SMA Solar Technology AG behaalt als eerste Europese fabrikant de certificering voor omvormers voor de Japanse markt

Niestetal/Tokio, 27 juni 2012 - In februari van dit jaar opende SMA Solar Technology AG (SMA) officieel een nieuw filiaal in Japan. De eerste twee producten van de wereldwijde marktleider op het gebied van PV-omvormers zijn nu door Japan Electrical Safety & Environment Technology Laboratories (JET) gecertificeerd voor de verkoop op de Japanse markt. Geen enkele andere Europese of Amerikaanse fabrikant heeft voor zijn producten reeds een JET-certificering kunnen behalen. De Sunny Boy 3500TL-JP-22 en de Sunny Boy 4500TL-JP-22 zullen vanaf oktober 2012 door SMA in Japan worden verkocht.

"De JET-certificering van de Sunny Boy omvormer die werd afgestemd op de eisen van de Japanse markt, is een nieuwe mijlpaal voor SMA in Japan. Dankzij deze strategische stap hebben we een concurrentievoordeel verkregen dat de kleinere concurrenten niet snel in zullen kunnen halen. Afgelopen maandag besliste de Japanse regering om vanaf 1 juli 2012 een terugleveringsvergoeding voor zonnestroom in te voeren. Dit benadrukt de wens van Japan om zich te vestigen als een belangrijke wereldwijde PV-markt. Voor de komende jaren verwachten wij daarom een sterke groei, niet alleen in het segment van dakinstallaties, maar ook op het gebied van commerciële en industriële PV-projecten," zegt Pierre-Pascal Urbon, woordvoerder van de directie en financieel directeur van SMA Solar Technology AG.

SMA biedt voor alle installatiegrootten aangepaste omvormers aan die speciaal voor de Japanse klant werden geproduceerd. Het bedrijf heeft naast de Sunny Boy modellen voor dakinstallaties ook de centrale omvormer Sunny Central 500 CP-JP ontwikkeld. Deze omvormer garandeert het hoogste rendement voor grote installaties van meer dan 500 kW en kan dankzij zijn compacte en robuuste behuizing buiten worden opgesteld.


Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Persreferent
Tel. +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-531400
Presse@SMA.de

Contact Investor Relations:
Stephanie Kniep
Afdelingshoofd Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de

Julia Damm
Manager, Investor Relations
Tel. +49 561 9522-1164


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt niet een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG („maatschappij“) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (samen met de maatschappij: „SMA Groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij verplicht zich in geen enkel opzicht deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.