SMA Solar Technology AG was nog nooit zo innoverend als op Intersolar Europe 2012

Munchen/Niestetal, 19 juni 2012 – SMA Solar Technology AG (SMA) stelt op de Intersolar Europe 2012 beurs verscheidene innoverende oplossingen voor met betrekking tot de energievoorziening van de toekomst. Hiermee benadrukt SMA nogmaals zijn technologische leiderschap. Naast het intelligent beheren van energie op residentieel niveau in gevestigde PV-markten, ligt de focus op het gebied van grootschalige projecten eerder op mogelijkheden vinden voor minder-ontwikkelde landen. De trekpleister op de 1000 m2 grote SMA stand was het prototype van de nieuwe Sunny Boy 5000 Smart Energy, de eerste omvormer met een geïntegreerde batterij die aan de muur bevestigd wordt.

Intelligent energiebeheer voor de elektriciteitsvoorziening van de toekomst
“Een intelligent energiebeheer dat automatisch de stroomvoorziening en het energieverbruik optimaliseert, is de sleutel tot de gedecentraliseerde en hernieuwbare stroomtoevoer van de toekomst. Om dit doel te bereiken, zijn innovatieve opslagtechnologie en weersvoorspellingsinstrumenten van essentieel belang. Met het idee van SMA Smart Home hebben wij vandaag reeds een oplossing voor de toekomst. Deze nieuwigheid wordt trouwens voor het eerst voorgesteld op de Intersolar-beurs met het oog op een professionele samenwerking,” zegt Roland Grebe, Chief Technology Officer bij SMA. De Sunny Boy 5000 Smart Energy is een onderdeel van SMA Smart Home. Het is het eerste toestel dat een volwaardige, moderne omvormer combineert met een excellente efficiëntie en een opslagsysteem en dit in een compacte behuizing die aan de muur bevestigd kan worden. De geïntegreerde lithium-ion-batterij heeft een bruikbare capaciteit van zo’n twee kilowattuur. Deze capaciteit geeft op financieel gebied aanleiding tot de meest efficiënte manier van werken. Terwijl grote opslagcellen hun volledige capaciteit slechts op dagen van hoge opbrengst kunnen benutten, kan deze relatief kleine cel het niveau van eigen verbruik het hele jaar door verhogen met zo’n dertig procent. Dit eigen verbruik kan nog verbeterd worden indien dit gecombineerd wordt met de SMA Sunny Home Manager. De Sunny Home Manager kan huishoudelijke toepassingen intelligent beheren op basis van de weersvoorspellingen via SMA Sunny Portal. Dit heeft eveneens als voordeel dat de gebruiker van de installatie meer onafhankelijk wordt van zowel externe energieleveranciers als van de stijgende energieprijzen. De Sunny Boy 5000 Smart Energy zal in 2013 op de markt gebracht worden.

Ook de nieuwe, “kleine” Sunny Tripower van SMA werd met grote interesse onthaald op de Intersolar beurs. De driefasige omvormer verzekert een hoge opbrengst van 5 - 9 kW vermogen. Dit gaat verder gepaard met geïntegreerde netbeheerfuncties en de mogelijkheid om reactief vermogen te leveren. Deze toestellen zullen voor het eerst beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2012.

Oplossingen voor nieuwe markten
De nieuwe SMA Sunny Central 900CP XT is eveneens een toestel met een hoog rendement. Deze krachtige centrale omvormer kan tot 990 kVA behalen, zelfs bij 25°C. Hierdoor is dit het optimale toestel voor megawattblokken. Het kan onmiddellijk buiten gekoppeld worden dankzij zijn robuuste behuizing en werd uitvoerig getest in reële situaties. De nieuwe Sunny Central 900CP XT springt in het oog door zijn ruime mogelijkheden op het gebied van ingangsspanning, de geïntegreerde netbeheertoepassingen en de sterk verminderde verkoopprijs. Dankzij deze sterke punten zorgt de nieuwe Sunny Central 900CP XT voor een verhoogde rentabiliteit bij grote PV projecten over de hele wereld.

Voor industriële gebruikers in afgelegen gebieden stelt SMA oplossingen voor met PV-dieselhybridesystemen. Het belangrijkste onderdeel van dergelijke systemen is de SMA Fuel Save Controller. Dit garandeert de vraaggerichte controle van de PV-toevoer gebaseerd op laad- en genereerprofielen. Het energietoevoersysteem werkt met andere woorden op een stabiele en betrouwbare manier, zelfs bij hoge PV-aandelen. De kosten om PV-stroom te genereren zijn reeds beduidend lager dan de kosten via dieselmotoren, zeker in de zonnige streken in de wereld. Dankzij de ondersteuning van de meest moderne SMA systemen en opslagtechnologieën kan het brandstofverbruik en de werkingsuren van de dieselmotoren tot een minimum herleid worden. Bijgevolg verlaagt dit ook de werkings- en onderhoudskosten. In combinatie met de Fuel Save Controller vervullen de SMA omvormers uitgebreide netbeheerfuncties. De SMA systeemtechnologie kan modulair uitgebreid worden en zo steeds beantwoorden aan de behoeften van een installatie met een groeiend verbruik.

“SMA bevindt zich in een ideale positie om te kunnen profiteren van de langetermijnvooruitzichten op het gebied van PV. Dankzij onze volledige aanpak met het oog op energiebeheer voor de toekomst en onze innovatieve oplossingen voor alle regio’s en toepassingen hebben we op Intersolar Europe 2012 nogmaals bewezen een superieure marktspeler te zijn. Dit bleek ook zeer duidelijk uit de zeer positieve feedback die we van onze bezoekers op de stand kregen,” zegt Roland Grebe.


Over SMA
De SMA Groep draaide in 2011 een omzet van 1,7 miljard euro en is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties. De hoofdzetel bevindt zich in Niestetal nabij het Duitse Kassel en is vertegenwoordigd in 19 landen op vier verschillende continenten. Wereldwijd worden zo’n 5500 mensen tewerkgesteld, plus een aantal tijdelijke werknemers dat varieert op seizoensbasis. Het brede productgamma van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk paneel op de markt en dit voor alle installatiegroottes. Het productgamma omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk, alsook omvormers voor vrijstaande installaties. Zo biedt SMA alle mogelijke technische oplossingen aan met betrekking tot omvormers voor alle installatiegroottes en -types. Sinds 2008 is het hoofdbedrijf van de holding, SMA Solar Technology AG, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) alsook op de TecDAX-index. Gedurende de laatste jaren werd het bedrijf beloond met meerdere onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 werd het ook eerste in de “Great Place to Work”® wedstrijd.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Persreferent
Tel. +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-531400
Presse@SMA.de

Contact Investor Relations:
Stephanie Kniep
Afdelingshoofd Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de
Julia Damm
Manager, Investor Relations
Tel. +49 561 9522-1164


Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en vertegenwoordigt niet een aanbod of uitnodiging tot aankoop, behoud of verkoop van effecten van SMA Solar Technology AG („maatschappij“) of een huidige of toekomstige dochtermaatschappij van de maatschappij (samen met de maatschappij: „SMA Groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst die gericht is op de aankoop of verkoop van effecten van de maatschappij of een onderneming van de SMA Groep.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen berusten op planningen, ramingen en prognoses die momenteel ter beschikking staan van de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of maatschappij). Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden opgemaakt. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheidsfactoren. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de maatschappij wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De maatschappij verplicht zich in geen enkel opzicht deze toekomstgerichte verklaringen voort te zetten en aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen aan te passen.