Meer onafhankelijkheid bij het gebruik van energie: SMA presenteert innovaties op Intersolar Europe 2014

Niestetal/München 6 mei 2014 - SMA Solar Technology AG (SMA) presenteert dit jaar innovatieve oplossingen voor meer onafhankelijkheid bij het gebruik van energie op Intersolar - Europa van 4 tot 6 juni in München. Daarbij is de integratie van opslagunits het belangrijkste thema op de beursstand - van SMA Smart Home over efficiënt gebruik van eigen zonnestroom in huishoudens en commerciële bedrijven tot de nieuwe batterijomvormer Sunny Central Storage in de megawattklasse. Daarnaast toont SMA op Intersolar voor de eerste keer een uitgebreide systeemoplossing voor grootschalige zonne-energiecentrales, die aan alle huidige en toekomstige eisen voldoet.

SMA Smart Home: intelligente systeemtechnologie voor meer eigen verbruik

"SMA verlegt wereldwijd grenzen met slimmere systeemtechnologie voor een efficiënte en toekomstbestendige energievoorziening op basis van hernieuwbare energiebronnen ", zegt Roland Grebe, directeur technische innovaties bij SMA. Zo zorgt SMA met de opslagoplossingen SMA Flexible Storage System en SMA Integrated Storage System voor meer onafhankelijkheid van stijgende stroom- of bedrijfskosten. "Naast de nu beschikbare Sunny Boy Smart Energy met geïntegreerde opslag leggen we het accent op de integratie van e-mobiliteit en warmtepompen: vooral de combinatie van intelligent energiebeheer met SMA Smart Home en de optimale laadinfrastructuur verhoogt het energieverbruik significant en verlaagt de energiekosten. Dit creëert interessante mogelijkheden voor de industrie en particuliere huishoudens", aldus Grebe.

Nieuwe omvormers en diensten

Ook op het gebied van stringomvormers heeft SMA nieuwigheden te bieden: daarbij horen, naast de nieuwe, nog krachtigere Sunny Tripower-generatie met 20 en 25 kW, uitgebreide vermogensklassen bij Sunny Boy TL en bij de kleinere Sunny Tripower-generatie, die er binnenkort tot 12 kW zal zijn. Nieuw is ook de Sunny Island 3.0/4.4 die voor kleine systemen van 2 tot 13 kW geoptimaliseerd is. Het robuuste apparaat is zowel voor onafhankelijke alsook voor net-gekoppelde toepassingen geschikt.

Het service aanbod wordt aangevuld door het nieuwe, modulaire serviceconcept "Service Select". Het combineert reeds bekende serviceproducten zoals de garantieverlenging en de service op afstand met nieuwe diensten: inbedrijfstelling, installatiemodernisering, regelmatig onderhoud of een eenmalige installatiecheck door SMA-experts.

Naast de nieuwe diensten zorgt ook het nieuwe Sunny Portal Professional Package voor uitgebreide bewaking en beheer van de verschillende zonnestroominstallaties voor zekere opbrengsten. Daarnaast combineert het gebruikersportaal Sunny Places een erg overzichtelijke installatiebewaking met de mogelijkheid om met gelijkgezinde personen van gedachten te wisselen.

SMA Utility Power System: complete oplossing voor grootschalige zonne-energiecentrales

In het segment van grootschalige zonnestroominstallaties presenteert SMA dit jaar op de Intersolar voor het eerst een compleet DC-naar-AC-systeem dat aan alle eisen van de huidige en toekomstige grootschalige zonne-energiecentrales voldoet. Het geoptimaliseerde systeem dekt de DC-spanningsbereiken van 1000 volt bij 2200 kVA vermogen en 1500 volt bij 2500 kVA vermogen, maakt het gebruik van vrijwel alle tegenwoordig in grootschalige installaties gangbare moduletypes mogelijk en is wereldwijd geschikt voor buitenopstelling. Dankzij de compacte bouwwijze reduceert het als kant-en-klare systeemoplossing of in flexibele pakketten verkrijgbare SMA Utility Power System de kosten bij transport, installatie en inbedrijfstelling. Dankzij de perfect op elkaar afgestemde componenten zoals omvormers, middenspanningsblok, DC-technologie, bijbehorende parkregeling en services vergroot het SMA Utility Power System de eigenschappen van zonne-energiecentrales. Klaar voor gebruik met accu-opslagtechnologieën en in PV-hybridesystemen, maakt het ook het gebruik in systemen die voorheen uitsluitend afhankelijk waren van het gebruik van diesel mogelijk.

Sunny Central Storage: batterij-omvormer in de megawattklasse voor een veilig bedrijf met netvoeding

De integratie van grote opslagunits in zonne-energiecentrales optimaliseert het gebruik met netvoeding en ondersteunt de verdere uitbouw van duurzame energie. In combinatie met de nieuwe accuomvormer in de megawattklasse, de Sunny Central Storage, kunnen de voor een veilig gebruik van het net zo belangrijke systeemdiensten zoals de frequentieregeling en spanningstabiliteit, het opnieuw opbouwen van de voeding en het beheer van netcongestie, volledig worden geleverd. Zo kunnen must-run-units worden vervangen, operationele kosten en onderhoudskosten en investeringen op korte termijn in de netuitbreiding verminderd en vermeden worden.

SMA Fuel Save Solution: rendabele hybride-oplossing voor industriële verbruikers

Voor industriële toepassingen met of zonder beperkte toegang tot het net bieden PV-diesel-hybridesystemen met de SMA Fuel Save Solution een echt alternatief voor pure dieselsystemen. Speciaal ontwikkeld voor de integratie van grote percentages zonne-energie tot maximaal 60 procent van het geïnstalleerde dieselaggregaatvermogen vermindert deze modulaire systeemoplossing significant de operationele kosten en de CO2-uitstoot. De systeemoplossing met de SMA Fuel Save Controller werd als finalist genomineerd voor de verkiezing van de Intersolar AWARD 2014.

Bezoekers van Intersolar kunnen meer details over de innovaties van SMA ontvangen op de SMA-stand B2.210.

 

Over SMA 

De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.