SMA onderscheidt zich als sterke partner tijdens SolarSolutions 2014

Mechelen, 14 april 2014 - De zonne-energie markt in Nederland is zeer divers. Installateurs en projectontwikkelaars zijn daarom op zoek naar een sterke partner die oplossingen en ondersteuning biedt voor allerlei mogelijke projecten. De Nederlandse markt zit ook in een sterke groeifase. De overheid wil dat tegen 2020 14% van de gebruikte energie duurzaam is, en tegen 2050 een volledig duurzame energievoorziening bekomen. Ondanks het opraken van de subsidiepot, is en blijft Nederland een zeer interessante markt voor zonnestroom. Volgens Jan Van Laethem, Managing Director van SMA Benelux: “Net omdat de markt relatief nieuw is, is er nog enorm veel ruimte om te groeien. Na de particuliere markt begint nu ook de projectmarkt op te komen. Hier komt al heel wat meer bij kijken in vergelijking met een particuliere installatie. SMA geeft daarom ook graag de nodige extra ondersteuning om te zorgen dat installaties optimaal renderen.”

Oplossingen voor particulieren 

Als innovatief bedrijf en technologisch leider in de sector wil SMA voor ieder project de ideale omvormer kunnen aanbieden. Naast de gevestigde string- en centrale omvormers, biedt SMA nu ook een micro-omvormer aan, de Sunny Boy 240. Deze micro-omvormer onderscheidt zich door zijn optimale koelingsconcept, de doordachte  componentkeuze en de aandacht voor details die het installeren vergemakkelijken. Met dit nieuwste lid van de Sunny Family biedt SMA nu voor alle zonnestroominstallaties een oplossing, van klein tot groot en voor allerlei situaties.

Onafhankelijkheid door intelligent energiebeheer en opslag

De wens om onafhankelijker te zijn van energiebedrijven komt steeds vaker voor. Dit kan door intelligent energiebeheer van zonnestroominstallaties. Particulieren doen dit eenvoudig met de SMA Sunny Home Manager.  Dit toestel zorgt voor de monitoring van de installatie via Sunny Portal, meet en analyseert de energiestromen in huis,  en stuurt verbruikers en een eventuele energieopslag aan. Omdat het ook nog eens de weersverwachting kent, is de voorspelde energieopbrengst erg nauwkeurig.

Een stap verder met het SMA Smart Home concept

Een Smart Home systeem verrijkt de zonnestroominstallatie met de Sunny Home Manager en de Sunny Boy Smart Energy (met geïntegreerde batterij). Voor bestaande installaties is dit mogelijk met een Sunny Island met apart batterijsysteem. Het systeem zorgt voor intelligente, automatische controle van verbruikers, tijdelijke opslag van zonnestroom en het eventueel thermische gebruik van zonne-energie. Al deze zaken dragen bij tot energie-onafhankelijkheid en voorkomen extra kosten als saldering wegvalt. 

Momenteel kunnen particuliere installaties worden uitgerust met een SMA Smart Home systeem, binnenkort komt er ook een versie voor bedrijven.

Oplossingen voor commerciële projecten

SMA is een sterke partner voor grotere projecten, of er nu een instap-  of full-option oplossing nodig is. Met de Sunny Mini Centrals biedt SMA een oplossing voor grote projecten tegen zeer competitieve prijzen. En als er een full-option oplossing gewenst is kan men genieten  van alle voordelen van de Sunny Tripower reeks. Voor grote installaties vanaf 100 kW kan men kiezen voor het Project Performance Package, waarbij SMA  zelfs een 99% opbrengstgarantie biedt! 

Nazorg ontzorgt

Wie voor een zonnestroominstallatie kiest, gaat voor opbrengsten op lange termijn. Duurzame omvormers met een optimaal rendement zijn daarvoor echter niet voldoende. Een betrouwbare servicepartner is net zo belangrijk. SMA helpt installateurs om een goede dienstverlening te leveren aan hun klanten, zowel voor kleine particuliere installaties als grote commerciële projecten. 

Workshops

Op zowel woensdag als donderdag zal SMA ook een workshop geven over de mogelijkheden van opslag en energiebeheer. In het kader van de SMA Smart Home leggen we uit wat de praktische mogelijkheden zijn voor opslag en energiebeheer, zowel vandaag als in de toekomst.

Praktisch:

- Woensdag, 16 april, 12:15, Workshopruimte 2

- Donderdag, 17 april, 12:15, Workshopruimte 2Over SMA

SMA ontwikkelt, produceert en verkoopt zonne-energie omvormers en bewakingssystemen voor fotovoltaïsche installaties. SMA, wereldwijd marktleider en technologieleider in de omvormermarkt, beschikt over een breed productgamma, dat voor alle soorten panelen en vermogens de passende omvormer biedt. De producten kunnen zowel voor netwerktoepassingen als in eiland- en backup opstellingen worden gebruikt.

SMA Solar Technology AG, is gevestigd in Niestetal/Duitsland en heeft 21 internationale vestigingen op zes continenten. De SMA-groep biedt momenteel werk aan meer dan 5000 medewerkers en realiseerde in 2012 een omzet van 1.5 miljard euro. Momenteel beschikt SMA over een jaarlijkse productiecapaciteit van 11.5 gigawatt waardoor dynamische marktontwikkelingen van fotovoltaïsche systemen kunnen bijgehouden worden maar tegelijkertijd ook vraagschommelingen op korte termijn.

Sinds eind 2009 is SMA ook aanwezig in de Benelux met een vestiging in Mechelen, België. Hier beschikt SMA Benelux over een uitgebreide servicedienst waar installateurs snel en professioneel worden bijgestaan. Ook biedt SMA Benelux, in het kader van de SMA Solar Academy, eendaagse cursussen en workshops aan. Via deze opleidingen kan men de SMA producten en innovaties grondig leren kennen.


Contact
Liesbeth Hermans
Marketing Manager

SMA Benelux
Generaal de Wittelaan 19B
2800 Mechelen, België
Tel: +32 15 281 250
Email: Liesbeth.Hermans@SMA-Benelux.com 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.