Het complete systeem intelligent besturen – tijdens de beurs Intersolar Europe 2012 presenteert SMA Solar Technology AG een totaal energiebeheerconcept

München/Niestetal, 7 mei 2012 – Voor SMA Solar Technology AG (SMA) staat de beurs Intersolar Europe (11 tot 15 juni) van dit jaar helemaal in het teken van innovatieve oplossingen voor energiebeheer. SMA heeft deze zorgvuldig toegespitst op de behoeften van de toekomstige energievoorziening. Daarbij presenteert de onderneming een brede aanpak die op drie hoofdpijlers is gebaseerd: nauwe samenwerking met kleinhandelaren, intelligente besturing van alle stroomverbruikers in huis en een nieuw remote service concept voor bewaking van de omvormer op afstand. Het meest interessante nieuws was in dit verband een PV omvormer met een geïntegreerde geheugenfunctie die SMA op Intersolar voor het eerst aan deskundigen zal presenteren.

De nieuwe maatstaf van SMA: intelligent energiebeheer  met geïntegreerde opslag
„Onze toekomstige energievoorziening vraagt om een totale, intelligente aanpak van het energiebeheer. Dat is ook precies wat SMA vandaag al biedt want wij hebben in onze strategie al heel vroeg op deze ontwikkeling geanticipeerd,“ aldus Roland Grebe, directielid bij SMA Technology AG. In eerste instantie was het doel om het complete huishoudelijk systeem op intelligente wijze te sturen. „Met de Sunny Home Manager voor de optimalisering van het eigen verbruik, de Sunny Portal in combinatie met moderne prognosefuncties en onze nieuwe geïntegreerde oplossing voor opslag, biedt SMA een unieke oplossing voor energiebeheer op de zonne-energiemarkt.“ De onderneming gaat echter nog een belangrijke stap verder: „In combinatie met de directe toegang tot kleinhandelaren via de Sunny PRO Club en de Solar Academy, alsook dankzij ons compact servicenetwerk en bewaking op afstand, onderscheiden wij ons duidelijk van andere aanbieders op de energiemarkt. Bovendien maken wij de drempel hoog voor concurrenten uit het Verre Oosten, vooral uit China“, aldus Grebe in zijn beschrijving van de SMA strategie.

Innovatieve kracht en internationale aanwezigheid in alle segmenten
Een andere topper van SMA is de introductie van de gloednieuwe Sunny Tripower die het productassortiment uitbreidt met een hoogefficiënte, driefasige omvormer voor een vermogensbereik van 5 tot 9 kW. Ook op het gebied van grote installaties zal SMA op Intersolar enkele innovaties presenteren: de Sunny Central „Compact Power“ met een nog groter vermogen  die ook 's nachts blindvermogen levert, alsook uiteenlopende landspecifieke varianten die speciaal zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van de groeiende markten in de VS en Japan. De wereldmarktleider op het gebied van omvormers onderstreept daarmee zijn innovatieve kracht en bewijst opnieuw dat strategisch relevante onderwerpen zoals het verlenen van netwerkdiensten, verlaging van de systeemkosten en internationalisering bij SMA consequent in de praktijk worden toegepast. „Wij willen onze klanten in Projectontwikkeling laten zien dat toonaangevende SMA technologieën ervoor zorgen dat investeren in PV installaties wereldwijd veilig en winstgevend is. Over de totale levensduur gerekend betekent dat een hogere opbrengst, lagere kosten en een lager risico,“ legt Grebe uit in zijn omschrijving wat SMA betekent voor grote installaties.

Bezoekers van Intersolar krijgen meer gedetailleerde informatie over de talrijke innovaties op de SMA stand in hal C3, stand 210.

Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland


Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Persreferent
Tel. +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-531400
Presse@SMA.de

Contact Investor Relations:
Stephanie Kniep
Afdelingshoofd Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de

Julia Damm
Manager, Investor Relations
Tel. +49 561 9522-1164


Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt niet een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG („maatschappij“) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (samen met de maatschappij: „SMA Groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij verplicht zich in geen enkel opzicht deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.