FAQ

Veelgestelde vragen betreffende een garantieverlenging

Een snel antwoord op veelgestelde vragen over SMA en onze dienstverlener Digital River.

Betaalmethoden

Wat is een garantieverlenging?

Als u hebt gekozen voor SMA-garantieverlenging, bieden wij onmiddellijk kosteloze ondersteuning, ook nadat de 5-jarige fabrieksgarantie is verlopen. De garantieverlenging omvat de volgende services:

 • Vervangend SMA-apparaat: de omvormer wordt zo ingesteld dat hij alle updates ontvangt en perfect is afgesteld op uw PV-installatie.

 • SMA-servicelijn: onze medewerkers voeren een storingsanalyse uit en nemen het initiatief ter vervanging van een omvormer, indien nodig.

 • Meer informatie: https://www.sma-benelux.com/service-en-ondersteuning/overzicht


Hoe kan ik een garantieverlenging verkrijgen?

Ga naar https://www.sma-benelux.com/service-en-ondersteuning/overzicht. Deze pagina leidt u naar de webshop voor garantieverlenging.


Wat zijn de belangrijkste stappen?

U moet twee stappen uitvoeren:

 • Eerst voert u de gegevens van uw stringomvormer en de duur van de gewenste garantieverlenging in.

 • De tweede stap is het aankoopproces. Daarvoor wordt u naar onze geautoriseerde dienstverlener geleid, Digital River.


Wie is Digital River?

Digital River GmbH is de geautoriseerde dienstverlener en handelaar van de in deze onlinewinkel aangeboden producten en diensten.

Duitsland

Digital River GmbH
Scheidtweilerstrasse 4
50933 Köln
+49 (0) 221 310 880

Ga voor meer informatie naar http://www.digitalriver.com/


Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt betalen met creditcard, via Paypal of per factuur.


Welke stappen moet ik precies uitvoeren?
 • Kies de optie “Active” of “Comfort”. ( Hou er aub rekening mee dat onze service en het toepassingsgebied kan variëren van land tot land). Voer dan uw type stringomvormer en het serienummer in. We hebben ook de datum nodig waarop uw toestel geïnstalleerd werd. Daarna kan u de gewenste periode van garantieverlenging invoeren (gaande van 5 tot 20 jaar). 

 • U ziet meteen de kostprijs van de geselecteerde verlenging. (Indien u meer dan een omvormer hebt waarvoor u de garantieperiode wilt verlengen, kunt u meerdere toestellen toevoegen).

 • Daarna komt u terecht op de externe webpagina van “Digital River”. Digital River is de geautoriseerde dienstverlener van onze garantieverlenging, die u door de volgende stappen van het proces leidt. 

 • Via Digital River kan u overgaan tot de aankoop, met inbegrip van de betaling, van uw garantieverlenging. 

 • Digital River toont opnieuw de garantieverlening(en) die u gekozen hebt en de bijhorende prijs/prijzen. Daarna kan u uw adres en uw betaalmethode kiezen. 

 • Tot slot, biedt Digital River u een overzicht van uw aankoop. U kan hier nog steeds zaken wijzigen indien nodig. U dient de algemene voorwaarden goed te keuren om verder te kunnen gaan, deze vindt u onderaan op de pagina van Digital River. 

 • Eens u de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd, is uw aankoop voltooid. U ontvangt meteen een link om uw factuur te downloaden. Tegelijkertijd ontvangt u een email met daarin uw garantiecode. 


Wat is een garantiecode?

Een garantiecode is het betalingsbewijs voor uw aankoop van een garantieverlenging. Bewaar deze garantiecode zorgvuldig. SMA slaat deze code op bij de gegevens van uw stringomvormer.


Waar vind ik het serienummer van mijn apparaat?

Het serienummer en het type kunt u terugvinden op een label aan de zijkant van het toestel.


Recht op annulering

Als u gebruik wilt maken van uw recht op annulering van de garantieaankoop, stuur dan een e-mail naar cancellation_eu@digitalriver.com of gebruik het formulier voor annulering.

Ga voor meer informatie naar: https://store.digitalriver.com/store/defaults/en_GB/DisplayDRTermsAndConditionsPage/env.design


Wat moet ik doen als ik een foutmelding krijg bij het invoeren van een serienummer?

Stuur een e-mail naar onze servicelijn via Service@SMA-Benelux.com, indien mogelijk met een schermafdruk van de foutcode.