Mercedes Benz Energieopslagsysteem

Een samenwerking die loont

SMA omvormers en Mercedes-Benz energieopslagsysteem

Met het flexibel opslagsysteem kunt u uw eigen gratis zonne-energie opwekken, veilig opslaan en gebruiken wanneer nodig.

De voordelen op een rij

Hoger eigen verbruik

 • Optimalisatie van het eigen verbruik dankzij de integratie van opslag. De elektriciteit die op een kosteneffectieve manier werd opgewekt kan verbruikt worden naargelang de behoefte.

 • Alle opgewekte energie wordt benut, zelfs met een 70/50%-begrenzing van het actief vermogen.

 • Potentieel grotere besparingen dankzij overzichtelijke visualisatie.

Maximale flexibiliteit

 • Voor zowel nieuwe zonnestroominstallaties als integratie in bestaande installaties.

 • Kan steeds aangepast worden aan individuele vereisten en stijgende energiebehoefte dankzij de modulaire en uitbreidbare installatiestructuur.

 • Geschikt voor alle dakoppervlakten.

Technologie van de toekomst

 • Lange levensduur van de batterij dankzij veilige lithium-iontechnologie.

 • Het uitgebreide SMA Smart Home energiebeheersysteem, dat ook het eigen verbruik verhoogt, kan te allen tijde toegevoegd worden.

 • Seizoensgebonden instelbaarheid van de batterij en uitgebreid beproefde en geteste omvormers voor een veilig gebruik.

Lagere elektriciteitskosten

 • Tot wel 80% besparen op energiekosten.

 • Het energieopslagsysteem kan geconfigureerd worden zodat de feitelijke vraag zo goed mogelijk wordt opgevangen.

 • Het energieopslagsysteem van Mercedes-Benz kan op basis van de weersverwachting opgeladen worden om optimaal gebruik te maken van overtollig PV-vermogen.

Typische toepassingen

 • SUNNY BOY 3.0 omvormer

  De compacte en lichte Sunny Boy 3.0 - 5.0 omvormer is bijzonder eenvoudig om te installeren en is uitermate geschikt voor een groot aantal soorten zonnepanelen en complexe dakstructuren.

 • SUNNY HOME MANAGER + Bluetooth stopcontacten

  Dankzij de geavanceerde planningsmogelijkheden en automatische besturing van huishoudtoestellen zorgt de Sunny Home Manager 2.0 ervoor dat de beschikbare energie optimaal is afgestemd op de energiebehoeften van het gezin.

 • SUNNY ISLAND batterijomvormer

  De Sunny Island zorgt voor een snelle en efficiënte tussenopslag van zonne-energie in de batterij. Samen met de Sunny Home Manager staat de Sunny Island in voor de intelligente besturing van de zonnestroominstallatie, ladingen en opslagsystemen alsook de regeling van alle energiestromen.

 • Mercedes-Benz energieopslagsysteem

  Het Mercedes-Benz energieopslagsysteem slaat overtollige zonne-energie veilig op en maakt deze beschikbaar wanneer nodig. De batterij wordt geprezen omwille van zijn technologische superioriteit en lange levensduur.

 • SUNNY PORTAL + Professional Package

  Het online portaal bewaakt, beheert en presenteert alle gegevens van de zonnestroominstallatie. Beheerders van een zonnestroominstallatie besparen tijd en geld en hebben waar en wanneer dan ook toegang tot alle essentiële gegevens. Toegang is wereldwijd mogelijk via internet - zowel op een pc als een mobiele telefoon.

 • Flexibele elektrische toestellen

  Flexibele elektrische toestellen zoals fornuizen, televisies of computers worden niet geregeld door de Sunny Home Manager, maar worden door de gebruiker geactiveerd indien nodig. De Sunny Home Manager 2.0 registreert wel het typische gebruik van de toestellen en houdt daarmee rekening bij de automatische laadbeheerplanning.

 • Bestuurde elektrische toestellen

  De Sunny Home Manager 2.0 kan toestellen zonder vaste activatietijd zoals warmtepompen, wasmachines of laadstations voor elektrische voertuigen automatisch activeren op momenten dat voldoende goedkope zonne-energie beschikbaar is.

De componenten in detail

SMA Sunny Island omvormer

De batterij-omvormer is verantwoordelijk voor de opslag van overtollige energie in het flexibele opslagsysteem. Samen met de Sunny Home Manager staat de Sunny Island in voor het intelligente beheer van het huishoudelijke energieverbruik. Dit resulteert in een hoger eigen verbruik en bijgevolg grotere onafhankelijkheid van stijgende elektriciteitsprijzen.

Mercedes-Benz energieopslagsysteem

Het Mercedes-Benz energieopslagsysteem heeft een uitzonderlijk lange levensduur dankzij de bijzonder veilige lithium-iontechnologie van de betrouwbare Duitse kwaliteit van Mercedes-Benz. Het kan zowel aan de muur worden gemonteerd als vrijstaand worden gebruikt. Dankzij de modulaire en uitbreidbare structuur is het Mercedes-Benz energieopslagsysteem perfect geschikt voor privé-huishoudens en kan het aangepast worden aan persoonlijke behoeften (2,5 - 20 kWh).

Wilt u meer informatie?

Ja, bezorg mij een vrijblijvende offerte

Meer informatie

Voor huiseigenaars en zelfstandigen:

Zoek een installateur in uw buurt.

Zoek een installateur

Sunny Design

Met Sunny Design kunt u een op maat gemaakte zonnestroominstallatie met Sunny Island ontwerpen in een paar klikken.

Sunny Design Web

Neem contact op met een SMA distributeur.

Bent u installateur of ontwerper van zonnestroominstallaties? Neem contact op met een SMA distributeur.

SMA distributeurs