SMA wint Axia Best Managed Companies Award

SMA wint Axia Best Managed Companies Award

SMA Solar Technology AG is de winnaar geworden van de Axia Best Managed Companies Award 2021. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle ondernemingen door Deloitte Private, Credit Suisse, WirtschaftsWoche en de Bundesverband der Deutschen Industrien (BDI).

"Wij zijn zeer vereerd met de Axia Best Managed Companies Award," verklaarde Jürgen Reinert, de CEO van SMA. "Het bevestigt dat we de juiste koers hebben gekozen: ons bedrijf succesvol en klaar voor de toekomst maken door processen te digitaliseren, organisatieontwikkeling op een innovatieve manier aan te pakken en een moderne opvatting van leiderschap te hanteren. Het is tegelijkertijd van cruciaal belang dat wij op alle gebieden op een holistische en duurzame manier denken en handelen en veel aandacht besteden aan het behoud van onze bedrijfscultuur, die is gebaseerd op vertrouwen en participatie. Dat onderscheidt ons van veel andere bedrijven op de uiterst concurrerende zonnestroommarkt".

"Van de ontwikkeling van vooruitstrevende strategieën en innovatieve processen tot effectieve ondernemingsbestuurstructuren en een gezonde bedrijfscultuur: net als alle winnaars van de Axia Best Managed Companies Award, geeft ook SMA Solar Technology AG blijk van uitstekende bedrijfsprestaties. Bovendien legt het bedrijf de lat weer hoger op alle belangrijke gebieden van het bedrijfsmanagement", aldus Lutz Meyer, partner en hoofd van Deloitte Private.

Het Axia Best Managed Companies-programma
Het Axia Best Managed Companies-programma is een onderscheiding van Deloitte Private, het tijdschrift WirtschaftsWoche, Credit Suisse en de BDI in Duitsland en geldt als kwaliteitslabel voor succesvolle kleine- en middelgrote ondernemingen. De achterliggende visie is om een eco-systeem van uitstekend geleide kleine- en middelgrote ondernemingen in Duitsland en de rest van de wereld tot stand te brengen. Het internationale karakter is een van de belangrijkste unieke troeven van Best Managed Companies - Best Managed Companies is in de jaren negentig door Deloitte in Canada geïnitieerd en is inmiddels in meer dan 30 landen geïntroduceerd.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in zonnestroominstallatietechniek bepaalt de SMA Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte zonnestroomomvormers, alomvattende systeemoplossingen voor zonnestroominstallaties van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van zonne-energiecentrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 100 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.600 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de TecDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.