Ingebruikname van Japans grootste zonne-energiecentrale met systeemtechnologie van SMA

Niestetal/Tokio, 5 november 2013 - Met een feestelijke ceremonie werd gisteren in de Zuid-Japanse stad Kagoshima de grootste zonne-energiecentrale van het land ingehuldigd. 140 centrale omvormers van het type Sunny Central 500CP-JP en 1260 Sunny String-monitors van SMA zorgen voor hoge opbrengsten en een optimale bewaking van de door Kagoshima Mega Solar Power Corporation aangedreven installatie van 70 megawatt.

"De inbedrijfstelling van Japans grootste zonne-energiecentrale met de systeemtechnologie van SMA onderstreept onze uitstekende positie in deze belangrijke markt. Met onze lokale verkoop- en servicestructuren en onze speciaal voor Japan aangepaste systeemoplossingen, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de verwachte hoge groei van deze toekomstmarkt. Nog dit jaar wordt verwacht dat Japan Duitsland als 's werelds omzetsterkste PV markt in zal halen", zegt woordvoerder van de directie bij SMA Pierre-Pascal Urbon. 

Begin vorig jaar al had SMA een lokaal verkoop- en servicebedrijf opgericht in Tokio. Een andere mijlpaal was de certificering van Sunny Boy omvormers voor installaties op daken door de Japan Electrical Safety & Environment Technology Laboratories (JET) voor de verkoop op de Japanse markt een paar maanden later. SMA kreeg een paar weken geleden ook als eerste niet-Japanse fabrikant de JET-certificering voor een driefasig toestel, de Sunny Tripower 10000TLEE-JP. Voor centrale omvormers in het domein van industriële zonne-energieprojecten is een JET-certificering niet verplicht. Toch heeft SMA de omvormers van de Sunny Central CP-JP-serie aan soortgelijke tests onderworpen, die ook worden uitgevoerd bij de JET-certificering op het domein van installaties op daken. De omvormers kunnen eenvoudig buiten worden opgesteld en zijn zelfs bestand tegen de slechte weersomstandigheden die het zuiden van Japan kent, zoals zoute lucht en tyfoons.

 

Over SMA 

De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV installatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.