SMA werkt nauw samen met Rexel en ondersteunt het nieuwe Solar Energeasy programma.

Brussel, 30 juni 2014 - Solar Energeasy is een nieuw concept van Rexel en is bedoeld om eindklanten en installateurs te ondersteunen bij zonnestroom installaties.

Rexel België lanceert met Solar Energeasy diensten voor residentiële installateurs en eindklanten. Het programma omvat een compleet gamma aan services, gaande van het ontdekken van commerciële opportuniteiten, tot zelfs de financiering en het onderhoud van zonnepanelen.

De website, www.solar-energeasy.com, geeft een duidelijk overzicht van de verschillende diensten weer en is zeer gebruiksvriendelijk. Eveneens beschikbaar op tablet of smartphone.

Via www.solar-energeasy.com kunnen eindklanten op een veilige manier een zonnestroom project opbouwen en elke stap van het project opvolgen. Deze nieuwe website van Rexel laat Belgische eindklanten toe om een bekwame installateur in hun buurt te vinden en de productie van hun geplande installatie te simuleren. Met een Solar Energeasy installateur ontvangen eindklanten ook een productiegarantie. Dit zorgt ervoor dat hij na vijf jaar het verschil terugbetaald krijgt als de werkelijke productie lager ligt dan 10% van de geschatte productie.

Pierre Benoît, CEO van Rexel België: “Het stopzetten van de subsidies op de fotovoltaïsche markt heeft het aantal nieuwe installaties van zonnepanelen fel teruggeschroefd, zowel voor de kleinste residentiële of als voor tertiaire installaties. De lancering van dit programma getuigt van ons fotovoltaïsche engagement. Solar Energeasy heeft als doel de volledige expertise van Rexel en zijn partners naar de klanten toe weer te geven, alsook de verkoop van fotovoltaïsche systemen te vergemakkelijken voor de installateurs”.

Jan Van Laethem, Managing Director van SMA Benelux: “SMA’s missie om zonnestroom te promoten sluit aan bij de doelstellingen van dit programma, en Rexel is ook een belangrijke partner. Bovendien is communicatie naar de eindklant essentieel voor de toekomstige groei van de sector. Wij ondersteunen dan ook graag dit nieuwe programma.“

Over SMA 
De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

Over Rexel België
Rexel is dé referentie in de distributie van elektrisch materiaal in België en aanwezig op drie markten: industrie, tertiaire en residentiële sector. Rexel biedt kwalitatieve producten en betrouwbare diensten aan zijn  klanten.  Rexel  België  heeft  meer  dan  4500  verschillende  referenties  beschikbaar  in  de  33 verkoopspunten en meer dan 65.000 op stock in het logistiek centrum in Marquain, leverbaar binnen 24 uur. Met 590 medewerkers, die werken vanuit 33 filialen, draaide Rexel een omzet van 300 miljoen euro in 2013.

Contact Rexel
Serge DE STAERCKE
+32 (0)2 482 48 54
sdestaercke@rexel.be  

Delphine VAN POECKE
+32 (0)9 254 17 12
delphine.vanpoecke@rexel.be 

Contact SMA
Liesbeth Hermans
Marketing Manager SMA Benelux
+32 (0)15 281 250
Liesbeth.Hermans@SMA-Benelux.com 


Disclaimer:

Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.