SMA Benelux doet mee aan de Solar Days

Mechelen, 25 april 2012 - SMA Benelux, wereldwijd marktleider in omvormers voor PV installaties, doet mee aan de European Solar days. De Solar Days vinden plaats van 1 tot en met 13 mei op verschillende locaties in België. Met deze nationale zonne-energie campagne willen de Solar Days nadruk leggen op het gebruik van de zon als energiebron en zo de Europese particulieren, ondernemingen en overheden informeren over het gebruik ervan.

Lokale events in heel België
De Solar Days worden georganiseerd door verschillende Belgische federaties op Vlaams en Waals niveau. Tijdens deze twee weken worden er in 17 verschillende Europese landen (waaronder België) verschillende evenementen georganiseerd, waar het gebruik van zonne-energie voor warmte en elektriciteit in de kijker staat. Daarnaast wil men de mensen bewust maken dat zonne-energie een belangrijke bijdrage levert aan het halen van de Europese groene energiedoelstellingen voor 2020.

SMA Benelux op de Solar Days
SMA Benelux, toonaangevend speler in de PV markt draagt zijn steentje bij tijdens de Solar Days. Jan Van Laethem van SMA Benelux “Via de SMA Solar Academy bieden wij opleidingen aan voor de professionelen actief in de PV industrie. Tijdens deze Solar Days stellen wij ons opleidingscentrum in Mechelen open voor studenten die kiezen voor een richting bachelor / master electriciteit, electro-mechanica, energie en dergelijke. Het belang van de juiste omvormer te kiezen voor een PV installatie wordt vaak niet voldoende belicht. Het is echter het hart en brein van elke installatie dat niet enkel gelijkstroom omzet in wisselstroom maar veel meer doet zoals bewaking en energiemanagement. Als marktleider in omvormers vindt SMA Benelux het zijn taak om ook samen met deze doelgroep mee te bouwen aan deze bewustmaking.”


Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.

Contact voor de pers:
SMA Benelux – Liesbeth Hermans
liesbeth.hermans@SMA-Benelux.com
T: +32 15 28 12 50
M: +32 476 20 94 74