Intersolar Europe 2016: Grote interesse van bezoekers en awards voor SMA-systeemoplossingen die kostenefficiënt gebruik van zonne-energie mogelijk maken

Intersolar Europe 2016: Grote interesse van bezoekers en awards voor SMA-systeemoplossingen die kostenefficiënt gebruik van zonne-energie mogelijk maken

Systeemoplossingen die renderen: SMA Solar Technology AG (SMA) heeft innovatieve systeemoplossingen voorgesteld voor alle domeinen van zonne-energie op Intersolar Europe 2016 in München. De focus lag voornamelijk op intelligent energiebeheer en opslagoplossingen voor de optimalisatie van het eigen verbruik van zelf opgewekte zonne-energie. De grootste interesse ging naar de opslagoplossing met de Sunny Boy Storage batterijomvormer, de eerste oplossing ooit die het mogelijk maakt dat hoogspanningsbatterijen zoals de Tesla Powerwall efficiënt ingebouwd worden in een zonnestroominstallatie. Deze innovatie maakte ook indruk op de expertenjury, die SMA bekroonde met de ees AWARD. SMA ontving bovendien ook de Intersolar AWARD voor de PV-diesel hybride installatie compleet met opslagoplossing die elektriciteit voorziet voor het Caraïbische eiland Sint Eustatius. In het utilitysegment werd op de SMA-stand de bedrijfsklare oplossing voor middenspanning met 5 MW omvormervermogen voor de nieuwe generatie PV-centrales van 1500 V voorgesteld.

“Intersolar Europe was een groot succes voor SMA. We zijn vooral trots op de twee awards die we van de expertenjury van Intersolar in ontvangst mochten nemen”, aldus CTO Jürgen Reinert. “De erkenning van onze technologieën en installaties met de gerenommeerde Intersolar AWARD en de ees AWARD toont aan dat, tegen de achtergrond van veranderende energievoorzieningsstructuren, SMA de juiste oplossingen biedt voor intelligent en kostenefficiënt gebruik van zonne-energie. Daarbij horen ook de nieuwe SMA Energy Services, die precieze opwekkings- en verbruiksgegevens leveren voor een optimale netintegratie van zonne-energie, en ook werden voorgesteld op Intersolar.”

Op Intersolar werd, samen met strategisch partner Tigo Energy, voor het eerst de slimme zonnepaneeltechnologie TS4 voorgesteld, die door Tigo werd ontwikkeld om optimale prestaties en functionaliteit op het niveau van het zonnepaneel te realiseren. Deze aanpasbare optimizer kan bijvoorbeeld deels beschaduwde zonnepanelen opdrijven met een optimalisatiefunctie. Het resultaat is dat de energieopbrengst van de zonnestroominstallatie in zijn geheel op een kostenefficiënte manier verhoogd wordt. Met voorgaande oplossingen moest elk zonnepaneel apart uitgerust worden met een optimizer, of dat nu noodzakelijk was of niet.

Intelligent energiebeheer en opslagoplossingen om elektriciteitskosten te drukken

Op het gebied van residentiële opslagoplossingen wekten de Sunny Boy Storage batterijomvormer voor hoogspanningsbatterijen zoals de Tesla Powerwall en de SMA Flexible Storage System met zijn Mercedes-Benz energieopslag de meeste indruk. Beide oplossingen kunnen op een eenvoudige, kostenefficiënte en extreem flexibele manier ingebouwd worden in zowel nieuwe als bestaande zonnestroominstallaties.

Nieuwe Sunny Boy-oplossing inclusief service

SMA heeft de nieuwe, compleet gereviseerde familie Sunny Boy omvormers in de vermogensklassen 3,0/3,6/4,0/5,0 kW voorgesteld, met hun nieuwe design, ultramoderne gebruikersinterface en de nieuwste communicatiestandaarden. De klant profiteert in het bijzonder van het feit dat SMA zich ook automatisch ontfermt over de monitoring van de omvormer en de eindgebruiker en/of de installateur onmiddellijk informeert indien er defecten zijn of onderhoud vereist is.

Wereldwijd succesvolle Tripower-generatie maakt ook indruk wat betreft integratie van opslagoplossingen

Op het gebied van commerciële zonnestroominstallaties heeft SMA de Sunny Tripower-omvormer gepresenteerd, die met succes overal ter wereld ingezet wordt in middelgrote en gedecentraliseerde grootschalige zonnestroominstallaties. De belangstelling van commerciële bezoekers werd ook gewekt door oplossingen die Sunny Tripower-omvormers bevatten om de operationele kosten te drukken door een intelligent energiebeheersysteem in te bouwen met opslagintegratie.

5 megawatt Sunny Central-vermogen in een container

Bezoekers aan de stand van SMA konden ook het nieuwe Medium Voltage Power Station 5000SC-EV met hun eigen ogen aanschouwen. De MVPS, uitgerust met twee Sunny Central 2500SC-EV-omvormers, een middenspanningstransformator en schakelapparatuur, bedrijfsklaar in een standaard container, levert een vermogen van 5000 kVA voor de nieuwste generatie gecentraliseerde PV-centrales met 1500 V-technologie. De oplossing vermindert transport-, installatie- en operationele kosten aanzienlijk dankzij zijn unieke vermogensdichtheid en compacte design.

SMA Operations & Maintenance voor een allesomvattende service wereldwijd

In het service-segment heeft SMA het wereldwijde full-servicepakket Operations & Maintenance voorgesteld op zijn beursstand. Klanten profiteren van complete technische bedrijfsservice voor hun grootschalige PV-centrales. Deze service omvat zowel de omvormers als de middenspanningscomponenten, zonnepanelen, behuizing, alle bekabeling, omliggende begroeiing en installatie-afbakening. Naast continue systeembewaking op afstand biedt SMA ook extra

diensten aan zoals regelmatig onderhoud, thermografiescans en verwijdering van begroeiing en vuil. De voordelen zijn onder meer een optimale werking van de installatie, hoge rendementen en maximale betrouwbaarheid.


Over SMA

De SMA-groep is met een geanticipeerde omzet van ongeveer € 1 miljard in 2015 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel, Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 3.000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. SMA biedt daarnaast ook systeemtechnologie aan voor allerhande accutechnologieën en systeemgrootten en werkt samen met gerenommeerde accuproducenten en bedrijven uit de automobielindustrie. De SMA-technologie is wereldwijd beschermd door ongeveer 700 octrooien en gebruiksmodellen. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreid servicepakket en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA-groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA-groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA-website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.