SMA en Samsung gaan samen voor integratie van warmtepompen

SMA en Samsung gaan samen voor integratie van warmtepompen

Mooie vooruitzichten voor huiseigenaren: SMA en Samsung gaan hun communicatie koppelen, zodat de verwarmingsoplossingen van Samsung kunnen worden geïntegreerd in het slimme energiebeheer van SMA. De twee bedrijven gebruiken hiervoor een innovatieve cloud-to-cloud-oplossing. Deze maakt ook de integratie van zonnesystemen met SMA omvormers mogelijk in de Smart Home wereld "SmartThings" van Samsung. Gebruikers hebben nog meer voordeel dankzij de eenvoudige integratie van verwarmingsoplossingen in hun woning en worden zo onafhankelijker van stijgende energieprijzen.

"Ons doel is om met onze oplossingen alle gebruikers te voorzien van een veilige en klimaatvriendelijke energievoorziening. De nieuwe cloud-to-cloud-oplossing van SMA en Samsung is opnieuw een belangrijke bouwsteen die hiertoe bijdraagt", aldus Jan Van Laethem, Executive Vice President, Business Segment Home bij SMA. "Gebruikers profiteren van de gemakkelijke integratie van Samsung Eco Heating Systems en kunnen eenvoudig energieopwekkers en gebruikers in hun woning aansturen dankzij de onderling verbonden communicatie van het energie- of Smart Home management. SMA is hierbij niet alleen een pionier op het gebied van zonne-energieoplossingen, maar ook op het gebied van energiebeheer."

"Bij Samsung hebben we een passie voor duurzaamheid en innovatie. Daarom verheugen wij ons over de samenwerking met SMA, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van pv- en opslagtechnologieën. Zo kunnen wij onze SmartThings Energy integreren met de pv-systemen van SMA. Hierdoor beschikken onze klanten over een slimme en efficiënte oplossing voor verwarming en warm water en kunnen ze hun energieverbruik en koolstofemissies controleren en beheersen," aldus Chanwoo Park, executive vice president en hoofd van de IoT Business Group van de Digital Appliances Business bij Samsung Electronics.

De Sunny Home Manager 2.0 van SMA kunt u niet alleen gebruiken voor het integreren van warmtepompen. Ook energiegeneratoren, batterijen, wallboxen en huishoudelijke toestellen zoals wasmachines kunt u in het slimme energiebeheer hiermee integreren. De Sunny Home Manager regelt alle energiestromen volledig automatisch dankzij zelflerende algoritmen en gegevens op basis van weersvoorspellingen. Zo zorgt de Sunny Home Manager voor een optimaal gebruik van zonne-energie van uw eigen zonnestroominstallatie. De slimme Sunny Home Manager is dus een wereldwijd overtuigend concept - er zijn al meer dan 200.000 toestellen in gebruik.

Alle informatie over de Sunny Home Manager 2.0 en het intelligente SMA energiebeheer kunt u vinden op de website.


Over SMA
Als wereldwijde koploper in pv- en opslagtechnologie tekent de SMA Groep vandaag al de lijnen uit voor de decentrale en hernieuwbare energievoorziening van morgen. Het portfolio van SMA omvat een breed scala aan efficiënte zonnestroom- en batterijomvormers, geïntegreerde systeemoplossingen voor zonnestroominstallaties en opslagsystemen van alle vermogensklassen, slimme energiebeheersystemen en oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen en power-to-gas-toepassingen. Digitale dienstverlening op het gebied van energie en ondersteuning tot en met overname van de bedrijfsvoerings- en onderhoudsservices voor zonnestroomcentrales maken het aanbod compleet. Over de gehele wereld zijn SMA omvormers met een totaal vermogen van meer dan 125 gigawatt in meer dan 190 landen geïnstalleerd. Met het vermogen dat door zonnestroomomvormers van SMA in de afgelopen 20 jaar is gegenereerd, kon ongeveer 63 miljoen ton CO2e worden vermeden. De vaak bekroonde technologie van SMA is beschermd door meer dan 1.700 octrooien en geregistreerde gebruiksmodellen. Sinds 2008 is het moederbedrijf SMA Solar Technology AG in de Prime Standard genoteerd op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX alsook in de MDAX.


SMA Benelux NV
Generaal De Wittelaan 19b
2800 Mechelen

Perscontact:
David Lawson
Director Marketing
Info@sma-benelux.com


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG ("maatschappij") of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: "SMA Groep"). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard van de zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsmede onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn op de SMA website www.SMA.de beschikbaar. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.