SMA lanceert het eerste Middenspanningsstation voor String-Omvormers ter wereld

SMA lanceert het eerste Middenspanningsstation voor String-Omvormers ter wereld

Nietestal, 3 maart 2016, SMA Solar Technology AG (SMA) lanceert ´s werelds eerste middenspanningsstation in een drie-meter-container voor Sunny Tripower omvormers, de MVS-STP. Hiermee breiden ze hun portfolio uit op het gebied van decentrale PV-centrales. De sleutelklare MVS-STP oplossing, die specifiek werd ontworpen voor string-omvormers, vereenvoudigt het opbouwen van PV-centrales met een decentrale lay-out aanzienlijk. Het MV-station is kostenefficiënt dankzij de korte installatie- en inbedrijfstellingstijd en bovendien eenvoudig om te transporteren.

“In het verleden konden de ontwerpers van decentrale PV-centrales enkel de link creëren die nodig was om ter plaatse met middenspanningsnetwerken te verbinden met componenten die individueel werden aangeleverd,” zegt Boris Wolff, Executive Vice President van de Utility Business unit bij SMA. De componenten op elkaar afstemmen, het organiseren van transport over zee of land en de montage betekenden vroeger aanzienlijk veel werk en lange transport- en installatietijden voor PV-centrales. “Met de MVS-STP, wordt elke component nodig voor verbinding met middenspanningsnetwerken volledig geïnstalleerd aangeleverd,” gaat Wolff verder. “Dit single-source principe maakt de verbinding eenvoudiger zonder veel werkuren ter plaatse. Dankzij de verminderde benodigde inspanning, kunnen PV-centrales in afgelegen, moeilijk te bereiken regio´s voordeel halen uit de nieuwe MVS-STP. De drie-meter-container kan veilig, gemakkelijk en kostenefficiënt worden vervoerd over zee of over land.”

De SMA MVS-STP is een geïntegreerde oplossing en bestaat uit een transformator, een laagspanning-verdeelpaneel voor verbinding met maximum 30 Sunny Tripower omvormers, een laagspanningsschakelaar en werkt met 600 kVA tot 1800 kVA energie. Elke component wordt gemonteerd aangeleverd in een drie-meter-container met een geoptimaliseerd koelsysteem. Zo blijft het voordeel behouden van de decentrale installatie van string-omvormers, die nog steeds ter plaatse worden geïnstalleerd. De MVS-STP is geschikt voor wereldwijd gebruik, vooral voor decentrale grondinstallaties en commerciële, grootschalige dakinstallaties. Het is onmiddellijk beschikbaar.


Over SMA

De SMA-groep is met een geanticipeerde omzet van ongeveer € 1 miljard in 2015 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel, Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 3.500 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke oplossingen voor alle

toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. SMA biedt daarnaast ook systeemtechnologie aan voor allerhande accutechnologieën en systeemgrootten en werkt samen met gerenommeerde accuproducenten en bedrijven uit de automobielindustrie. De SMA-technologie is wereldwijd beschermd door ongeveer 700 octrooien en gebruiksmodellen. Het aanbod wordt aangevuld met een uitgebreid servicepakket en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG

Sonnenallee 1

34266 Niestetal

Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:

Anja Jasper

Tel.: +49 561 9522-2805

Presse@SMA.de


Perscontact:

Susanne Henkel

Manager Corporate Press

Tel.: +49 561 9522-1124

Fax +49 561 9522-421400

Presse@SMA.de

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA-groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA-groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in

de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA-website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.