SMA 360°: Nieuwe app biedt installateurs in zonne-energie allround ondersteuning

SMA 360°: Nieuwe app biedt installateurs in zonne-energie allround ondersteuning

Of u ze gebruikt om hardlooproutes te analyseren en uw sportieve prestaties met die van anderen te vergelijken, foto's deelt met vrienden of op uw mobiele telefoon financiële transacties afhandelt, apps zijn uiterst praktisch en maken ons leven een stuk eenvoudiger. Daarom heeft SMA voor installateurs uit de zonne-energiesector de SMA 360° app ontwikkeld. De app verbindt planning, inbedrijfstelling en bewaking van zonnestroomsystemen met elkaar, en geeft een automatische melding als service nodig is. SMA 360° maakt het leven van installateurs een stuk gemakkelijker en biedt volledige ondersteuning voor al hun werkzaamheden. De app is vanaf nu beschikbaar in de appstores.

“Digitalisering en connectiviteit verhogen het zakelijk succes in de zonne-energiesector. SMA 360° ondersteunt onze klanten bij hun dagelijkse werk en geeft hen een cruciale voorsprong op de concurrentie”, zegt Nick Morbach, Executive Vice President Home & Business Solutions bij SMA. “De app geeft installateurs uit de zonne-energiesector via hun mobiele telefoons toegang tot al hun gegevens en documenten. Hiervoor hebben we online tools zoals het populaire Sunny Design en de Sunny Portal in de app geïntegreerd.”

SMA 360° - nu verkrijgbaar in de App Store en Play Store
Met SMA 360° hebben installateurs in de zonne-energiesector altijd alle installatiegegevens bij de hand. Alle stappen - van planning en inbedrijfstelling van zonnestroomsystemen tot mobiele bewaking van alle systemen in het portfolio en klantenservice op locatie - kunnen nu rechtstreeks op uw mobiele telefoon of tablet worden uitgevoerd. SMA 360° wordt regelmatig bijgewerkt om nieuwe functies te integreren. In de toekomst omvat dit ook een automatische servicemelding.

Wat SMA 360° biedt:

  • Registratie van alle klant-en verbruikersgegevens op locatie, inclusief een geïntegreerde efficiëntieberekening voor een optimale planning van nieuwe systemen
  • Digitale inbedrijfstelling met een QR-codescan om direct de productie van zonne-energie op te starten
  • Actuele opbrengstgegevens en vergelijkingssystemen van Sunny Portal altijd direct op uw mobiele telefoon of tablet beschikbaar
  • Foutanalyse en grafische herstellingshandleidingen, compleet met gemakkelijk te begrijpen afbeeldingen
  • Toegang tot documenten voor het betreffende toestel - online en offline

Vind meer informatie over SMA 360° op de website. De app kan nu worden gedownload vanuit de iOS- en Android-appstores.

Voor particuliere zonnestroomeigenaars wordt de SMA Energy app in juli op de markt gebracht. Deze app maakt digitaal beheer van alle energieproducenten en particulieren mogelijk, zowel van opslagsystemen en elektrische voertuigen als in huis en identificeert het potentieel om energie te besparen.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen.Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van fotovoltaïsche centrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 85 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.500 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.