Zuid-Afrika: Lokale productie van centrale omvormers opgestart en aanleg tweede megawatt-PV-centrale met SMA-omvormers voltooid

Niestetal/Kaapstad 5 augustus 2014 - Na de succesvolle, vroege inbedrijfstelling van de PV-centrale Kalkbult afgelopen herfst, is nu in Zuid-Afrika het 40 MW-project Linde met de technologie van SMA Solar Technology AG (SMA) voltooid. Bovendien heeft SMA eind juli in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad een fabriek voor Sunny Central omvormers in bedrijf genomen. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eisen van een lokale toegevoegde waarde binnen het Afrikaanse subsidieprogramma "Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme" (REIPPP).

"Met een ambitieuze doelstelling om hernieuwbare energie uit te breiden en een hoge zonnestraling is Zuid-Afrika een strategisch belangrijke markt voor SMA. Met de lancering van onze lokale omvormerproductie op tijd voor de vierde ronde van het subsidieprogramma REIPPP hebben wij onze positie als favoriete partner voor projectontwikkelaars, EPC's en de financierende banken in deze aantrekkelijke opkomende markten nog eens duidelijk versterkt", zegt Thorsten Ronge, General Manager van SMA Sub-Sahara Production Pty Ltd. De productie van centrale omvormers is flexibel opgebouwd en kan, indien nodig, snel aan veranderingen van de vraag worden aangepast. Naast een productielijn en opslagfaciliteiten omvat de fabriek ook een testcentrum voor centrale omvormers.

Voor de PV-centrale Linde in de provincie Noord-Kaap heeft SMA 43 Sunny Central 850CP omvormers, 258 lokaal geproduceerde Sunny String Monitors voor de monitoring en 22 Transformer Compact Stations voor de aansluiting op het middenspanningsnet geleverd. Het zal in de toekomst schone elektriciteit voor 20.000 huishoudens leveren. Ook de PV-centrale Dreunberg in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap is bijna voltooid. Beide projecten werden in de tweede ronde van het Zuid-Afrikaanse subsidieprogramma REIPPP door het onafhankelijke Noorse energiebedrijf Scatec Solar gewonnen en met omvormeroplossingen van SMA gerealiseerd. SMA heeft voor de PV-centrales Kalkbult, Linde en Dreunberg ook individueel afgestemde communicatieoplossingen ontwikkeld en zal bovendien ook de service en het onderhoud voor alle drie PV-centrales voor zijn rekening nemen.

 

Over SMA
De SMA groep is met een omzet van 0,9 miljard euro in 2013 wereldmarktleider op het gebied van zonnestroom omvormers, een essentieel onderdeel van elke zonnestroominstallatie, en biedt als energiebeheerconcern innovatieve basistechnologieën voor toekomstige energievoorzieningstructuren aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niestetal bij Kassel en is in 21 landen vertegenwoordigd. De ondernemingsgroep biedt wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan 5000 werknemers. SMA produceert een breed scala omvormers. Daartoe behoren specifieke omvormers voor alle toegepaste typen zonnepanelen en voor alle vermogensgrootten van zonnestroominstallaties. Het productassortiment omvat zowel systeemtechnologie voor op het elektriciteitsnet aangesloten zonnestroominstallaties en ook voor eiland- en hybride systemen. Het serviceassortiment wordt door uitgebreide services en het operationeel beheren van grootschalige zonne-energiecentrales afgerond. Sinds 2008 is de moedermaatschappij SMA Solar Technology AG genoteerd in de Prime Standard op de effectenbeurs van Frankfurt (S92) en opgenomen in de TecDAX.

SMA Solar Technology AG
Sonnenallee 1
34266 Niestetal
Duitsland

Hoofd bedrijfscommunicatie:
Anja Jasper
Tel.: +49 561 9522-2805
Presse@SMA.de

Perscontact:
Susanne Henkel
Contactpersoon voor de pers
Tel.: +49 561 9522-1124
Fax +49 561 9522-421400
Presse@SMA.de 

Contactgegevens Investor Relations:
Julia Damm 
Manager Investor Relations 
Tel. +49 561 9522-2222
Fax +49 561 9522-2223
IR@SMA.de 

 

Disclaimer:
Dit persbericht dient uitsluitend ter informatie en houdt geen aanbod of uitnodiging tot inschrijving of aankoop in, het verkrijgen, behouden of verkopen van effecten van SMA Solar Technology AG (de ”Onderneming“) of een huidige of toekomstige dochteronderneming daarvan (samen met de Onderneming: ”SMA-groep“). Dit persbericht mag evenmin worden opgevat als basis voor een overeenkomst of toezegging in verband met de aankoop of verkoop van effecten van de Onderneming of van een lid van de SMA-groep. Aandelen mogen in de Verenigde Staten van Amerika niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie zoals is aangegeven in de aangepaste versie van de U.S. Securities Act of 1933.

 

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen die geen feiten uit het verleden beschrijven. Ze omvatten ook verklaringen over onze veronderstellingen en verwachtingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op planningen, ramingen en prognoses waarover de bedrijfsleiding van SMA Solar Technology AG (SMA of onderneming) op dit moment beschikt. Toekomstgerichte verklaringen zijn daarom uitsluitend geldig op de dag waarop ze worden gedaan. Toekomstgerichte verklaringen bevatten door de aard van de zaak risico's en onzekerheden. Verschillende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de feitelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of prestatie van de onderneming wezenlijk afwijken van de hier genoemde inschattingen. Tot deze factoren behoren de factoren die SMA in gepubliceerde berichten heeft beschreven. Deze berichten zijn beschikbaar op de SMA website: www.SMA.de. De onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen te updaten of aan te passen als gevolg van toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.