SMA legt de lat opnieuw een stukje hoger: uitstekende cijfers voor de Sunny Tripower 17000TL bij de omvormertest door het vakblad Photon

De Sunny Tripower 17000TL van SMA heeft bij de actuele omvormertest door het vakblad Photon Profi de beoordeling "Toptoestel" met het eindcijfer "Zeer goed plus" gekregen. Volgens het blad vormt de driefasige zonne-energieomvormer van SMA de "nieuwe maatstaf" en is het toestel een "tot dusverre unieke omvormer". De experts waren met name onder de indruk van het feit dat de Sunny Tripower het met afstand hoogste rendement behaalde dat ooit tijdens een door Photon uitgevoerde test is gemeten. Daarnaast leverden ook de volledig nieuwe kenmerken zoals het uitgekiende veiligheidsconcept Optiprotect voor de bewaking van de zonne-energiegenerator alsmede de buitengewoon nauwkeurige MPP-tracking een bijdrage aan het uitstekende testresultaat.

Volgens Günther Cramer, CEO van SMA, vormt het geweldige testresultaat een bevestiging voor de strategie die de wereldwijd toonaangevende fabrikant volgt, namelijk om de zogenoemde 'Total Cost of Ownership' (TCO) in het oog te houden. Zo worden bijkomende systemen zoals de overspanningsbeveiliging direct in de omvormer geïntegreerd, waardoor de installatie- en bedradingskosten lager uitvallen. "Wij concentreren ons op de verlaging van de kosten voor het gehele systeem. Bij SMA slagen we er dankzij de inzet van meer dan 600 ontwikkelaars in om met technologische innovaties de efficiëntie en de prestaties van de omvormers te verhogen en de installatie alsmede de service te vereenvoudigen om zodoende de systeemkosten te drukken. De Sunny Tripower is een bewijs van onze toonaangevende positie", aldus Cramer in zijn reactie op het excellente testresultaat.

Het verlagen van de systeemkosten van PV-installaties is een essentieel onderdeel van de productstrategie van SMA. Hierbij spelen naast de integratie in het net en de ontwikkeling van nieuwe technologie vooral de verlaging van de prijzen, de optimalisatie van het rendement en de eenvoudige installatie een grote rol. Voor de systeemtechniek is technologie van cruciaal belang, aldus Cramer. "Een omvormer als de Sunny Tripower laat duidelijk zijn hoe groot onze voorsprong op het gebied van de technologie en de verlaging van de systeemkosten is. Het meest indrukwekkende bewijs is natuurlijk dat we bij de test door het vakblad Photon het beste rendement behaald hebben dat ooit bij een omvormer is gemeten. Daar komt bij dat de omvormer in het kader van het gestaag groeiende aandeel aan duurzame energie nieuwe taken over kan nemen, bijvoorbeeld het netmanagement." SMA biedt haar klanten niet alleen bekroonde omvormers, maar ook een veilige toekomst en veilige investeringen, aldus de CEO. "Ons technologische marktleiderschap in combinatie met ons complete assortiment aan producten biedt de installateur, de klanten en de exploitanten van de installaties een echte meerwaarde."
Aan prijzen is men bij de Sunny Tripower wel gewend: in maart 2010 werd de Sunny Tripower op het 25e symposium voor fotovoltaïsche zonne-energie in Bad Staffelstein onderscheiden met de innovatieprijs 2010. De geïntegreerde Optiflex-technologie is een goed voorbeeld van een geheel nieuw concept om PV-installaties flexibel te configureren. Bernd Engel, hoofd technologische ontwikkeling, legt uit waarom dit een doorslaggevende rol speelt bij het drukken van de totale kosten van het systeem, de 'Total Cost of Ownership': "Het komt steeds vaker voor dat bij het configureren van zonne-energie-installaties een bepaald aantal panelen is vastgelegd. Met de bestaande methoden is het in veel gevallen echter onmogelijk om de installatie van slechts één omvormer te voorzien. Meestal moet er dan een extra toestel voor de 'overgebleven' panelen aan te pas komen. Dat leidt tot hogere kosten, meer werk bij de installatie en een lager rendement van het systeem." Dit probleem is dankzij Optiflex verleden tijd, aldus Engel. De Sunny Tripower biedt zodoende niet alleen de installateur, maar ook de exploitant van de installatie aanzienlijke voordelen met betrekking tot de systeemkosten, bijvoorbeeld door een vereenvoudigde installatie en een maximale energieopbrengst.

Kijk voor meer informatie en het testverslag van Photon Profi op de website van SMA onder www.SMA.de.

Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van meer dan 934 miljoen euro in 2009 marktleider op het gebied van fotovoltaïsche omvormers, een essentieel onderdeel van iedere zonne-energie-installatie. De ondernemingsgroep heeft haar hoofdvestiging in Niestetal bij Kassel en telt 13 buitenlandse maatschappijen op vier continenten. Bovendien biedt SMA werkgelegenheid aan meer dan 5.500 werknemers (incl. uitzendkrachten). SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen fotovoltaïsche modules en voor alle vermogensgrootten van fotovoltaïsche installaties. Het assortiment omvat omvormers voor op het elektriciteitsnet aangesloten fotovoltaïsche installaties alsmede voor stand-alone systemen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen. SMA is in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor de uitstekende prestaties als werkgever.


Perscontact:
SMA Solar Technology AG
Anja Jasper
Sonnenallee 1
34266 Niestetal, Duitsland
Tel. +49 561 9522-2805
Fax.+49 561 9522-4567
Anja.Jasper@SMA.de