SMA start levering van krachtigste centrale omvormers

SMA start levering van krachtigste centrale omvormers

Meer vermogen voor grote zonnestroominstallaties: sinds half augustus levert SMA Solar Technology AG (SMA) zijn nieuwe Sunny Central UP voor zonnestroomprojecten over de hele wereld. Met 4,6 megawatt levert de centrale omvormer voor nutscentrales een goede 50 % méér vermogen dan zijn voorgangers. Bovendien maken geïntegreerde hard- en softwarefuncties het mogelijk om opslagsystemen flexibel aan te sluiten aan de zonnestroominstallaties.

"De positieve reacties van klanten tonen aan dat we met de Sunny Central UP volledig tegemoet komen aan de behoeften van de groeiende zonnestroommarkten wereldwijd", aldus Boris Wolff, Executive Vice President van de business unit Large Scale & Storage Solutions bij SMA. "De capaciteit van onze duurzame centrale-omvormerproductie en de betrouwbare levering van componenten door onze hoofdzetel in Duitsland maken dat wij goed in staat zijn om aan de hoge vraag te voldoen. De Sunny Central UP wordt gebruikt in projecten wereldwijd. Het accent ligt momenteel op grote projecten in de VS. Vanaf september leveren wij de omvormer ook als onderdeel van een kant-en-klare containeroplossing met perfect afgestemde middenspanningstechnologie. Met deze oplossing zal SMA in een goede positie verkeren om te profiteren van de verdere groei die de komende jaren wordt verwacht, met name in het segment van de grootschalige zonnestroominstallaties."

Flexibele aansluiting van opslagsystemen aan zonnestroominstallaties
In mei 2019 was de Sunny Central UP een van de grote publiekstrekkers op de SMA-stand op de vakbeurs Intersolar. Met een vermogen van 4,6 megawatt is het een van de krachtigste centrale omvormers ter wereld. De hoge vermogensdichtheid en de geïntegreerde functies voor het flexibel aansluiten van opslagsystemen maken het mogelijk om klanten nog meer flexibiliteit te bieden dan voorheen bij de bouw en uitbreiding van grootschalige zonnestroomparken. Afhankelijk van de projectvereisten kunnen opslagoplossingen in de zonnestroominstallatie aan de gelijkstroomzijde, de wisselstroomzijde of aan beide zijden worden aangesloten - al bij de bouw van de installatie of bij latere uitbreiding hiervan.

Lees hier alles over de Sunny Central UP.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer - de exploitatie en het onderhoud van fotovoltaïsche centrales vervolledigen het aanbod van SMA af. De omvormers van SMA werden in wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 75 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1400 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Aandelenbeurs van Frankfurt (S92) en is het bedrijf opgenomen in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd Bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Contactpersoon voor de pers:
Susanne Henkel
Manager Vakpers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Vrijwaringsclausule:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.