SMA Solar Technology AG koopt Europese O&M-tak van Phoenix Solar AG

Niestetal/Sulzemoos, 6 augustus 2014 - SMA Solar Technology AG (SMA/FBW: S92) en Phoenix Solar AG hebben vandaag een overeenkomst ondertekend over de verkoop van de Europese activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering- en onderhoudsdiensten (O&M) van Phoenix Solar aan SMA Solar. SMA implementeert met deze transactie systematisch haar groeistrategie voor service.

"De overname van bedrijfsvoering- en onderhoudsdiensten voor PV-centrales is een belangrijke motor van onze groeistrategie op het gebied van service. Nadat we dit gebied al met 200 MW succesvol hebben opgebouwd in Noord-Amerika, maken wij door de overname van de O&M-tak van Phoenix Solar de hoog-volume Europese markt voor SMA toegankelijk. We zullen de O&M-servicetak in Europa en Noord-Amerika voort uitbreiden en profiteren daarbij van onze hoge mate van deskundigheid en geïnstalleerde basis", zegt SMA-woordvoerder van de directie Pierre-Pascal Urbon. Omdat de omvormer de centrale component van elke PV-installatie is, zien eigenaars en installatiebeheerders de toonaangevende fabrikant SMA vaak als de natuurlijke partner voor de bedrijfsvoering- en onderhoudsdiensten. Tegelijkertijd biedt de O&M-tak voor SMA duurzame en stabiele omzet en opbrengsten.

"We hebben ons met de beslissing voor de scheiding van de in Ulm gevestigde O&M-tak niet gemakkelijk gemaakt. Maar met onze strategische focus op Azië en de Verenigde Staten was het beheer van grote zonneparken in Europa niet meer goed te verenigen. De business unit had in dit kader geen strategisch perspectief. Daarentegen weten we dat onze Europese O&M-activiteiten bij SMA zeer goede toekomstkansen hebben en onze huidige klanten ook verder uitstekend verzorgd worden. Met de opbrengst van de verkoop kunnen we onze schulden reduceren en onze core business versterken", aldus de voorzitter van het bestuur van Phoenix Solar, Dr. Bernd Köhler.

SMA zal van Phoenix Solar klantcontracten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, de infrastructuur in Ulm en de daar werkzame 18 medewerkers overnemen. De partijen hebben ingestemd om de details van hun overeenkomst niet openbaar te maken. De transactie zal worden uitgevoerd zodra een bepaald minimumaantal contractklanten van Phoenix Solar hun goedkeuring geven voor de overdracht van de bestaande O&M-contracten naar SMA.

 

Over SMA
De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm 
Manager Investor Relations 
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.