Intersolar Europe 2016: SMA stelt innovatieve oplossingen voor die renderen

Intersolar Europe 2016: SMA stelt innovatieve oplossingen voor die renderen

Oplossingen die renderen. SMA Solar Technology AG (SMA) zal op Intersolar Europe in München van 22 juni tot 24 juni 2016 nieuwe oplossingen voorstellen voor alle toepassingsgebieden van zonne-energie. De focus van de stand op de vakbeurs wordt de vermindering van energiekosten voor alle gebruikers - van residentiële en commerciële zonnestroominstallaties tot grootschalige PV-centrales. Naast intelligent energiebeheer en opslagoplossingen omhet eigen verbruik te optimaliseren zal SMA ook toonaangevende datadiensten voor de energievoorzieningsindustrie voorstellen. De nieuwe Sunny Boy Storage zal een van de grote publiekstrekkers zijn van de SMA-stand. Deze innovatieve batterij-omvormer maakt het mogelijk dat hoogspanningsopslagsystemen, zoals de Tesla Powerwall, eenvoudig en efficiënt in nieuwe en bestaande PV-installaties geïntegreerd kunnen worden. Bovendien zal SMA als eerste producent in de sector van grootschalige PV-centrales een bedrijfsklare middenspanningsoplossing voorstellen voor 1500 V PV-centrales met 5 MW omvormervermogen.

“De reconstructie van voorzieningsstructuren in de decentrale en duurzame energievoorziening van de toekomst is momenteel over heel de wereld in volle gang”, verklaarde Jürgen Reinert, bestuurslid van SMA voor Operations en Technology. “Zonne-energie speelt hierin een belangrijke rol dankzij de continu afnemende kosten. SMA ondersteunt wat dit betreft zijn klanten in alle vermogensklassen en toepassingsvelden met allesomvattende systeemoplossingen voor een intelligent en kostenefficiënt gebruik van zonne-energie. We zullen ook onze nieuwe SMA Energy Services voorstellen op Intersolar. In het kader van die nieuwe diensten biedt SMA precieze opwekkings- en verbruiksdata aan voor de optimale integratie van zonne-energie in het stroomnet. Dit betekent dat transmissienetbeheerders en andere actoren in de energie-industrie aanzienlijk kunnen besparen op de voorziening van reservestroom en op een efficiëntere manier elektriciteit kunnen aanbieden.” In dit opzicht is het partnerschap van het bedrijf met Tigo Energy, zoals onlangs bekend gemaakt, een belangrijke mijlpaal. SMA zal monitoring op het niveau van de zonnepanelen toepassen aan de hand van de slimme zonnepaneeltechnologie TS4, ontwikkeld door Tigo, om het aanbod van dataservices uit te breiden. Bezoekers aan de SMA-stand zullen ook de kans krijgen om de slimme technologie te zien die zowel in bestaande als nieuwe zonnestroominstallaties gebruikt kan worden voor een verhoogd vermogen en verbeterde functionaliteit op het niveau van de zonnepanelen. De oplossing met chip kan bijvoorbeeld deels beschaduwde zonnepanelen uitrusten met een optimalisatiefunctie. Het resultaat is dat de energieopbrengst van de zonnestroominstallatie in zijn geheel op een kostenefficiënte manier verhoogd kan worden. Met voorgaande oplossingen moest elk zonnepaneel apart uitgerust worden met een optimizer, of dat nu nodig was of niet.

Besparen op elektriciteitskosten dankzij intelligent energiebeheer en efficiënte opslagsysteemintegratie
Voor particuliere residentiële zonnestroominstallaties heeft SMA de Sunny Boy Storage batterijomvormer ontwikkeld, speciaal voor hoogspanningsbatterijen zoals de Tesla Powerwall. De AC-gekoppelde opslagoplossing kan kostenefficiënt, eenvoudig en op een flexibele manier geïntegreerd worden in bestaande zonnestroominstallaties, of gebruikt worden zonder zonnepanelen, aangezien hij parallel met de zonnestroominstallatie functioneert. Dit concept maakt bovendien integratie mogelijk in om het even welke systeemconfiguratie, ook in nieuwe installaties. Door middel van de AC-koppeling van het opslagsysteem en de gestandaardiseerde interfaces kan het systeem op elk moment op een flexibele manier aangepast worden.

Ook nieuw is de gecombineerde oplossing bestaande uit het energieopslagsysteem van Mercedez-Benz en SMA's Flexible Storage System, dat huishoudens in staat stelt minder afhankelijk te zijn van stroomleveranciers, dankzij een geoptimaliseerd eigen verbruik van opgewekte zonne-energie. De SMA-oplossing, met de Sunny Island batterijomvormer, Sunny Home Manager en SMA Energy Meter als belangrijkste componenten, verlaagt de elektriciteitskosten voor de gebruiker door het batterijgebruik af te stemmen op het seizoen en de batterij te laden op basis van voorspellingen.

All-in-one service inbegrepen
De nieuwe Sunny Boy omvormerfamilie van SMA opent een hele nieuwe dimensie voor de eindgebruiker. Alles werd compleet herzien. SMA biedt de nieuwe Sunny Boy 5000TL, met een nieuw ontwerp, ultramoderne gebruikersinterface en de nieuwste comminicatiestandaarden aan in de vermogensklassen 3,0/3,6/4,0/5,0 kW. De klant profiteert opnieuw: SMA ontfermt zich automatisch over de monitoring van de omvormer en informeert de eindgebruiker en/of de installateur onmiddellijk indien er defecten zijn of onderhoud vereist is.

Nieuwe Sunny Tripower-generatie en allesomvattend energiebeheer voor commerciële installaties
De nieuwe generatie Sunny Tripower-omvormers zijn ongeëvenaard in de klasse van commerciële zonnestroominstallaties. Met de door SMA verder ontwikkelde oplossingen kunnen commerciële ondernemingen hun operationele kosten drukken dankzij een geoptimaliseerd eigen verbruik van zonne-energie. Bijkomende voordelen ontstaan door intelligent energiebeheer, zoals de integratie van een opslagsysteem. Bezoekers van de beurs kunnen hierover meer te weten komen op de SMA-stand.

Megawatt-vermogen voor 1500 V-technologie en eerste containeroplossing voor decentrale PV-centrales
Op het gebied van grootschalige PV-centrales zullen bezoekers van de SMA-stand de gecombineerde kracht kunnen ervaren van twee Sunny Central 2500-EV-omvormers, een middenspanningsomvormer en een middenspanningsschakelkaar in een bedrijfsklare container. Het Medium Voltage Power Station 5000SC-EV voorziet 5000 kVA vermogen voor de nieuwste generatie centraal gebouwde PV-centrales met 1500 V-technologie en vermindert de transport-, installatie- en operationele kosten aanzienlijk dankzij zijn unieke vermogensdichtheid.

SMA heeft ook een nieuwe en bijzonder kostenefficiënte containeroplossing ontwikkeld voor decentrale PV-centrales. Het bedrijf is het eerste op de markt dat een bedrijfsklaar middenspanningsstation lanceert. Het middenspanningsstation, dat vooraf wordt geïnstalleerd in een 10-voetcontainer, vermindert projectkosten, kan snel ingezet worden op de markt en verhoogt de return on investment voor projectontwikkelaars, installatie-eigenaars en investeerders.

Allesomvattende dienstverlening met SMA Operations & Maintenance
Als onderdeel van de SMA-dienstverlening Operations & Maintenance, neemt SMA het complete technische operationele beheer van grootschalige PV-centrales op zich voor klanten over de hele wereld. Deze uitgebreide service omvat zowel de omvormers als de middenspanningscomponenten, zonnepanelen, behuizingen, alle bekabeling, omliggende begroeiing en installatie-afbakening. Naast continue systeembewaking op afstand en extra diensten zoals regelmatig onderhoud, worden ook thermografiescans uitgevoerd en begroeiing en vuil verwijderd. Dankzij deze dienstverlening profiteren SMA-klanten van een optimale werking van hun systeem, hoge opbrengsten en maximale betrouwbaarheid. SMA heeft contractuele opdrachten voor grootschalige PV-centrales voor een totaal vermogen van 1,4 GW over de hele wereld. Volgens een studie uitgevoerd door GTM Research en gepubliceerd in november 2015, bezet SMA de vierde plaats op de wereldwijde ranking van O&M-dienstverleners.

Bezoekers aan Intersolar kunnen meer te weten komen over de innovaties bij SMA op de SMA-stand B3.210.


Over SMA
De SMA-groep is met een geanticipeerde omzet van ongeveer € 1 miljard in 2015 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel, Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 3.500 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. SMA biedt daarnaast ook systeemtechnologie aan voor allerhande accutechnologieën en systeemgrootten en werkt samen met gerenommeerde accuproducenten en bedrijven uit de automobielindustrie. De SMA-technologie is wereldwijd beschermd door ongeveer 700 octrooien en gebruiksmodellen. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreid servicepakket en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA-groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA-groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA-website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.