Innovatieve hybride omvormer van SMA combineert eenvoudig gebruik met hoog rendement

Innovatieve hybride omvormer van SMA combineert eenvoudig gebruik met hoog rendement

De nieuwe hybride omvormer van SMA Solar Technology AG (SMA) die zowel energie produceert als opslaat, verhoogt het rendement voor huishoudens en kleine commerciële ondernemingen en maakt het gebruik van zonne-energie nog eenvoudiger. De snelle laad- en ontlaadcapaciteit van de driefasige Sunny Tripower Smart Energy zorgt voor maximale batterijbenutting, ook bij wisselvallig weer. De ingebouwde automatische back-upfunctie zorgt voor stroomtoevoer in het geval van een stroomstoring. In combinataie met de Sunny Home Manager benut deze omvormer de extra productie van zonnepanelen die bij andere omvormers verloren gaat. Geïntegreerde interfaces maken de integratie van warmte-productie en elektrische mobiliteit mogelijk. Dat laat toe om nog meer te besparen op energiekosten. Deze compacte twee-in-éénomvormer is beschikbaar in de vermogensklassen 5 kW, 6 kW, 8 kW en 10 kW.

"Met de Sunny Tripower Smart Energy bereikt SMA een nieuwe mijlpaal voor een onafhankelijke, kosteneffectieve en klimaatvriendelijke energievoorziening", zegt Jan Van Laethem, Executive Vice President Business Unit Home Solutions bij SMA. "De nieuwe hybride omvormer is een innovatieve uitbreiding van het SMA Energy System Home en perfect geschikt voor moderne, ongecompliceerde productie en opslag van zonne-energie. Op deze manier stellen we onze klanten in staat om niet alleen hun elektriciteitskosten, maar ook de kosten van mobiliteit en warmte aanzienlijk te verlagen. Tegelijkertijd realiseren ze hun wens naar duurzame energievoorziening en klimaatbescherming."

Meer zonne-energie in het huishouden - de klok rond
De DC-gekoppelde Sunny Tripower Smart Energy komt op de markt in de vier vermogensklassen 5 kW, 6 kW, 8 kW en 10 kW en is daarom voornamelijk voorbestemd voor productie en opslag van zonne-energie in de thuissector. Hij is compatibel met DC-gekoppelde hoogspanningsbatterijen van toonaangevende fabrikanten. Beheerders van zonne-energiesystemen profiteren ook van de hoge laadcapaciteit tot 30 A, die zorgt voor een volle batterij, zelfs met enkele uren zon. In combinatie met de Sunny Home Manager is het mogelijk om met deze omvormer de batterij op te laden met de extra productie van zonnepanelen die anders verloren zou gaan. Duurzame zonne-energie is dus de klok rond beschikbaar en pieken in het verbruik van netstroom worden afgevlakt, wat met de invoering van het capaciteitstarief in Vlaanderen garant staat voor lagere distributienetkosten.

Flexibel, betrouwbaar en eenvoudig
De nieuwe hybride omvormer kan worden gebruikt in zowel nieuwe als bestaande zonne-energiesystemen. De ingebouwde back-upfunctie zorgt voor de ononderbroken en veilige stroomvoorziening van geselecteerde verbruikers in het huishouden, zelfs in het geval van een stroomstoring.

De hybride omvormer is eenvoudig te installeren in slechts een paar stappen en kan intuïtief en snel in gebruik worden genomen met behulp van de SMA 360° app zonder het apparaat te openen. Hij is uitgerust met SMA ShadeFix voor maximale energieopbrengsten, zelfs bij schaduw. Hij is ook voorzien van SMA Smart Connected voor automatische monitoring.

Meer informatie over de Sunny Tripower Smart Energy vindt u hier.

Een opname van de wereldpremière van de SMA hybride omvormer kunt u hier bekijken vanaf 18/1/2022 om 16 uur.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in zonnestroominstallatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroomomvormers en accu-omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroominstallaties van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 110 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.700 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de TecDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

SMA Benelux
Generaal De Wittelaan 19b
2800 Mechelen
België

Perscontact:
Liesbeth Hermans
Head of Marketing Western Europe
Tel. +32 476 20 94 74
Marketing@SMA-Benelux.com


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren omvatten onder meer deze die SMA heeft besproken in gepubliceerde rapporten. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.