Intersolar 2019 – SMA Energy System biedt energieoplossingen aan voor alle behoeften

Intersolar 2019 – SMA Energy System biedt energieoplossingen aan voor alle behoeften

Zonne-energie rendabel opwekken, opslaan en digitaal beheren: op Intersolar Europe 2019 onthult SMA Solar Technology AG (SMA) het nieuwe SMA Energy System, een pakket van perfect op elkaar afgestemde zonnestroomoplossingen, opslagsystemen en digitale energieoplossingen, die een modulaire uitbreiding mogelijk maken voor huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen. Een andere nieuwe functie is de 360-graden-ondersteuning voor installateurs - van klantenwerving tot service. Op het gebied van zonnestroomcentrales werd het gelijkstroom-koppelingssysteem van SMA voor de gelijkstroomzijdige integratie van grote opslagsystemen genomineerd als finalist voor de prestigieuze EES AWARD.

“De digitalisering en de decentralisatie van de energievoorziening neemt snel toe. Bovendien groeit wereldwijd ook het elektriciteitsaandeel dat met zonnestroomsystemen wordt opgewekt", aldus Dr. Jürgen Reinert, CEO van SMA. "Dit betekent dat oplossingen voor opslag steeds belangrijker worden, in alle segmenten. Het SMA Energy System, dat op Intersolar 2019 voor het eerst te zien zal zijn, omvat alle stappen in de integratie van zonne-energie in huishoudelijke, commerciële en industriële energievoorzieningssystemen. Naast intelligente zonnestroomomvormers en batterijomvormers voor de productie en opslag van zonne-energie omvat dit ook perfect op elkaar afgestemde opslagsystemen en laadoplossingen voor elektrische voertuigen."

Eenvoudige installatie en modulaire uitbreiding van zonnestroomsystemen
Maximaal installatiegemak: alle zonnestroomomvormers van SMA met een vermogen tussen 1,5 kW en 10 kW gebruiken hetzelfde platform en beschikken over een geïntegreerde webinterface voor de inbedrijfstelling via smartphone. Bovendien kunnen dankzij de modernste communicatienormen intelligente oplossingen voor energiebeheer en SMA-opslagsystemen op elk moment worden toegevoegd. Het modulair combineerbare Energy System Home van SMA omvat niet alleen de batterijomvormer Sunny Boy Storage en de Sunny Home Manager 2.0 voor energiebeheer maar ook intelligente zonnestroomomvormers, zoals de nieuwe Sunny Tripower 8.0-10.0. Dankzij een innovatieve app biedt SMA installateurs een 360-graden-ondersteuning - van de werving van klanten, systeemplanning, installatie en inbedrijfstelling tot en met de service.

Opladen van elektrische voertuigen met zonne-energie
Op de beursstand van SMA krijgen de fans van e-mobiliteit de kans om te zien hoe ze met de nieuwe lader van SMA voor elektrische voertuigen hun auto gemakkelijk kunnen opladen met zelf opgewekte, kosteneffectieve zonne-energie. Bezoekers krijgen ook de gelegenheid om te ontdekken hoe de energiemeter van SMA, die op ennexOS draait, en het oplaadsysteem van Audi voor de Audi e-tron optimaal samenwerken om de e-tron in een huishoudelijk energiesysteem op te laden.

Het eerste batterij-opslagsysteem voor bedrijven van SMA
Het SMA Energy System Business optimaliseert de energievoorziening en het energiebeheer in bedrijven en commerciële ondernemingen. Het systeem kan worden geleverd met alle hardware- en softwarecomponenten die commerciële bedrijven nodig hebben om zelf zonne-energie op te wekken en op te slaan, en om alle energiestromen in het bedrijf op een transparante en kosteneffectieve manier te plannen. Naast de intelligente CORE1 zonnestroomomvormers en de krachtige batterijomvormer Sunny Tripower Storage omvat het systeem ook het eerste batterij-opslagsysteem van SMA voor commerciële toepassingen. Energy System Business omvat bovendien uitgebreide plannings- en bewakingstools en bijhorende diensten, evenals opvolgingstools en -diensten, evenals een garantie van 10 jaar.

SMA-oplossing voor het aansluiten van opslag aan zonnestroomsystemen, genomineerd voor de EES AWARD
Aangezien het aandeel van hernieuwbare energie in de netwerken van nutsbedrijven wereldwijd blijft toenemen, wordt massaopslag steeds belangrijker. SMA biedt nu ook een oplossing voor de directe opslag van zonne-energie in grote zonne-energiecentrales. Hiermee bespaart men op bijkomende systeemtechnologie. Bovendien verhoogt het kleinere aantal conversiestappen de efficiëntie van de opgeslagen energie. Dankzij het nieuwe gelijkstroom-koppelingssysteem komt SMA als finalist in aanmerking voor de prestigieuze EES AWARD. Bezoekers van de beurs kunnen zich er ook informeren over SMA Repowering. SMA biedt dan ook wereldwijd individuele moderniseringsoplossingen aan om de beschikbaarheid van zonnestroomcentrales te vergroten.

Op Intersolar Europe 2019 komt u alles uit eerste hand te weten over het nieuwe SMA Energy System.

Bezoek ons op stand 210 in hal B3.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer - de exploitatie en het onderhoud van fotovoltaïsche centrales vervolledigen het aanbod van SMA af. De omvormers van SMA werden in wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 75 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1300 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Aandelenbeurs van Frankfurt (S92) en is het bedrijf opgenomen in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd Bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontactpersoon:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Vrijwaringsclausule:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of Vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.