SMA opnieuw met stip op één als beste controlesysteem voor zonnestroominstallaties in 2017

Niestetal, 4 oktober 2017 – Het Sunny Portal controle- en energiebeheersysteem voor zonnestroominstallaties van SMA Solar Technology AG (SMA) behaalt in 2017 opnieuw de eerste plaats als beste controleportaal wereldwijd en dit volgens een nieuw onderzoek van GTM binnen de globale zonne-energiemarkt, inzake trends en leveranciers. De studie toont verder aan dat SMA eveneens voor de eerste keer als sterkste uit de bus kwam op het vlak van grootschalige zonnestroominstallaties van 1 tot 5 MW.

De vergelijkende studie met de titel “Globale Zonnestroomcontrole 2017 – 2022: Markten, Trends en Toonaangevende Spelers” toont aan dat SMA, binnen het meer dan 17 GW gecontroleerde zonnestroomvermogen over de hele wereld, de toonaangevende leider is op de lijst met 62 geanalyseerde zonnestroomleveranciers. De gecontroleerde zonne-energie steeg met zo'n 1,5 GW in het eerste semester van 2017. SMA rapporteerde in het bijzonder een substantiële groei op het vlak van industriële zonnestroominstallaties, waaronder de categorie 1 tot 5 MW, en staat nu aan de top met zo'n 3,8 GW aan gecontroleerde zonne-energie. Net zoals de voorbijgaande jaren bevestigde SMA hiermee zijn toonaangevende rol als wereldwijde leverancier van online controlediensten. Daarenboven is SMA 's werelds grootste leverancier van controle- en energiebeheersystemen voor residentiële zonnestroominstallaties. Dit werd aangetoond door de studie van het Amerikaanse analysekantoor Navigant Research die eind september gepubliceerd werd.

Oplossingen voor online controle en energiebeheer voor alle zonnestroomsystemen 
SMA biedt de systeemoperatoren in alle sectoren een geschikte controle- en energiebeheeroplossing voor hun zonnestroominstallaties. In combinatie met de controlesoftware Sunny Portal Professional Package is Sunny Portal de perfecte oplossing voor een deskundige controle van meerdere systemen. Dankzij het nieuwe ennexOS-platform voor multisectorieel energiebeheer worden taken zoals het registreren van gegevens, controleren en beheren van grootschalige zonnestroominstallaties met Sunny Portal nog eenvoudiger en efficiënter. Elektriciteitsbedrijven, direct marketeers, servicetechniekers en systeemoperatoren krijgen toegang tot de kerngegevens van hun systemen, kunnen ze de systemen en apparaten configureren, gemeten waarden analyseren, de opbrengstcijfers duidelijk visualiseren en vergelijken, waardoor potentiële mogelijkheden voor optimalisatie van overal en altijd kunnen worden geïdentificeerd.

De resultaten van de studie Global PV Monitoring 2017 – 2022: Markets, Trends and Leading Players kunt u hier vinden.

Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 1 miljard in 2016 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie.SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.
SMA Solar Technology AGSonnenallee 134266 NiestetalDuitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.