SMA Residential Solutions

Begin vandaag nog uw zonne-toekomst

Stap nu in en bespaar op uw energiekosten met de Residential Solutions van SMA

Ontdek onze krachtige SMA Residential Solutions die intelligente zonnetechnologie en diensten combineert om in privéhuishoudens milieuvriendelijke zonnestroom te produceren en zo tegelijk de energiekosten gevoelig te verlagen. Energie kan een enorme kostenfactor zijn, onze energiebehoefte stijgt immers dag na dag. Privéhuishoudens zijn vandaag de dag niet langer alleen verbruikers van energie, een steeds toenemend aantal wordt ook zelf stroomopwekker of zelfs leverancier. Dit betekent ook dat ze de kosten zelf in de hand hebben. Met de SMA Residential Solutions zegt u de stijgende energiekosten vaarwel en gaat u vandaag al de energiewereld van de toekomst in.

Als je er één kent, ken je ze allemaal: alle residentiële SMA omvormers zijn hetzelfde

SMA omvormers voor het residentiële segment hebben nu allemaal dezelfde functionaliteiten binnen de Sunny Boy en Sunny Tripower productfamilies. Installateurs profiteren van een snelle en eenvoudige installatie dankzij de identieke opbouw van de toestellen. Innovatieve kenmerken, zoals geïntegreerd schaduwbeheer en gratis monitoring door SMA, garanderen de eigenaars van zonnestroominstallaties de hoogste energieopbrengsten. Bekijk in dit overzicht in detail alle geïntegreerde functionaliteiten in de residentiële omvormers.

SMA Residential Solutions – slim van in het begin Steeds de passende oplossing

Produceren en optimaliseren

In de eerste stap ontwerpt u uw optimale PV-systeem met:
Krachtige omvormers en optimizers voor zonnepanelen

Opslaan en beheren

Breid uw PV-systeem uit met:

Efficiënte batterij-omvormers en bewakings- en besturingsapparatuur

Services & Ondersteuning

Smart Connected voor een automatische omvormer bewaking

SMA Garantieprogramma met tot 25 jaar garantie

Sunny Design systeemplanning - de eenvoudige manier

Sunny Portal / Sunny Places voor een gemakkelijke inbedrijfstelling en bewaking

 

Modulair systeem

Met de Residential Solutions van SMA haalt u niet alleen het maximum uit uw zonnesysteem maar kunt u ook uw totale energiekosten verminderen. Onze oplossingen zijn modulair opgebouwd en bestaan uit verschillende krachtige componenten. Het voordeel: u kunt instappen volgens uw noden en budget, en uw installatie later stelselmatig uitbreiden.

Alles wat met energie te maken heeft

Of u nu energie produceert, opslaat, verbruikt of zelfs verkoopt: voor al deze gevallen heeft SMA de nieuwste technologieën en geautomatiseerde diensten in huis zodat u optimaal bent uitgerust. Tegelijk kunt u dankzij intelligent energiebeheer al deze aspecten, die vroeger losstonden van elkaar, gaan koppelen. Het systeem maakt zo een kostenbesparend gebruik mogelijk van bijvoorbeeld wasmachine, verwarming, ventilatie en klimaatregeling, en laat toe om elektrische voertuigen voordelig op te laden.

Kies de passende oplossingsmodule

Produceren

Maximale energieopbrengst dankzij krachtige omvormer Nu met de nieuwe Sunny Tripower 3.0-6.0

De centrale bouwsteen van de SMA Residential Solutions is de zonnestroom-omvormer. Deze zet de gelijkstroom van de zonnecellen om in wisselstroom die compatibel is met het net.

De nieuwe Sunny Tripower 3.0–6.0 combineert de beste omvormerprestaties met maximaal algemeen comfort voor eigenaars en installateurs. Zo kunt u steeds op de Sunny Tripower rekenen voor een maximale opbrengst uit zonne-energie en verlaagt het systeem uw elektriciteitskosten.

Productpagina

Maximale energieopbrengst dankzij krachtige omvormer

De centrale bouwsteen van de SMA Residential Solutions is de zonnestroom-omvormer. Deze zet de gelijkstroom van de zonnecellen om in wisselstroom die compatibel is met het net. Of het nu een eenfasige Sunny Boy of een driefasige Sunny Tripower is: de omvormers van SMA zorgen steeds voor een maximale energieopbrengst van het eigen dak.

Productoverzicht

Optimaliseren

Optimalisatie van zonnepanelen onder moeilijke omstandigheden SMA TS4-R paneel optimizer

Bij sterke schaduwvorming of complexe dakstructuren is de paneel optimizer TS4-R de perfecte aanvulling. Elk zonnepaneel  dat in de schaduw ligt of niet optimaal naar de zon is georiënteerd, kan individueel met de paneel optimizer worden uitgerust zodat een hoge opbrengst wordt gerealiseerd.

Maximale opbrengst ondanks gedeeltelijke schaduwvorming SMA ShadeFix

Vaak valt het niet te vermijden dat bomen, antennes of dakramen tijdelijk hun schaduw werpen op de zonnepanelen. Met een SMA stringomvormer hebt u zeer weinig of geen verliezen in geval van schaduw dankzij het ingebouwde systeem SMA ShadeFix. Stringomvormers van SMA zijn de enige die technologie bevatten om verliezen door schaduw te minimaliseren.

Productpagina

Opslaan

Meer energie dankzij efficiënte opslagsystemen Sunny Boy Storage 3.7-6.0

De batterijomvormer Sunny Boy Storage slaat de zonne-energie op die niet onmiddellijk in het huishouden wordt verbruikt en maakt deze weer beschikbaar zodra de energie nodig is. Zo benut u zonnestroom de klok rond, ook na zonsondergang. Zelfs wanneer het net uitvalt, blijft uw stroomvoorziening intact.

Batterijomvormers

Meer energie dankzij efficiënte opslagsystemen Sunny Island

De Sunny Island-batterijomvormers slaan de zonnestroom die de installatie produceert tijdelijk op. In combinatie met de intelligente energiemanager Sunny Home Manager 2.0 kan het stroomverbruik in het huishouden automatisch worden aangestuurd. Zonnestroom kan dan de klok rond gebruikt worden.

Productoverzicht

Beheren

Uw controle centrum voor een intelligent energiebeheer Sunny Home Manager 2.0

De Sunny Home Manager 2.0 houdt alle energiestromen in het huishouden in het oog, ziet automatisch waar energie kan worden bespaard en vergemakkelijkt efficiënt gebruik van zonne-energie in het huishouden. Zo kunt u uw wasmachine, verwarming, ventilatie, airco enz. kostenbesparend gebruiken en kunt u voordelig elektrische voertuigen opladen.

Productpagina

Elektrische voertuigen thuis gratis opladen met zonne-energie 

Elektrische auto's worden meestal thuis opgeladen. Een energiemanagementsysteem zorgt ervoor dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in intelligent gekoppelde woningen. De mogelijkheid om gratis zonne-energie uit de eigen zonnestroominstallatie te gebruiken, maakt dit bijzonder aantrekkelijk voor huiseigenaren. Audi en SMA bundelen daarom hun expertise op het gebied van e-mobiliteit en energiebeheer en koppelen het elektrische model Audi e-tron aan het Home Energy Management System (HEMS) van SMA (naar verwachting vanaf Q1 2019 beschikbaar).

SMA Service en Tools

Alomvattende diensten die het leven makkelijk maken

Kosteloze geautomatiseerde omvormerbewaking SMA Smart Connected

SMA Smart Connected is de kosteloze bewaking van de omvormer via de Sunny Portal van SMA. Bij fouten in de omvormer informeert SMA op proactieve wijze de eindklant en de installateur. Hiermee bespaart u op waardevolle werkuren en kosten.

Productpagina

Zekerheid op lange termijn voor uw zonnestroominstallatie met het garantieconcept van SMA

Dankzij onze fabrieksgarantie van vijf jaar genieten onze klanten gegarandeerd van een volledige service voor de gevallen waarin ze dit nodig hebben: u krijgt kosteloos een vervangtoestel en SMA coördineert de werken als u dat wenst. Wil de eindklant ook na het aflopen van de fabrieksgarantie nog dat veilige gevoel ervaren, dan is de garantieverlenging van SMA de beste optie.

Productpagina

Aantrekkelijke tools

Volg altijd uw zonnesysteem Met Sunny Places en Sunny Portal

Met de monitoringtool Sunny Places kunnen eindklanten op elk moment en overal toegang krijgen tot de belangrijkste installatiegegevens. Daarnaast geeft Sunny Portal, dat wereldwijd het grootste portaal is voor het opvolgen van zonnestroomsystemen, installateurs uitgebreide mogelijkheden om installaties te analyseren.

 

Sunny Portal

Meer informatie

Aantrekkelijke tools

Systeemplanning - de eenvoudige manier Sunny Design

Sunny Design Web maakt het mogelijk om zonnesystemen gebruiksvriendelijk te dimensioneren: u opent Sunny Design Web gewoon in uw browser, op uw iPad of Android-tablet en voert alle noodzakelijke informatie in. Binnen een paar minuten heeft u de optimale systeemconfiguratie gevonden.

Sunny Design

Nieuwsbrief

Blijf up to date met de gratis Nieuwsbrief van SMA

Naar de nieuwsbrief