K2 Systems en SMA combineren montageplanning en systeemdimensionering voor zonnestroominstallaties

K2 Systems en SMA combineren montageplanning en systeemdimensionering voor zonnestroominstallaties

Goed nieuws voor installateurs: Vanaf nu kunnen zonnestroomsystemen nog eenvoudiger en comfortabeler worden gepland, van de installatie op het dak tot het elektrische ontwerp. De nieuwe planningssoftware van K2 Systems heeft nu een rechtstreekse interface met de omvormerdimensioneringstool SUNNY DESIGN van SMA Solar Technology AG (SMA). Dankzij de combinatie van mechanische en elektrische planning van zonnestroominstallaties hoeft men gegevens niet langer herhaaldelijk in te voeren. Dit maakt de planning een stuk makkelijker.

En zo simpel is het ook: Eerst ontwerpt de gebruiker in vijf stappen een geschikt montagesysteem met behulp van de Base-software. In het laatste menupunt "Samenvatting" kan hij de ingevoerde projectgegevens met een klik op de knop K2+ naar de SMA-planningstool SUNNY DESIGN sturen en direct aan de slag gaan met de planning van de elektrische en thermische simulatie van de energiesystemen. De enige vereisten zijn een K2 Base en een SUNNY DESIGN-gebruikersaccount.

Alle voordelen van K2+ op en rij:

  • Interconnectiviteit: eenvoudige overdracht van layoutwijzigingen
  • Minder complexiteit
  • Geen herhaalde gegevensinvoer meer nodig
  • Verkorte planningstijd en bijgevolg meer tijd voor de eindklant en de installatie
  • U krijgt de vakkennis van verschillende fabrikanten in huis


Alle voordelen van SUNNY DESIGN op een rij:

  • Dimensionering van zonnestroomsystemen en accusystemen
  • Elektrische en thermische simulatie van het gehele systeem, met inbegrip van warmtepompen, installaties voor warmtekrachtkoppeling en verwarmingsketels
  • Weergave van alle belangrijke energie- en rendementgebonden kerncijfers
  • Gedetailleerde verbruiks- en belastingsprofielanalyse
  • Planning van elektrische voertuigen en laadstations

naar planningshulpmiddel Sunny Design


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer - de exploitatie en het onderhoud van fotovoltaïsche centrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden in wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 75 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1400 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Aandelenbeurs van Frankfurt (S92) en is het bedrijf opgenomen in de SDAX-index.


Over K2 Systems
Als fabrikant van montagesystemen voor zonne-energie ontwikkelt K2 Systems sedert 2004 innovatieve systeemoplossingen voor de internationale zonnestroombranche. In het Duitse hoofdkantoor in Renningen en in de zeven vestigingen in Engeland, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika, Brazilië, de VS en Mexico werken 150 medewerkers aan rendabele en toekomstgerichte montagesystemen voor daken overal ter wereld. De beproefde draagsystemen voor gebruik op schuine en platte daken of voor speciale projecten overtuigen vooral met hoge kwaliteit en grote functionaliteit. Jarenlange ervaring, een servicegerichte aanpak en persoonlijk contact maken van K2 Systems een vriendelijke en betrouwbare partner.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd Bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Persverantwoordelijke:
Susanne Henkel
Manager Vakpers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Persverantwoordelijke bij K2 Systems:
Mevr. Schwämmle
Tel. +49 7159 42059-122
l.schwaemmle@k2-systems.com


Vrijwaringsclausule:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.