SMA biedt nu gratis online monitoring aan voor Sunny Boy omvormers

Niestetal, 1 oktober 2014 - SMA Solar Technology AG (SMA) maakt het voor particuliere beheerders van zonnestroominstallaties nu mogelijk om gratis hun zonnestroominstallatie online te bewaken. Daartoe wordt de noodzakelijke Webconnect-technologie standaard in alle gebruikelijke Sunny Boy omvormers voor particuliere zonnestroominstallaties geïntegreerd. Alle Sunny Boys tot 6 kW kunnen van deze optie gebruikmaken.

Installatiegegevens vergelijken, analyseren en visualiseren
De Sunny Boy maakt, via een DSL-router, verbinding met het internet. Falko Schmidt, Product Manager bij SMA, zet de verschillende mogelijkheden even op een rijtje: "Ten eerste kan men met Sunny Places, het community portaal voor zonnestroominstallaties, niet alleen de installatiegegevens in één opslag bekijken, maar kan men ze bijvoorbeeld ook vergelijken met gegevens van andere beheerders van zonnestroominstallaties. Ten tweede biedt de bewaking met Sunny Portal, 's werelds grootste online portaal voor zonnestroominstallaties, uitgebreide analyse- en visualisatiemogelijkheden."

Voordelen voor beheerders van installaties en installateurs
Vergeleken met lokale bewaking biedt online bewaking van een installatie belangrijke voordelen: installatiebeheerders hebben een goed overzicht op de opbrengsten en hebben altijd en overal toegang tot de installatiegegevens. "Via de gratis app Sunny Portal krijgt men heel eenvoudig toegang tot de gegevens. Op Sunny Places past de weergave zich automatisch aan het scherm van het eindapparaat aan", verklaart Falko Schmidt. Er zijn ook voordelen voor de installateur: hij kan indien nodig via de door de installatiebeheerder goedgekeurde online toegang snel met raad en daad bijstaan.

Beschikbare Sunny Boy omvormers met Webconnect geïntegreerd
Om gratis te genieten van de voordelen van online bewaking, hebben installatiebeheerders keuze uit de volgende Sunny Boy omvormers:

  • Sunny Boy TL in de vermogensniveaus van 3 tot 6 kilowatt
  • Sunny Boy TL Single Tracker in de versie van 2,5 en 3 kilowatt
  • Micro-omvormer Sunny Boy 240
  • Sunny Boy Smart Energy van 3,6 en 5 kilowatt
  • Sunny Boy omvormers in de vermogensniveaus van 1,3 tot 2,1 kilowatt


Over SMA 
De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.