SMA’s IoT platform voor energiebeheer ennexOS ontvangt de iF gold award voor serviceontwerp en gebruiksvriendelijkheid

SMA’s IoT platform voor energiebeheer ennexOS ontvangt de iF gold award voor serviceontwerp en gebruiksvriendelijkheid

Wie efficiënt met energie omgaat, profiteert van een duurzamer leven en bespaart kosten. SMA biedt particuliere klanten en zonnestroomexperts innovatieve, digitale oplossingen voor het beheren en optimaliseren van alle energiestromen in huishoudens en bedrijven. De basis hiervoor is het IoT platform voor energiebeheer ennexOS, dat alomvattend, intelligent energiebeheer bijzonder gebruiksvriendelijk maakt. Hiervoor is SMA nu bekroond met de gerenommeerde iF gold award in de categorie Service Design.

De iF award jury prees het serviceontwerp van het Iot platform voor energiebeheer - ontwikkeld in samenwerking met het in Kassel gevestigde bureau chili mind - met name voor de duidelijke en snelle gebruiksvriendelijkheid op alle vlakken. De bekroonde gebruikersinterface scoort onder andere met zijn overzichtelijke dashboards die alle gegevens over energieproducenten en -verbruikers in het huishouden of bedrijf te allen tijde weergeven. Zo kunnen bijvoorbeeld pieken in het stroomverbruik eenvoudig worden opgespoord en vermeden. Bovendien kunnen gebruikers op elk moment hun energiesysteem optimaliseren en energiekosten besparen. De duidelijke gebruiksvriendelijkheid van de interface maakt het bovendien eenvoudig om gegevens naadloos en snel over te brengen naar alle SMA apps en portals op basis van ennexOS.

Energiesystemen optimaliseren - kosten besparen
"Het Iot platform voor energiebeheer ennexOS stelt onze klanten in staat om verschillende energiesectoren zoals verwarming, airconditioning, elektriciteit en mobiliteit via een app of in de SMA portals te bewaken, te sturen en aan te sluiten en zo kosten te besparen", zegt Andreas Strusch, Platform Product Manager voor ennexOS bij SMA. "Met de toepassingen op basis van ennexOS kunnen gebruikers hun energiebalans efficiënt beheren en bovendien profiteren van nieuwe bedrijfsmodellen. SMA creëert zo de mogelijkheden voor alle gebruikers om alle voordelen van de digitale en aangesloten energiewereld nu en in de toekomst te benutten".

De iF Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door 's werelds oudste onafhankelijke designinstelling, iF International Forum Design GmbH in Hannover. Het is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld en is een handelsmerk als het gaat om uitstekend design. In 2020 werd de prijs voor de 67e keer uitgereikt. In totaal hebben 7.298 bedrijven uit 56 landen hun producten in verschillende disciplines voor de awards ingediend. 1.453 deelnemers ontvingen een iF award, waarvan 75 de iF gold award.


Over SMA
Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen.Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt de SMA-Groep vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte fotovoltaïsche omvormers, alomvattende systeemoplossingen voor fotovoltaïsche systemen van alle vermogenscategorieën, intelligente energiemanagementsystemen en oplossingen voor accuopslag, evenals complete oplossingen voor fotovoltaïsche, hybride dieseltoepassingen. Digitale energiediensten en een uitgebreide dienstverlening, met inbegrip van - onder meer – de exploitatie en het onderhoud van fotovoltaïsche centrales vervolledigen het aanbod van SMA. De omvormers van SMA werden wereldwijd in meer dan 190 landen geïnstalleerd, goed voor een totaal vermogen van zo'n 85 gigawatt. De meermaals bekroonde technologie van SMA wordt beschermd door meer dan 1.500 patenten en gebruiksmodellen. Sinds 2008 is de moedermaatschappij van de Groep, SMA Solar Technology AG, genoteerd aan de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange (S92) en is genoteerd in de SDAX-index.


SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel. +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Manager Bedrijfspers
Tel. +49 561 9522-1124
Presse@SMA.de


Disclaimer:
Dit persbericht dient slechts ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging om in te schrijven op effecten van SMA Solar Technology AG (de "Vennootschap") of van enige huidige of toekomstige dochteronderneming van de Vennootschap (samen met de Vennootschap de "SMA-Groep" genoemd), of deze effecten te verwerven, aan te houden of te verkopen. Dit persbericht mag evenmin als basis dienen van en evenmin als betrouwbare bron worden beschouwd voor contracten voor de aankoop van of het inschrijven op effecten van de Vennootschap of een ander lid van de SMA-Groep, of voor andere verplichtingen. Effecten mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of vrijstelling van registratie onder de Wet op de effecten (Securities Act) van 1933 in geamendeerde vorm.

Dit persbericht bevat mogelijk verklaringen die uitspraken doen over de toekomst. Uitspraken over de toekomst zijn uitspraken die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze bevatten ook verklaringen over onze aannames en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses die de Raad van Bestuur van SMA Solar Technology AG (SMA of vennootschap) op dit moment beschikbaar heeft. Uitspraken over de toekomst zijn daarom alleen geldig op de dag dat ze worden gedaan. Uitspraken over de toekomst bevatten van nature risico's en onzekere elementen. Verschillende bekende en onbekende risico's, Diverse bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de werkelijke resultaten, de financiële positie, de ontwikkeling of de prestaties van de onderneming en de hier gegeven schattingen. Deze factoren zijn onder meer de factoren die SMA bespreekt in de rapporten die het bedrijf publiceert. Deze rapporten zijn beschikbaar op de website van SMA (www.SMA.de). De onderneming aanvaardt geen enkele verplichting om deze uitspraken over de toekomst bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.