SMA levert omvormers en neemt bedrijfsvoering over van 100 megawatt zonne-energiecentrale in Canada

Niestetal/Toronto, 20 november 2013 – De Canadese buitenlandse zetel van SMA Solar Technology AG, SMA Canada, zal centrale omvormers leveren aan de grootste zonne-energiecentrale in Canada. Na voltooiing van de installatie van 100-megawatt in Haldimand County, Ontario, neemt SMA Service ook voor tien jaar de operationele bedrijfsvoering over van de beheerder Grand Renewable Solar LP.

"De Noord-Amerikaanse markt is een van de belangrijkste PV-markten wereldwijd. De opdracht van Grand Renewable Solar LP voor de levering van 130 centrale omvormers en voor de overname van de operationele bedrijfsvoering van de installatie van 100 megawatt in Ontario is een bijkomend bewijs van de uitstekende internationale positionering van SMA als belangrijke partner voor projectontwikkelaars in het segment voor grote installaties", zegt woordvoerder van de directie van SMA, Pierre-Pascal Urbon.    

De levering van de 130 centrale omvormers van het type Sunny Central 800CP-US zal van start gaan begin 2014. Met een rendement van 98,7 procent garanderen de omvormers maximale efficiëntie en rentabiliteit van de installatie - zelfs onder ongunstige klimaatomstandigheden. Bovendien nemen de apparaten belangrijke netbeheerfuncties voor hun rekening.

Naast de levering van de omvormers heeft Grand Renewable Solar LP SMA voor tien jaar opdracht gegeven voor de operationele bedrijfsvoering van de complete zonne-energiecentrale. Deze allround service van SMA omvat niet alleen de omvormers, maar ook de middenspanningscomponenten, modules, frames, volledige bekabeling en vegetatie en omheining van de installatie. De dienstverlening omvat onder andere de reparatie of vervanging van apparatuur, visuele inspecties en onderhoud. Hiermee garandeert SMA de beheerders van de installatie altijd een probleemloze werking van de installatie evenals maximale prestaties en planningszekerheid.

 

Over SMA 

De SMA Groep is met een omzet van 1,5 miljard euro in 2012 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV installatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala aan omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV installaties. Het assortiment omvat omvormers die aangesloten worden op het elektriciteitsnet alsook aparte eilandsystemen. Zodoende kan SMA voor alle vermogensklassen en installatietypen de technisch optimale omvormeroplossing aanbieden. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt (S92)  alsook opgenomen in de TecDAX. SMA werd in de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor uitstekende prestaties als werkgever  en bereikte in 2011 en 2012 bij de landelijke verkiezingen “Great Place to Work” de eerste plaats.

 

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de

 

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.