Succesvolle voorstelling van de Sunny Boy 1.5/2.5 tijdens de eerste SMA ADVANCE Installers Day

Mechelen, 26 maart 2015 - SMA Benelux had gisteren de eerste SMA ADVANCE Installers Day voor de leden van haar partnerprogramma. Het SMA ADVANCE Installer Programma ondersteunt installateurs om een netwerk van gekwalificeerde installateurs aan de consument aan te bieden. Het werd in oktober 2014 en telt inmiddels al meer dan 20 leden.

Installateurs van zonnestroomsystemen kunnen voor het SMA ADVANCE Installer Programma kwalificeren door een aantal verplichte opleidingen te volgen. Eens alle opleidingen zijn gevolgd, moeten de installateurs nog slagen voor een evaluatie van hun kennis en vaardigheden. Zo bewijzen zij dat ze de vereiste niveau van technisch kennis en bekwaamheid behalen. SMA ADVANCE Installers krijgen verschillende voordelen zoals marketingondersteuning, exclusieve opleidingen en prioriteit bij technische ondersteuning en service.

Jan Van Laethem, Managing Director van SMA Benelux zegt: "In deze sterk concurrentiële markt willen installateurs zich onderscheiden van de concurrentie. Met onze nieuwe partnerprogramma helpen wij hun om dat te doen, terwijl wij hun ook exclusieve ondersteuning en voordelen aanbieden. We hebben ook veel vragen van consumenten die een SMA omvormer willen en daarvoor een betrouwbare en kwaliteitsvolle installateur zoeken. Met dit in gedachten hebben we een programma opgericht dat installateurs ondersteunt, en dat hun ook een niveau van opleiding en kwalificatie biedt die hen helpt om aan de behoeften van consumenten te voldoen. Dit zorgt ervoor dat de consument een kwaliteitsvolle, betrouwbare installatie krijgt waarmee hij zeker is van gunstige opbrengsten."

De eerste SMA ADVANCE Installers Day stond in het teken van de lancering van de nieuwe Sunny Boy 1.5/2.5. Tijdens een praktische workshop hebben 20 installateurs uit België en Nederland deze nieuwe omvormer in primeur en uitgebreid leren kennen, van zijn specifieke voordelen tot en met installatie en inbedrijfstelling. Wat hun vooral opviel was dat de installatie van omvormer zeer eenvoudig was. Of zoals Eddie Palmen van Sunny City Home het verwoordde: “Nou, dat ging vlot!”

De nieuwe Sunny Boy is de perfecte omvormer voor klanten die het onderste uit de kan willen halen van hun kleinere zonnestroominstallatie. Hij biedt een breed scala van toepassingen door het geïntegreerde schaduwbeheer en is zeer eenvoudig te integreren in een thuisnetwerk. De kleine en lichte vorm – het toestel weegt slechts 9kg! - , het brede ingangsspanningsbereik van 80 V tot 600 V en het nieuwe communicatieconcept bieden tal van voordelen bij de installatie en inbedrijfstelling.


Over SMA
De SMA Groep is met een omzet van ongeveer 790 miljoen euro in 2014 wereldmarktleider op het gebied van zonne-energie omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningsstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor off grid en hybride systemen. Het service-aanbod wordt door uitgebreide diensten en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) genoteerd en in de TecDAX opgenomen.

SMA Benelux
Generaal de Wittelaan 19B
2800 Mechelen
België

Perscontact
Liesbeth Hermans
Marketing Manager SMA Benelux
+32 (0)15 281 250
Liesbeth.Hermans@SMA-Benelux.com 


Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.