SMA Solar Technology AG en Audi werken samen om e-mobiliteit te integreren in het energiebeheer van de woning

SMA Solar Technology AG en Audi werken samen om e-mobiliteit te integreren in het energiebeheer van de woning

SMA Solar Technology AG (SMA / FWB: S92) en Audi werken samen op het gebied van e-mobiliteit. Als onderdeel van de samenwerking koppelen de partners het elektrische model Audi e-tron aan het Home Energy Management System (HEMS) van SMA. Dit principe zorgt ervoor dat de kosten voor het laden geoptimaliseerd worden en maakt duurzame zonnestroomenergie op verzoek mogelijk.

"E-mobiliteit wordt een belangrijke pijler in de energievoorziening van de toekomst. In het licht hiervan heeft de integratie van e-mobiliteit in het energiebeheer van de woning een hoge prioriteit omdat een groot deel van het laadproces doorgaans thuis plaatsvindt. Om het opladen zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te laten verlopen, bundelen Audi en SMA hun expertise op het gebied van e-mobiliteit en energiebeheer om een geïntegreerde oplossing te ontwikkelen," verklaart Dr. Jürgen Reinert, lid van de Raad van Bestuur van SMA voor Operations en Technologie.

"Onze standaard voor topkwaliteit is dat elektrische auto's naadloos passen in intelligent genetwerkte woningen en daardoor een echte toegevoegde waarde bieden aan klanten. Daarom werken we samen met de twee toonaangevende residentiële energieleveranciers, SMA Solar Technology en de Hager Group. Dit maakt het laden echt gebruiksvriendelijk, "zegt Fermin Soneira, hoofd Product Marketing bij Audi.

Kosten- en CO2-geoptimaliseerd laden
Met het “verbonden” laadsysteem en een degelijk uitgerust HEMS kunnen klanten variabele elektriciteitstarieven gebruiken voor het opladen van de Audi e-tron. Dit betekent dat de batterij tegen lage kosten kan worden geladen met elektriciteit terwijl rekening gehouden wordt met de persoonlijke mobiliteitsbehoeften, zoals vertrektijd of laadniveau. Het "verbonden" laadsysteem ontvangt de nodige stroomtariefgegevens, hetzij van het HEMS, hetzij van individueel opgeslagen klanteninformatie in het myAudi-portaal. Als het huis een zonnestroomsysteem heeft, is het voor de klant mogelijk om het laadproces zodanig te optimaliseren dat de Audi e-tron voorrang kan geven aan de zelf opgewekte elektriciteit voor het opladen. Hiervoor houdt de elektrische SUV rekening met de voorspelde periodes van zon die door het HEMS geleverd worden en het elektriciteitsgebruik in de woning.

Beveiliging tegen stroomuitval
Dankzij de intelligente laadfuncties is de klant eveneens beveiligd tegen stroomuitval. De klant kan altijd de maximaal beschikbare stroom gebruiken die de huisaansluiting en de auto toelaten om te laden. Het laadsysteem houdt rekening met de behoeften van andere toestellen en voorkomt zo overbelasting van het stopcontact en de hoofdzekering. Klanten kunnen hun individuele laadstatistieken bekijken en het laadproces volgen op het myAudi-portaal en in de myAudi-app. De relevante kosten worden ook gedetailleerd weergegeven naast de oplaadtijden en de hoeveelheid gebruikte elektriciteit. De gegevens worden opgeslagen op een beveiligde server en kunnen via het portaal worden geëvalueerd en geëxporteerd. Deze toepassing is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2019.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van € 900 miljoen in 2017 wereldmarktleider op het gebied van omvormers voor zonnepanelen, die een essentieel onderdeel vormen van elke zonnestroominstallatie. SMA biedt een uitgebreid product- en oplossingengamma aan die hoge rendementen toelaten zowel voor residentiële en commerciële zonnestroominstallaties als voor grootschalige centrales. Teneinde het zelfverbruik van zonne-energie efficiënt te verhogen kan de systeemtechnologie van SMA op een eenvoudige manier gecombineerd worden met verschillende batterijtechnologieën. Verder bestaat het gamma van SMA uit intelligente oplossingen voor energiebeheer, uitgebreide diensten en het operationeel beheer van zonne-energiecentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal, nabij Kassel in Duitsland, en is in 20 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep heeft meer dan 3.000 werknemers over de hele wereld in dienst, inclusief 500 in Development. De bekroonde technologie van SMA is wereldwijd beschermd door ongeveer 900 octrooien en gebruiksmodellen. De moedermaatschappij SMA Solar Technology AG is sinds 2008 genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en momenteel als enige onderneming in de zonne-industrie in de TecDAX opgenomen.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Germany

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de


Perscontact Audi:
Benedikt Still
Pressesprecher Kommunikation Modellreihen, Innovation und Technologie
Tel.:: +49 841 89-89615
E-Mail: benedikt.still@audi.de
www.audi-mediacenter.com


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG (“Maatschappij”) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: “SMA groep”). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of Maatschappij) momenteel ter beschikking heeft. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende alsook onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.sma-benelux.com. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.