PV installatie online configureren: Sunny Design goes Web

Niestetal, 20 november 2012 – SMA Solar Technology AG biedt vanaf heden een eenvoudige en gemakkelijke PV installatieconfiguratie via internet aan. Geheel zonder download en software-installatie kunnen installatieplanners en installateurs nu wereldwijd ook online en met elke gebruikelijke browser genieten van de volledige en verbeterde functionaliteit van het beproefde configuratieprogramma Sunny Design.

“Met Sunny Design legt omvormerprimus SMA de lat hoog”, prijst het gerenommeerde vakblad Photon Profi in zijn oktobereditie van 2012. Na de invoer van de belangrijke informatie berekent het programma de perfecte installatieconfiguratie. Zowel de grafische weergave als de opbouw zijn volgens Photon ideaal. Op www.SunnyDesignWeb.com stelt SMA nu Sunny Design Web beschikbaar voor online gebruik in alle gebruikelijke webbrowsers en met mobiele apparaten, waaronder tablets en Apple-producten.

Installatieconfiguratie op bijna elke locatie
“Dankzij de online versie hoeft de gebruiker het programma niet te installeren en kan de installatieconfiguratie op bijna elke locatie plaatsvinden – mits een internetverbinding aanwezig is”, aldus dr. Thomas Straub, Technisch Product Manager bij SMA. Een ander pluspunt: downloads en updates zijn niet meer nodig. De gebruiker heeft altijd de laatste versie van de software.

Grotere omvang en vereenvoudigd gebruik
”Natuurlijk hebben we ook het gebruiksgemak van onze installatiesoftware verbeterd en de invoer van gegevens vereenvoudigd. De gebruikersinterface hebben we zo ontworpen dat het programma eenvoudig en eventueel via een touchscreen bediend kan worden, zoals bij bijvoorbeeld van iPads“, aldus Straub. Daarbij herkent de software de gebruikte hardware en wordt het formaat van de gebruikersinterface automatisch aangepast.

Ook qua inhoud heeft SMA de software verder ontwikkeld. Sunny Design Web houdt nu bij de prognose van het mogelijke eigen verbruik onder andere rekening met energie-opslagsystemen zoals de SMA Sunny Backup. De online tool maakt bovendien een polystringconfiguratie mogelijk van verschillende substrings met een MPP-tracker. Bovendien profiteren geregistreerde SMA Sunny Portal gebruikers onder andere van een gepersonaliseerde toegang en online projectbeheer.

Gratis tool – online of als software
Sunny Design Web is gratis beschikbaar op www.SunnyDesignWeb.com. Daarnaast biedt SMA nog steeds de bewezen desktopversie Sunny Design aan als download op de firmawebsite www.SMA.de.


Over SMA
De SMA Groep heeft in 2011 een omzet behaald van 1,7 miljard euro en is wereldwijd marktleider op het gebied van PV-omvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. Haar hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 20 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd zijn meer dan 5500 mensen tewerkgesteld, plus een variabel aantal tijdelijke werknemers, afhankelijk van het seizoen. Het brede productassortiment van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk type zonnepaneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het assortiment omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk alsook omvormers voor stand-alone systemen. SMA is daarom in staat een technische oplossing te bieden in de vorm van een omvormer voor elke installatiegrootte en -type. Sinds 2008 is het moederbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. De laatste jaren werd het bedrijf meerdere malen beloond met onderscheidingen als kwaliteitswerkgever en in 2011 en 2012 behaalde het bedrijf de eerste plaats in de “Great Place to Work”®-wedstrijd.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Hoofd persdienst
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Investor relations contact:
Julia Damm
Investor Relations Officer
Tel.: +49 561 9522-2222
Fax: +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, noch het verkrijgen, behouden of verkopen van aandelen van SMA Solar Technology AG (de “Onderneming”) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: “SMA Groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van aandelen van de Onderneming of van een lid van de SMA Groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.