SMA ontvangt de Intersolar Award voor de Sunny Tripower CORE1

Niestetal/Munchen, 1 juni 2017– Op de beurs Intersolar Europe 2017 in Munchen heeft SMA Solar Technology AG (SMA) opnieuw de Intersolar Award in de wacht gesleept in de categorie “Zonnestroom”. De jury van experts reikte de award uit voor de Sunny Tripower CORE1. Deze innovatieve stringomvormer is de eerste die rechtstreeks op het dak of op de grond geïnstalleerd kan worden, omvat heel wat functies op het vlak van communicatie en netbeheer en heeft, dankzij zijn zes MPP-trackers, zelfs in de schaduw een maximale opbrengst. De Sunny Tripower CORE1 verlaagt op die manier de werkingskosten en vermindert eveneens de installatietijd met 60%.

“Met de uitreiking van deze award voor de Sunny Tripower CORE1, heeft de jury dit jaar gekozen voor een product dat een enorme bijdrage zal leveren aan het succes van de commerciële zonnestroominstallaties wereldwijd.” zegt Nick Morbach, Uitvoerend Vicevoorzitter van de Residentiële en Commerciële Businessunit van SMA. “De stringomvormer is de perfecte basis voor nieuwe SMA oplossingen die erop gericht zijn het commerciële zelfverbruik te optimaliseren op alle markten ter wereld. SMA levert eens te meer een belangrijke bijdrage aan een toekomstgerichte, hernieuwbare energievoorziening.”

Projectontwikkelaar WIRCON onder de indruk van het nieuwe concept
“De Bruhrain zonnestroominstallatie was één van de eerste projecten die uitgerust werd met de nieuwe Sunny Tripower CORE1 omvormers,” zegt Steffen Steinel, technisch directeur bij de projectontwikkelaar en energiedienst WIRCON GmbH. “We zijn verheugd te horen dat de Sunny Tripower CORE1 de Intersolar Award 2017 ontvangen heeft aangezien we reeds voor heel wat projecten samengewerkt hebben met SMA en we tevreden zijn met de oplossingen die ze bieden, dit door hun focus op innovatie en betrouwbaarheid. We waren bijzonder onder de indruk van het revolutionaire concept dat schuilgaat achter de nieuwe Sunny Tripower CORE1: besparen op kosten terwijl de maximale flexibiliteit behouden blijft.”

U vindt hier alle beschikbare informatie over de nieuwe Sunny Tripower CORE1.

Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 1 miljard in 2016 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie.SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd Bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel. +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Disclaimer:Dit persbericht heeft als doel informatie te verstrekken en is geen aanbieding of uitnodiging tot registratie, aankoop, aanhouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG of een huidige of toekomstige dochteronderneming van het Bedrijf, noch vormt het de basis van, of kan het verbonden zijn met, enig contract tot aankoop of registratie voor effecten van het Bedrijf of enig lid van de SMA Group of eender welke andere verbintenis. Effecten mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of een vrijstelling van registratie overeenkomstig de Amerikaanse Effectenwet van 1933, zoals gewijzigd.
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden omschrijven. Dit zijn eveneens de verklaringen inzake veronderstellingen en prognoses. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, inschattingen en prognoses die het Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of bedrijf) beschikbaar heeft op dit ogenblik. Toekomstgerichte verklaringen zijn dus enkel geldig op de dag waarop zijn gemaakt werden. Toekomstgerichte verklaringen omvatten door haar aard risico’s, onzekerheden en andere factoren die kunnen leiden tot noemenswaardige verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de ondernemingen en de inschattingen die hier gegeven worden. Deze factoren bestaan uit deze die SMA besproken heeft in gepubliceerde rapporten. Deze rapporten kunnen teruggevonden worden op de website van SMA. Het bedrijf aanvaardt geen verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen ten gevolge van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.