op het concept van een centrale installatie van stringomvormers in grote industriële grondsystemen door een maximum aan flexibiliteit in het systeemdesign te combineren met een nadrukkelijke kostenbesparing.

Oplossingen voor een efficiënte opslag in alle toepassingsgebieden en voor alle batterijtypes
Op het vlak van opslag stelt SMA een breed gamma aan batterij-omvormers voor die gebruikt kunnen worden in alle toepassingsgebieden en met alle batterijtypes. Het gaat hier onder meer om de nieuwe Sunny Island 4.4M, 6.0H, 8.0H met een geïntegreerde gebruikersinterface voor on- en off-grid toepassingen, de nieuwe Sunny Boy Storage 3.7, 5.0, 6.0 en de nieuwe Tripower Storage voor de integratie van hoogspanningsbatterijen in particuliere en commerciële on-grid toepassingen. Als centraal onderdeel van het SMA oplossingssysteem voor grote opslagsystemen maakt de nieuwe Sunny Central Storage 2200/2500-EV batterij-omvormer het mogelijk een enorme hoeveelheid hernieuwbare energie te integreren op het elektriciteitsnetwerk en dit met een maximale netwerkstabiliteit.

Betrouwbare systeemoplossingen voor gecentraliseerde en gedecentraliseerde zonne-energiecentrales
Gebruikers, EPC's en investeerders kunnen eveneens de voordelen komen ervaren van de hoogwaardige en uitgebreid geteste en gecertificeerde onderdelen van SMA voor de utilitaire zonne-energiecentrales. Deze staan garant voor een maximale betrouwbaarheid en duurzame oplossingen voor gecentraliseerde en gedecentraliseerde zonne-energiecentrales. De nieuwe Medium-Voltage Power Station 5500SC-EV met twee nieuwe Sunny Central 2750-EV omvormers en een middenspanningstransformator met schakelinstallatie in een cabine is de ideale SMA oplossing voor zonne-energiecentrales met een gelijkspanning van 1.500 V.

Iedereen die meer wil te weten komen over het nieuwe SMA platform, kan een bezoek brengen aan de SMA stand: hal 3, stand B3.210.

Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 1 miljard in 2016 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie.SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.