SMA sluit overeenkomst af over de verwerving van een meerderheidsdeelneming aan Zeversolar

Niestetal/Shanghai, 15 maart 2013 – SMA Solar Technology AG (SMA/FWB: S92) heeft vandaag een overeenkomst gesloten over de verwerving van een meerderheidsdeelneming van 72,5 procent in Jiangsu Zeversolar New Energy Co., Ltd., een gerenommeerde omvormerproducent in China. De Chinese autoriteiten hebben de verwerving van een meerderheidsdeelneming aan Zeversolar goedgekeurd. De producten van Zeversolar zijn speciaal toegespitst op de vereisten van de Chinese zonne-energiemarkt. SMA waarborgt met deze transactie de toegang tot de groeiende markt in China en breidt daarmee haar strategische positie als wereldmarktleider verder uit.

“De Chinese overheid heeft onlangs haar uitbreidingsdoelstellingen ten aanzien van PV-energie nogmaals aanzienlijk verhoogd. Het nieuwe doel komt overeen met een jaarlijkse groei van 10 gigawatt voor de komende drie jaar. China zal zich in de komende jaren dan ook tot de grootste PV-markt ter wereld ontwikkelen. Daarom is de meerderheidsdeelneming aan Zeversolar, waardoor wij toegang tot deze groeiende markt krijgen, voor SMA van groot strategisch belang”, verklaart Pierre-Pascal Urbon, woordvoerder van het bestuur van SMA.

SMA wil de meerderheidsdeelneming vooral gebruiken om de Chinese markt uitgebreid te kunnen bedienen. Als een van de vooraanstaande fabrikanten in China biedt Zeversolar producten aan die zijn toegespitst op de lokale marktbehoeften. De capaciteit van de moderne productielocatie in Yangzhong kan, indien nodig, snel worden uitgebreid. Bovendien beschikt Zeversolar over goede contacten met belangrijke klanten en beleidsmakers in de energiebranche. “SMA waarborgt met deze transactie de toegang tot de belangrijkste toekomstige PV-energiemarkt. Bovendien kunnen wij profiteren van synergieën op het gebied van inkoop, productie en ontwikkeling. Wij verwachten op middellange termijn een positieve bijdrage aan het resultaat te leveren”, aldus Pierre-Pascal Urbon.

De bedrijfswaarde van Zeversolar met betrekking tot de door SMA verworven deelneming van 72,5 procent bedraagt 319 miljoen CNY (ca. 40 miljoen EUR). Voor de bepaling van de koopprijs werden de nettoverplichtingen in mindering gebracht. De financiering  gebeurt met liquide middelen.

De economische transactie vindt met terugwerkende kracht plaats op 1 januari 2013. 


Over SMA
De SMA-groep heeft in 2011 een omzet behaald van 1,7 miljard euro, is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties, en is leverancier van belangrijke technologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren. Haar hoofdzetel bevindt zich in Niestetal, nabij het Duitse Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. Wereldwijd zijn meer dan 5500 mensen tewerkgesteld. Het brede productassortiment van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk type module op de markt voor alle installatiegroottes. Het productassortiment omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk als omvormers voor vrijstaande installaties. SMA is daarom in staat passende oplossingen te bieden voor omvormers van elke grootte en elk type. Sinds 2008 is SMA Solar Technology AG, het moederbedrijf van de holding, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) en op de TecDAX-index. De laatste jaren werd het bedrijf meerdere malen beloond met onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 behaalde het bedrijf de eerste plaats in de “Great Place to Work”® wedstrijd.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.