Innovaties voor de energievoorziening van morgen: SMA op Intersolar Europe 2013

Niestetal/München 15 april 2013 – SMA Solar Technology AG (SMA) zal dit jaar tijdens Intersolar Europe van 19 tot 21 juni 2013 in München innovatieve oplossingen aanreiken voor de toekomstige energievoorziening. Daarbij biedt de onderneming op maat gesneden oplossingen aan voor alle toepassingsgebieden van zonne-energie: een alles omvattend, intelligent energiebeheer voor residentiële installaties met de SMA Smart Home, de SMA Fuel Save Solution voor een economische stroomvoorziening van industriële toestellen in zonrijke gebieden en kant-en-klare systeemoplossingen voor PV installaties. SMA biedt bezoekers van haar stand bovendien een toekomstperspectief op de nieuwe generatie centrale omvormers, die in 2014 op de markt zullen komen.

Intelligente systeemtechniek voor de succesvolle transformatie in de energiesector
“SMA heeft zich al vroeg voorbereid op de behoeften betreffende de toekomstige energievoorziening. Onze intelligente systeemtechniek is de sleutel tot de succesvolle transformatie in de energiesector naar een decentrale energievoorziening op basis van hernieuwbare bronnen.”, aldus Roland Grebe, CTO bij SMA. Zo biedt de onderneming met de SMA Smart Home een tot dusver uniek systeemconcept, dat op basis van opwekkings- en verbruiksprognoses van zonne-energie huishoudelijke apparaten op een intelligente manier bestuurt en zo het eigen verbruik van zonne-energie aanzienlijk verhoogt. “Naast de doorontwikkelde Sunny Home Manager als centraal onderdeel van SMA Smart Home presenteren wij op Intersolar omvangrijke oplossingen voor uiteenlopende behoeften. Bovendien werken wij nauw samen met gerenommeerde fabrikanten voor een optimale intergratie van nog meer componenten in het intelligente energiebeheer. Zo werken wij samen met Miele voor de integratie van huishoudelijke apparaten en met Stiebel Eltron en Vaillant voor de integratie van warmtepompen. Vanzelfsprekend willen wij ook graag ervaringen en kennis uitwisselen met installateurs en kleinhandelaren”, aldus Grebe. “De integratie van elektromobiliteit is ook een belangrijk aandachtspunt. De accu's van elektrische voertuigen kunnen ook voor elektriciteitsopslag worden gebruikt.”

Brandstofbesparende oplossing voor PV-dieselhybridesystemen
Bij PV-dieselhybridetoepassingen komt het ook aan op de intelligentie van het systeem. De SMA Fuel Save Solution zorgt ervoor dat de PV-voeding is afgestemd op de vraag. Daarbij wordt ook gezorgd voor kortere looptijden van de dieselmotoren en een aanzienlijk lager brandstofverbruik. In dit verband zal SMA de bezoekers van haar stand succesvolle vuurtorenprojecten laten zien.


De verdere ontwikkeling van sterk presterende producten en toekomstgerichte technologieën
Hoogtepunten op het gebied van grote installaties zijn de MV Power Station voor alle centrale PV installaties en de speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Compact MV Power Platform. Deze voldoet aan alle specifieke vereisten in de VS voor wat betreft omvormers, transformatoren en controle in één totaalpakket. Voor decentrale zonne-energiecentrales biedt SMA eveneens complete systeemtechniek-pakketten. Naar voorbeeld van de krachtige Sunny Tripower worden deze uitgerust met een communicatievoorziening voor de controle en  kunnen ze worden aangesloten op het middenspanningsnet. “Bovendien kunnen de bezoekers een blik op de toekomst werpen: SMA presenteert het Future Concept van de nieuwe generatie centrale omvormers met toekomstige normen op het gebied van integratie, kostenoptimalisatie en internationalisering” , aldus Roland Grebe.

De bezoekers van Intersolar kunnen meer gedetailleerde informatie krijgen over de innovaties van SMA bij de SMA-stands B5.210 en B5.23.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV installatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.