SMA lanceert de Sunny Tripower 5/6/7/8/9000TL-20 voor de Benelux

Mechelen, 8 oktober 2012 - SMA Benelux, wereldwijd marktleider in omvormers voor PV installaties, is aanwezig op de Energiebeurs in ‘s Hertogenbosch. Deze beurs vindt plaats van 9 tot 11 oktober en is de enige nationale vakbeurs gericht op energiebesparing en duurzame energie. SMA Benelux lanceert er de nieuwe omvormer Sunny Tripower 5000-9000 voor huishoudelijk gebruik. Deze driefasige oplossing die eerder al beschikbaar was voor grote installaties, stelt nu ook gezinnen in staat om op een flexibele manier een toprendement te halen uit hun PV installatie.

Nederlandse markt in volle expansie
Binnenkort gaat in ’s Hertogenbosch de Energiebeurs van start. Dit is dé vakbeurs gericht op decentrale energie en energiebesparing. De Nederlandse markt biedt heel wat potentieel voor de sector en ziet de vraag naar PV installaties de afgelopen maanden sterk gestegen. Als referentie op markt voor omvormers en fotovoltaïsche energie, wil SMA Benelux in Nederland graag meebouwen aan de markt.
SMA geeft bezoekers van de Energiebeurs de kans om op de stand meer te vernemen over de verschillende diensten en oplossingen die SMA aanbiedt. Zo bijvoorbeeld de SMA Solar Academy. Deze biedt installateurs een groot aanbod van eendaagse opleidingen, zowel voor starters als voor ervaren technici, die hun kennis willen bijschaven over de nieuwste evoluties in hun vakgebied.

Lancering van de Sunny Tripower 5000-9000
SMA blijft inzetten op ontwikkeling en innovatie. Nadat op Intersolution 2012 de eerste Sunny Tripower 20000TL werd  gepresenteerd voor de professionele markt, volgt nu  de voorstelling van de Sunny Tripower 5000-9000 voor residentieel gebruik.

Jan Van Laethem: “De nieuwe Sunny Tripower is voortaan ook voor de residentiële PV-gebruiker aantrekkelijk, . Deze omvormer is beschikbaar in vermogens van 5 tot 9 kW, en het driefasige concept staat voor hoge opbrengsten. Bovendien maakt de nieuwe Webconnect datacommunicatie het mogelijk om makkelijk en rechtstreeks de opbrengsten op te volgen via computer of smartphone.”

Dankzij de multistring opbouw en een groot ingangsspanningsbereik, verzekert de Sunny Tripower een hoge flexibiliteit en dus een gemakkelijk ontwerp van installaties. Bovendien  zorgt OptiTrac Global Peak ervoor dat ook bij deelschaduw de  hoogst mogelijk rendementen worden gehaald. Naast de opbrengstcommunicatie via de externe Bluetooth antenne is er nu ook een directe verbinding met de gratis Sunny Portal mogelijk via het Webconnect principe: de omvormer wordt eenvoudig en rechtstreeks via het huisnetwerk met de buitenwereld verbonden.


Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.