Intersolar Europe 2015 was een groot succes

SMA op Intersolar Europe 2015: Samenwerking met Siemens en innovaties voor alle PV-applicaties lokken bezoekers van de beurs naar de stand

Niestetal/München, 18 juni 2015—SMA Solar Technology AG (SMA) heeft Intersolar Europe met een knal geopend en zijn samenwerking met Siemens aangekondigd op het gebied van grootschalige PV-centrales. Op de internationale markt zullen beide partners hun klanten gecoördineerde systeemoplossingen en diensten aanbieden vanuit één enkele bron. Beide bedrijven zullen ofwel als afzonderlijke projectpartners werken, ofwel als een consortium voor technologie en diensten in alle gebieden van de elektrotechniek om te voldoen aan de wensen van de klant. Als eerste product dat dit partnerschap voortbrengt, kondigde SMA op de beurs een nieuwe oplossing aan, die een centrale omvormer van 2,5 megawatt van SMA combineert met een middenspanningstransformator en -borden van Siemens als bedrijfsklare oplossing in een standaard container. De andere innovaties van SMA - van de Sunny Boy 1.5/2.5 voor kleine PV-systemen en residentieel energiebeheer met SMA Smart Home tot de nieuwste systeemoplossingen voor bedrijven - kregen ook veel belangstelling van de bezoekers. Bondsminister voor Econome en Energie Sigmar Gabriel was eveneens onder de indruk van de innovatieve moed van SMA, voornamelijk in het segment opslagoplossingen, toen hij een bezoek bracht aan de stand.

"Intersolar Europe was een groot succes voor SMA. Ons partnerschap met Siemens voor grootschalige PV-centrales werd goed ontvangen door alle partijen. Het Medium Voltage Power Station 2200SC/2500SC, dat we op onze stand voorstelden als onze eerste technologische oplossing die voortkomt uit de samenwerking, bleek een echte publiekstrekker. Ook onze allesomvattende systeemoplossingen voor alle andere toepassingsgebieden van zonne-energie trokken de interesse van de aanwezigen", aldus Chief Technology Officer bij SMA, Jürgen Reinert. Volgens het bedrijf bezochten meer dan 1000 bezoekers de SMA-stand tijdens de beurs.
Unieke vermogensdichtheid en compactheid in een standaard container
Het SMA Medium Voltage Power Station 2200SC/2500SC voor gelijkspanningen van 1000/1500 volt, dat werd ontwikkeld in samenwerking met Siemens, kan worden ingezet in grootschalige en extreem grootschalige PV-centrales wereldwijd, is geschikt voor buiteninstallatie in alle omgevingsomstandigheden en dankzij de vermogensdichtheid en het compacte ontwerp, dat uniek is op de markt, worden transport-, installatie- en operationele kosten teruggeschroefd. "Alle componenten van de containeroplossing zijn perfect op elkaar afgestemd, voorgemonteerd en getest. De hoeveelheid werk die ter plekke nog nodig is om alles te verbinden is minimaal. Op die manier stellen we onze klanten van over heel de wereld in staat om grootschalige PV-projecten uit te voeren met een maximaal totaal rendement en een hoge return on investment in de kortst mogelijke tijdspanne", verduidelijkt Boris Wolff, Executive Vice President van de SMA Utility business unit.

Hoge zelfvoorzieningsgraad en intelligent energiebeheer voor residentiële PV-systemen
Met de Sunny Boy 1.5/2.5 stelde SMA een compleet nieuwe omvormer voor kleine PV-systemen voor, die een hoge zelfvoorzieningsgraad mogelijk maakt en erg eenvoudig te integreren is in het thuisnet. Het innovatieve ontwerp, het brede ingangsspanningsbereik gaande van 80 tot 600 volt en het nieuwe communicatieconcept bieden voordelen bij de installatie en inbedrijfstelling. Dankzij rechtstreekse communicatie met de SMA Energy Meter is het mogelijk om de begrenzing in te stellen op 70%, wat vereist is in Duitsland, of 0% indien gewenst.
Met betrekking tot intelligent energiebeheer via de SMA Smart Home, lag de nadruk op de samenwerking met de Nederlandse domoticaspecialist Plugwise. Naast complete energiemonitoring met compatibele radiogestuurde contactdozen en metingsmodules, ontworpen voor internationaal gebruik en de individuele monitoring van belangrijke elektrische apparaten, bewaakt het domoticasysteem van Plugwise ook de warmte, luchtkwaliteit, binnentemperatuur en verlichting.
Krachtige oplossingen voor commerciële toepassingen
SMA presenteerde ook een nieuwe systeemoplossing voor commerciële systemen: de omvormer Sunny Tripower 60. Het toestel garandeert sterke prestaties met maximale planningsflexibiliteit. Installateurs profiteren van eenvoudige inbedrijfstelling en lage onderhoudskosten. SMA breidt de succesvolle Sunny Tripower (STP) familie uit met de STP 20000TL/25000TL, die uitgerust is met de nieuwe netbeheersfuncties "Integrated Plant Control" en "Q on Demand 24/7". Als centrale communicatie-eenheid voor systeemmonitoring, gegevensregistratie en het beheer van kleinschaligere commerciële PV-systemen tot 25 omvormers naast de bestaande standaardoplossing voor grootschalige installaties, biedt SMA de nieuwe SMA Cluster Controller aan.
Voor de krachtigere accu-omvormer Sunny Island 6.0H/8.0H heeft SMA nieuwe SMA Multicluster-technologie ontwikkeld, bestaande uit de Multicluster Box 12 en de NA Box 12, die nu ook geschikt is voor het elektriciteitsnet. In Duitsland voldoet de technologie aan de geldende aansluitvoorwaarden voor laagspanningsnetten (VDE-AR-N 4105) en commerciële toepassingen zoals supermarkten, boerderijen en andere commerciële bedrijven kunnen ermee hun eigen verbruik verhogen met behulp van opslagsystemen. Deze systemen kunnen ook worden verbonden met een dieselgenerator om uitval door een lege accu te voorkomen. Op internationale schaal kan de Multicluster Box 12 ingezet worden in off-grid-systemen en in combinatie met de Grid Connect Box 12 kan hij ingezet worden in systemen voor eigen verbruik en accu-back-up met een vermogen tot 138 kW.
Efficiënte integratie van zonne-energie in dieselsystemen
Voor een nog efficiëntere integratie van zonne-energie in dieselaangedreven netten, presenteerde SMA een verdere ontwikkeling van de SMA Fuel Save Controller (FSC) voor verschillende prestatievereisten, waaronder de eenvoudige en betaalbare complete FSC M-oplossing voor een teruglevering tot 1 MW PV-vermogen in PV-dieselhybridesystemen, de FSC L-oplossing voor teruglevering tot 5 MW en optionele opslagintegratie evenals op maat gemaakte oplossingen
voor systemen die tot 50 MW zonne-energie vereisen. Met deze oplossingen biedt SMA industriële toepassingen aan voor installaties zonder of met slechts beperkte toegang tot het elektriciteitsnet met individuele op maat gemaakte oplossingen voor een betrouwbare, grondstof besparende en efficiënte energievoorziening.
Wereldwijde service met inbegrip van de technische werking van grootschalige PV-centrales
De belangrijkste aandachtstrekker uit het dienstenpakket was de aanbieding Operations & Maintenance. SMA biedt hiermee wereldwijde dienstverlening aan in een uitgebreid pakket en neemt zo de complete technische werking van grootschalige PV-centrales op zich. Dit omvat continue systeembewaking op afstand en extra diensten zoals regelmatig onderhoud, thermografiescans en het verwijderen van begroeiing en vuil. Dankzij deze diensten profiteren SMA-klanten van een optimale werking van hun systeem, de grootst mogelijke opbrengsten en maximale betrouwbaarheid. In totaal staat SMA al in voor het onderhoud van PV-installaties voor een totale capaciteit van meer dan 1 GW wereldwijd.
Bezoek door de Bondsminister voor Economie en Energie Sigmar Gabriel
Aan het einde van de beurs bracht Bondsminister voor Economie en Energie Sigmar Gabriel de stand van SMA een bezoek om de technische innovaties van het bedrijf te leren kennen. De minister was in het bijzonder geïnteresseerd in de SMA-oplossingen voor opslag.
Over SMA
De SMA-Groep is met een omzet van € 800 miljoen in 2014 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 4.500 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste soorten zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. De technologie is beschermd door meer dan 550 octrooien. Het aanbod wordt aangevuld met uitgebreide diensten en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.
SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de
Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de
Contact Investor Relations:
Tel: +49 561 9522-2222
Fax: +49 561 9522-2223
IR@SMA.de
Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG ("maatschappij") of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: "SMA Groep"). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende evenals onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.