SMA Solar Technology AG eerste producent van omvormers ter wereld die voldoet aan nieuwe Japanse FRT-vereisten

Niestetal / Tokio, 2 juni 2014—Japan Electrical Safety and Environment Technology Laboratories (JET) heeft SMA’s Sunny Tripower 10000TLEE-JP opnieuw gecertificeerd. Dit betekent dat de omvormer reeds voldoet aan de nieuwe FRT-vereisten in overeenstemming met JEAC 9701-2012, dat eind dit jaar van kracht wordt in Japan. SMA is 's werelds eerste omvormerproducent die voldoet aan de aankomende richtlijnen en steekt daarmee zelfs de Japanse producenten voorbij.

"Deze certificering geeft SMA een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de concurrentie, wat ons technologische leiderschap in de Aziatische markt zal stimuleren", verklaart Pierre-Pascal Urbon, afgevaardigd bestuurder van SMA. "Het staat ons toe grotere successen te boeken op de Japanse markt en onze positie als internationale technologische leider te consolideren. De vroegtijdige certificering zal met name aantrekkelijk zijn voor de terughoudende Japanse markt en zal ons helpen om klanten te overtuigen van de superieure kwaliteit van SMA."

De driefasige Sunny Tripower 10000TLEE-JP is ontworpen voor commerciële PV-systemen met een output van meer dan 10kWp en beschikt over een maximale efficiëntie van 97,8%, de beste in zijn klasse. Zijn robuuste behuizing voor buiteninstallaties biedt een uitstekende bescherming tegen stof, water en zouthoudende atmosferen. Het aansluitgedeelte van de omvormer is aangepast aan het Japanse net. 

Al sinds 2012 biedt SMA, naast de Sunny Tripower 10000TLEE-JP, ook JET-gecertificeerde Sunny Boy-omvormers voor residentiële PV-systemen en Sunny Central-omvormers voor PV-centrales aan die aangepast zijn aan de lokale voorschriften op de Japanse markt.

 

Over SMA 

De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de 

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.