SMA lanceert de nieuwe standaard voor kleinere zonnestroominstallaties: de Sunny Boy 1.5/2.5

Mechelen 18 maart 2015 — SMA Solar Technology AG (SMA) lanceert de Sunny Boy 1.5/2.5*. De nieuwe Sunny Boy is de perfecte omvormer voor klanten die het onderste uit de kan willen halen van hun kleine zonnestroominstallatie. Hij biedt een breed scala van toepassingen door de geïntegreerde schaduwwerking en is zeer eenvoudig te integreren in een thuisnetwerk. De kleine en lichte vorm, het brede ingangsspanningsbereik gaande van 80 V tot 600 V en het nieuwe communicatieconcept bieden tal van voordelen bij de installatie en inbedrijfstelling. Dankzij de directe communicatie met de SMA Energy Meter is het ook mogelijk om de omvormer zodanig in te stellen dat er geen netinjectie mogelijk is.

Perfecte omvormer voor kleine zonnestroominstallaties
Met de Sunny Boy 1.5/2.5 stelt SMA een omvormer beschikbaar die inspeelt op de huidige technologie trends van kleine zonnestroominstallaties. Dankzij gereduceerde investeringskosten en een hoge zelfvoorzieningsgraad wordt een zonnestroominstallatie rendabeler naarmate de omvang kleiner wordt. Bovendien is de Sunny Boy aantrekkelijk geprijsd. "Veel mensen hebben een kleine dakoppervlakte of slechts een beperkt budget voor een installatie", verklaart Dieter Manz, Product Manager bij SMA. "Voor die mensen is de nieuwe Sunny Boy de perfecte oplossing."

Eenvoudige en snelle installatie
Het innovatieve ontwerp van de Sunny Boy 1.5/2.5 maakt niet alleen een eenvoudige installatie mogelijk, maar ook snellere DC- en AC-verbinding via Plug & Play. Doordat het slechts 9 kg weegt, kan het toestel bijvoorbeeld worden opgehangen met slechts twee schroeven, zonder extra wandbeugel. De inbedrijfstelling is net zo eenvoudig. "Dankzij de geïntegreerde intuïtieve gebruikersinterface is het mogelijk om de benodigde instellingen draadloos uit te voeren in handomdraai - zonder de behuizing te moeten openen", aldus Product Manager Manz.  

Communicatie via een innovatieve gebruikersinterface
Ook op vlak van communicatie presenteert de Sunny Boy 1.5/2.5 een innovatie: de productontwerpers hebben de hele displaybediening verplaatst naar PC en mobiele toestellen. "De geïntegreerde gebruikersinterface maakt het mogelijk om de systeemgegevens te controleren op een smartphone of tablet", legt Manz uit. Dit stelt de gebruiker in staat om te kiezen tussen lokale en online monitoring via Sunny Places en Sunny Portal.

* De Sunny Boy 1.5/2.5 zal beschikbaar zijn vanaf midden april in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal, Spanje, België, Italië, Nederland en het VK. Vanaf begin mei is hij ook beschikbaar in Australië. De geleidelijke introductie in andere landen zal afhangen van de certificeringen (behalve in de VS en Japan).


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van ongeveer 790 miljoen euro in 2014 wereldmarktleider op het gebied van zonne-energie omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor off grid en hybride systemen. Het service-aanbod wordt door uitgebreide diensten en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.