Ongelooflijk eenvoudig. Ongezien Veelzijdig. SMA lanceert zijn nieuwe micro-omvormer.

Mechelen, 12 februari 2014 – De Sunny Boy 240, SMA’s micro-omvormer is beschikbaar voor de Benelux. Met dit nieuwste lid van de Sunny Family vervolledigt SMA haar productportfolio. Het micro-omvormer systeem is eenvoudig te installeren, gemakkelijk uit te breiden en toepasbaar in verschillende omstandigheden.

Jan Van Laethem, Managing Director van SMA Benelux, gelooft sterk in dit nieuwe product: “We zijn misschien iets later met de lancering dan andere merken, maar het was voor SMA erg belangrijk dat de kwaliteit op punt stond. Ik ben er van overtuigd dat onze micro-omvormer een plaats heeft in de markt en ook goed zal verkopen in de Benelux.”

Hoe werkt het micro-omvormer systeem?

De Sunny Boy 240 micro-omvormers worden onder de zonnepanelen geplaatst en met elkaar verbonden tot aan de Sunny Multigate. Er kunnen tot 12 Sunny Boy 240 micro-omvormers aangesloten worden per Sunny Multigate. Via de geïntegreerde Webconnect wordt de Sunny Multigate verbonden met de Sunny Portal en hierdoor  hebben installatiebeheerders een duidelijk overzicht van hun installatie. 

De voordelen van de Sunny Boy 240

Naast de gekende SMA kwaliteit gekoppeld aan de lokale ondersteuning heeft de Sunny Boy 240 drie specifieke voordelen.

Betrouwbaar
De Sunny Boy 240 heeft een lange levensduur door het thermisch ontwerp en de unieke architectuur in combinatie met de Sunny Multigate. Daarnaast bevat de micro-omvormer van SMA een minimaal aantal componenten, tot 50% minder dan de andere merken op de markt.

Eenvoudig
Zowel de installatie van de Sunny Boy 240 als het in gebruik stellen van de monitoring is uiterst eenvoudig en brengt weinig kosten met zich mee. Zo werken de voorgeconfigureerde kabels zijn niet enkel kostenbesparend, ze verhogen ook de flexibiliteit.

Monitoring
Storingsvrije communicatie van de micro-omvormers via de Sunny Multigate naar de Sunny Portal zorgt voor een veilige gegevensoverdracht. Men kan de opbrengst paneel per paneel bekijken, uiteraard ziet men ook de opbrengst van het volledige systeem in één oogopslag.

Wanneer een micro-omvormer inzetten?

Een zonnestroominstallatie met een micro-omvormer is aangeraden in drie gevallen. Bij een klein oppervlakte kunnen mensen al vanaf enkele panelen een eigen installatie hebben die gemakkelijk uitbreidbaar is. Een complex dak met ongelijke instraling is nu geen bezwaar meer want de energie kan efficiënt en gespreid benut worden. En schaduw heeft minder invloed op de installatie, de zonnepanelen die niet overschaduwd zijn, blijven maximaal renderen.

De ideale oplossing voor de nieuwe Vlaamse regelgeving voor hernieuwbare energie bij nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning, kantoor en school in Vlaanderen een minimum hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen. Voor zonnepanelen is de verplichting berekend in verhouding tot de bruto vloeroppervlakte, met een minimum van 7 kWh/m² jaarlijkse productie van primaire energie uit zonnestroom. Dit aandeel, afhankelijk van de m² oppervlakte, kan men bereiken vanaf twee zonnepanelen met twee micro-omvormers van SMA. Met de Sunny Boy 240 biedt SMA een oplossing met een geringe investering die ook eenvoudig uitgebreid kan worden.

  • Meer informatie over de Sunny Boy 240
  • Meer informatie over de oplossingen van SMA om te voldoen aan de nieuwe wetgeving


Over SMA 

De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van zonne-energie omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. De Sunny Boy omvormers van SMA worden geproduceerd in ’s werelds grootste Scope 2 CO2 neutrale productiefaciliteit. 

Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats, en in 2013 de vierde plaats.

SMA Benelux
Generaal de Wittelaan 19B
2800 Mechelen
België

Contact voor de pers:
Liesbeth Hermans
Marketing Manager
Tel.: +32 15 281 250
Liesbeth.Hermans@SMA-Benelux.com 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.