SMA Solar Technology is wereldwijd het populairste merk van alle omvormers

Niestetal, 24 januari 2013 – Volgens een onderzoek van IMS Research is SMA Solar Technology AG (SMA) wereldwijd de populairste omvormer. Het instituut, dat marktonderzoek en adviesdiensten aanbiedt voor de elektronica-industrie, heeft een onderzoek ingesteld onder 400 klanten met een PV omvormer, waaronder distributeurs, installateurs, integrators en groothandelaren.

In hun antwoorden noemden de ondervraagden in totaal 74 verschillende merken – aanzienlijk meer dan in het onderzoek van vorig jaar. Bijna een derde van alle ondervraagden had voor een product van SMA gekozen. In Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en de VS kwam dit merk zelfs op de eerste plaats. De resultaten van het wereldwijde “Onderzoek 2013 onder klanten met een PV omvormer” zijn onlangs gepubliceerd door IMS Research, die een analyse heeft gemaakt van de onderzoeksresultaten en de reden waarom klanten voor een bepaalde fabrikant en zijn producten kiezen.

Uit het onderzoek bleek vooral dat men veel belang hecht aan goede garantievoorwaarden en klantenservice. Meer dan 90 procent van de ondervraagden gaf aan dat dit voor hen bij de meeste projecten belangrijke of zelfs beslissende factoren zijn. De belangrijkste dienst die een fabrikant kan bieden, is een bovengemiddelde responstijd op dienstverzoeken en de op één na belangrijkste is de bewaking van installaties op afstand. Ook werd SMA door meer dan 35 procent van de ondervraagden aangemerkt als "leverancier met de aantrekkelijkste garantievoorwaarden en dienstverlening". "Als we denken aan de harde concurrentie op de PV-markt, zijn aantrekkelijke garantievoorwaarden, een goede dienstverlening en een uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice een belangrijke manier waarop leveranciers van PV omvormers hun merk bekendheid kunnen geven en een groter marktaandeel kunnen krijgen." aldus Sam Wilkinson, IMS Research Manager op het gebied van PV omvormers en de ‘balance of system’.


Over SMA
De SMA-groep heeft in 2011 een omzet behaald van 1,7 miljard euro, is de wereldwijde marktleider op het gebied van zonne-energieomvormers, een belangrijk onderdeel van alle PV installaties, en is leverancier van belangrijke technologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren. Haar hoofdzetel bevindt zich in Niestetal, nabij het Duitse Kassel en is internationaal vertegenwoordigd in 21 landen. Wereldwijd zijn meer dan 5500 mensen tewerkgesteld. Het brede productassortiment van SMA omvat omvormers die compatibel zijn met elk type module op de markt voor alle installatiegroottes. Het productassortiment omvat zowel omvormers voor PV installaties in een netwerk als omvormers voor vrijstaande installaties. SMA is daarom in staat passende oplossingen te bieden voor omvormers van elke grootte en elk type. Sinds 2008 is SMA Solar Technology AG, het moederbedrijf van de holding, genoteerd op de beurs van Frankfurt (Prime Standard of the Frankfurt Stock Exchange, S92) en op de TecDAX-index. De laatste jaren werd het bedrijf meerdere malen beloond met onderscheidingen voor uitmuntendheid als werkgever en in 2011 en 2012 behaalde het bedrijf de eerste plaats in de “Great Place to Work”® wedstrijd.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm
Manager Investor Relations
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.