SMA Solar Technology AG en Siemens gaan partnerschap aan voor grootschalige PV-centrales

SMA Solar Technology AG (SMA) en Siemens hebben een akkoord bereikt over samenwerking in gedecentraliseerde grootschalige PV-centrales. Beide ondernemingen verstevigen op die manier hun positie in de groeimarkt voor grootschalige PV-centrales. De inbreng van SMA bestaat uit hoogtechnologische omvormeroplossingen en talrijke jaren ervaring in het ontwerpen van complexe systemen, terwijl Siemens transformatoren en schakelapparatuur levert voor het midden- en hoogspanningsbereik, inclusief aansluiting op het net. Op de internationale markt zullen beide partners hun klanten allround gecoördineerde systeemoplossingen en diensten aanbieden van één enkele bron - van de DC-zijde tot en met aansluiting op het net.

 


"De samenwerking met onze partner Siemens creëert een betere concurrentiepositie voor grootschalige aanbestedingen. Onze ervaring en technologieën vullen elkaar perfect aan. SMA heeft de technische expertise om de grootste en technisch meest uitdagende PV-projecten overal ter wereld uit te rusten met innovatieve systeemtechnologie, Siemens heeft eersteklas-ervaring in het aansluiten van grootschalige krachtcentrales op het net, inclusief geavanceerde midden- en hoogspanningstechnologie. Als specialist op onze respectieve domeinen kunnen we onze klanten een aanbod geven van individuele, op maat gemaakte, complete oplossingen, die zowel algemeen systeemontwerp en systeemtechnologie als aansluiting op het net en aanvullende diensten omvatten, wat uniek is in de industrie", verklaart de CEO en CFO van SMA, Pierre-Pascal Urbon.

"Dankzij het partnerschap met SMA zal Siemens meer kunnen profiteren van de groeimarkt van zonne-energie. Dankzij wederzijds voordeel voor ons wereldwijd verkoops- en dienstennetwerk, zal de marktdekking van beide bedrijven in reële termen toenemen. Gecoördineerd projectmanagement en gezamenlijke technologische ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat onze klanten wereldwijd snel grootschalige PV-projecten kunnen opzetten met maximale doeltreffendheid en een hoog rendement op investering", aldus Ralf Christian, CEO van Siemens Division Energy Management.

SMA en Siemens zullen ofwel als afzonderlijke projectpartners te werk gaan, ofwel als een consortium voor technologie en diensten in alle gebieden van de elektrotechniek, om zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant. Het dienstenportfolio strekt zich uit van planning en inbedrijfstelling tot het onderhoud van complexe, grootschalige megawattprojecten. Dankzij de hoge algemene efficiëntie van de systemen en de snelheid van de implementatie zullen klanten ook aanzienlijk kunnen besparen op systeemkosten, tijd en inspanningen voor de uitvoering van hun grootschalige projecten.

Het eerste product dat dit partnerschap voortbrengt is een nieuw soort containeroplossing, die een centrale 2,5 MW-omvormer van SMA combineert met een middenspanningstransformator en -borden van Siemens als bedrijfsklare oplossing in een standaard container. SMA zal de systeemoplossing voor het eerst voorstellen op Intersolar Europe in München tot 13 juni (stand B2.210). Het SMA Medium Voltage Power Station 2200SC/2500SC voor gelijkspanningen van 1.000/1.500 V kan worden ingezet in grootschalige en extreem grootschalige PV-centrales wereldwijd, is geschikt voor buiteninstallatie in alle omgevingsomstandigheden en dankzij de vermogensdichtheid en het compacte ontwerp, dat uniek is op de markt, worden transport-, installatie- en operationele kosten teruggeschroefd.

 

Over SMA
De SMA-Groep is met een omzet van € 800 miljoen in 2014 wereldmarktleider op het gebied van PV-omvormers, een essentieel onderdeel van elke PV-installatie, en biedt innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 4.500 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste soorten zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van PV-systemen. Het herhaaldelijk bekroonde productassortiment omvat systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten PV-systemen alsook voor eiland- en hybridesystemen. De technologie is beschermd door meer dan 550 octrooien. Het aanbod wordt aangevuld met uitgebreide diensten en het operationele beheer van grootschalige PV-centrales. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.

Over Siemens
Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijde technologiegrootmacht die al meer dan 165 jaar garant staat voor uitmuntende techniek, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. De onderneming is actief in meer dan 200 landen, voornamelijk op het gebied van elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds belangrijkste producenten van energie-efficiënte, grondstofbesparende technologieën is Siemens de nummer één in offshore windmolenconstructies, toonaangevend leverancier van stoom- en gascentraleturbines voor stroomopwekking, belangrijk leverancier van krachtoverbrengingsoplossingen en pionier in infrastructuuroplossingen en automatiserings-, aandrijf- en software-oplossingen voor de industrie. Het bedrijf is ook een belangrijk leverancier van apparatuur voor medische beeldvorming, zoals computertomografie en MRI-systemen, en leider in laboratoriumdiagnostiek alsook klinische IT. In het boekjaar 2014, dat eindigde op 30 september 2014, bereikte Siemens een omzetcijfer uit voortgezette activiteiten van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 telde het bedrijf ongeveer 343.000 werknemers wereldwijd op continue basis. Meer informatie vindt u op www.siemens.com.

 

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Corporate Press
Tel: +49 561 9522-1124
Fax: +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Contact Investor Relations:
Tel: +49 561 9522-2222
Fax: +49 561 9522-2223
IR@SMA.de

Perscontact Siemens:
Heiko Jahr
Tel: +49 7 29575
heiko.jahr@siemens.com


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt geenszins een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG ("maatschappij") of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (gemeenschappelijk met de maatschappij: "SMA Groep"). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten uit de aard der zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier naar voren gebrachte inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij neemt afstand van elke verplichting deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.